[Çözüldü] Port 25'te Sıkıntı Var

Başlatan Nold, 07 Nisan 2013 - 15:40:00

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Nold

Selam  arkadaşlar

birkaç port için şu komutu yürüttüm

netstat -tulpn | grep : port no

ve sadece 25 portunu yazınca şu çıktı çıkıyor

netstat -tulpn | grep :25
(Not all processes could be identified, non-owned process info
will not be shown, you would have to be root to see it all.)
tcp        0      0 127.0.0.1:25                0.0.0.0:*                   LISTEN      -

mesela 24 portunda

netstat -tulpn | grep :24
(Not all processes could be identified, non-owned process info
will not be shown, you would have to be root to see it all.)

son sıra, yani tcp ile başlıyan sıra diğer portlarda çıkmıyor.

Kullandığım dağtım CentOS 6.4

heartsmagic

Sıkıntıyı anlayamadım. Tam olarak ne yapmaya çalışıyorsun? Merak ettiğin portu neyin dinlediğini mi öğrenmek istiyorsun? Eğer öyleyse 24. portu hiçbir şey dinlemiyor demektir. Yani diğer portlarda çıkmıyor dediğin şey buysa, o portları dinleyen hiçbir şey yoktur.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

Nold

Merak ettiğim şey biri benim bilgisayara mı giriyor port 25 kullanarak? Normalde ben bu portu kullanmıyorum.

cagriemer

sudo netstat -plnt seklinde calistirirsaniz surec adini da basar. 25 numarali port smtp portudur.

canosayan

25 eski smtp portu. artık 587 falan kullanıyoruz.
zaten 25 portunu bir çok iss engeliyor otomatik olarak.

http://www.canyouseeme.org/ adresine giderek alttaki kutuya aradığınız port adresini yazabilirsiniz.
mesela bende Error: I could not see your service on bla bla ip on port (25) diyor.

ama ssh için kullandığım port için açık olarak bilgi veriyor.
sisteminizde sendmail gibi bir şey kurulu mu?
Chmod bizim işimiz.

Nold

netstat -plnt
Active Internet connections (only servers)
Proto Recv-Q Send-Q Local Address               Foreign Address             State       PID/Program name   
tcp        0      0 0.0.0.0:111                 0.0.0.0:*                   LISTEN      1701/rpcbind       
tcp        0      0 0.0.0.0:54615               0.0.0.0:*                   LISTEN      2528/skype         
tcp        0      0 127.0.0.1:631               0.0.0.0:*                   LISTEN      1863/cupsd         
tcp        0      0 127.0.0.1:25                0.0.0.0:*                   LISTEN      2130/master         
tcp        0      0 0.0.0.0:50844               0.0.0.0:*                   LISTEN      1802/rpc.statd     
tcp        0      0 :::111                      :::*                        LISTEN      1701/rpcbind       
tcp        0      0 ::1:631                     :::*                        LISTEN      1863/cupsd         
tcp        0      0 :::42752                    :::*                        LISTEN      1802/rpc.statd     

@canosayan
Yok kullanmıyorum.

cagriemer

Lokal adreste 127.0.0.1 ve ::1 gordukleriniz disaridan erisilemez. Asil kontrol etmeniz gereken digerleri.

Nold

Alıntı yapılan: cagriemer - 09 Nisan 2013 - 16:25:02
Lokal adreste 127.0.0.1 ve ::1 gordukleriniz disaridan erisilemez. Asil kontrol etmeniz gereken digerleri.

Verdiğin bilgi için teşekkür ederim.

heartsmagic

Eğer kafandaki soru açığa kavuştuysa: cozuldukonusu
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.