Posta sunucusu hakkında

Başlatan asit, 05 Nisan 2013 - 14:40:06

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

asit

Şirket içinde kullandığımız bir qmail kurulu bir lokal serverımız var. Birde dışarıda host ettiğimiz bir dış mail serverımız var. Ben localde bir mail server kurarak tüm iç ve dış mail trafiğinin buradan akmasını istiyorum. Aynı zamanda giden ve gelen tüm mailleri yedeklemek istiyorum (androis, ios cihazlara kurulu dış mailler dahil).  Bu konuda önerileriniz neler olabilir, nasıl bir sistem kurmam gerekiyor.

asit

39 Kişi bakmış fakat herhangi bir yorum yazılmamış, imkansız bir şey mi sordum acaba diye düşünüyorum...

heartsmagic

Muğlak mı kalmış biraz acaba soru? Sen tek eposta sunucusu kurup hem içeri hem de dışarı beraber hizmet vermek mi istiyorsun yani?
39 kişi bakabilir tabi ama fikri veya bilgisi olan yoksa ne yazık ki yazamazlar bir şey. Ben de belki doğrudan yardım edemem ancak en azından soruyu biraz daha ayrıntılayalım istiyorum.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

asit

İlginiz için teşekkür ederim. 

Biraz daha açak gerekirse;

Tek bir mail sunucusu ile hem iç hemde dış mailler için kullanmak istiyorum. Eğer trafik içeride dolacak ise aaa@bbb.com.tr adresi xxx@bbb.com.tr adresine mail gidiyor ise hiç ağ dışına çıkmadan sunucu üzerinde direk çalışmalı. Eğer dışarıya çıkacak ise yönlendirme vs. yaparak dışarıya çıkması sağlanabilmeli. Mailler tablet bveya telefonlara kurulu ise servera gelip o şekilde kopyasını bırakarak çıkış yapmalılar. Bunları Exchange ile yapabilmek mümkün ama linux ile de yapılabilir diye düşünüyorum.