wifi adaptor ile sinyal çok az

Başlatan zipci, 04 Nisan 2013 - 23:36:13

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 6 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

zipci

Merhaba arkadaşlar wifi adaptor ile windowsda iken çok rahat bir biçimde internete girerken ubuntuda driverleri yükledim wifi ağlarını görüyor bağlan diyorum bağlanıyor ancak hız aşırı yavaş google 2 dakikada açıyor yani çoğu zaman onuda açmıyor acaba neler yapılabilir? yabancı forumlara baktım bu konudan şikayeti olan çok kişi var ama ingilizcem yetersiz olunca yapamadım

burk

@zipci bahsettiğiniz sorun sinyal gücü ile alakalı olmayabilir. Bağlantı simgesinde örneğin Windows 5 diş görüyorken Ubuntu 1 diş mi görüyor? Ayrıca DNS ayarları olarak ne kullanıyorsunuz?

zipci

@burk dns ayarı kullanmıyorum windowsda 4-5 diş çekiyor sinyal gücü %80lerde windowsda direk %30-40 lara düşüyor.

burk

@zipci öncelikle DNS ayarlarını değiştirmeyi deneyin, hız konusunda biraz daha rahatlatacaktır. Sinyal konusnda ise ilk olarak aklım Wicd kablosuz ağ yöneticisinin kurulması geldi, onu kurup deneyebilirsiniz.

if

@zipci, bir de lspci çıktısını görelim.

zipci

@burk dns ayarını değiştim yine aynı wicd ile hiç bir ağı görmezken wifi radar ile görüyor.
@if: merhabalar çıktı:

zip@zip-R540-R580-R780-SA41-E452-E852:~$ lspci
00:00.0 Host bridge: Intel Corporation Core Processor DRAM Controller (rev 02)
00:01.0 PCI bridge: Intel Corporation Core Processor PCI Express x16 Root Port (rev 02)
00:1a.0 USB controller: Intel Corporation 5 Series/3400 Series Chipset USB2 Enhanced Host Controller (rev 05)
00:1b.0 Audio device: Intel Corporation 5 Series/3400 Series Chipset High Definition Audio (rev 05)
00:1c.0 PCI bridge: Intel Corporation 5 Series/3400 Series Chipset PCI Express Root Port 1 (rev 05)
00:1c.2 PCI bridge: Intel Corporation 5 Series/3400 Series Chipset PCI Express Root Port 3 (rev 05)
00:1c.3 PCI bridge: Intel Corporation 5 Series/3400 Series Chipset PCI Express Root Port 4 (rev 05)
00:1d.0 USB controller: Intel Corporation 5 Series/3400 Series Chipset USB2 Enhanced Host Controller (rev 05)
00:1e.0 PCI bridge: Intel Corporation 82801 Mobile PCI Bridge (rev a5)
00:1f.0 ISA bridge: Intel Corporation Mobile 5 Series Chipset LPC Interface Controller (rev 05)
00:1f.2 SATA controller: Intel Corporation 5 Series/3400 Series Chipset 4 port SATA AHCI Controller (rev 05)
00:1f.3 SMBus: Intel Corporation 5 Series/3400 Series Chipset SMBus Controller (rev 05)
00:1f.6 Signal processing controller: Intel Corporation 5 Series/3400 Series Chipset Thermal Subsystem (rev 05)
01:00.0 VGA compatible controller: Advanced Micro Devices [AMD] nee ATI RV710 [Mobility Radeon HD 4500/5100 Series]
01:00.1 Audio device: Advanced Micro Devices [AMD] nee ATI RV710/730 HDMI Audio [Radeon HD 4000 series]
02:00.0 Network controller: Broadcom Corporation BCM4313 802.11b/g/n Wireless LAN Controller (rev 01)
06:00.0 Ethernet controller: Marvell Technology Group Ltd. 88E8040 PCI-E Fast Ethernet Controller
3f:00.0 Host bridge: Intel Corporation Core Processor QuickPath Architecture Generic Non-core Registers (rev 02)
3f:00.1 Host bridge: Intel Corporation Core Processor QuickPath Architecture System Address Decoder (rev 02)
3f:02.0 Host bridge: Intel Corporation Core Processor QPI Link 0 (rev 02)
3f:02.1 Host bridge: Intel Corporation Core Processor QPI Physical 0 (rev 02)
3f:02.2 Host bridge: Intel Corporation Core Processor Reserved (rev 02)
3f:02.3 Host bridge: Intel Corporation Core Processor Reserved (rev 02)

baranbarlas

konu ile alakali degil ama kullandigin wifi adaptör özellikleri ile modem özelliklerini karsilastirabilirmisin  ara sirada olsa  yeni modemlerde N standart olarak geliyor egerki kullandigin adaptör N standartini desteklemiyorsa  ubuntu nun yapacagi bir sey yok modem arayüzünden G yada B  kanalina düsüsle sorun giderilebilir
Almanyada ikamet etmekteyim bu sorunlarla cok sik karsilasmaktayim  cözüm olarak kanal ve B/G/N standartini degistirerek sorun cözümüne bi nebzede olsa ulasmaktayim

zipci

@baranbarlas öneriniz için teşekkürler ancak modem b/g bandında wifi adaptorde b/g bandında

baranbarlas

Alıntı yapılan: zipci - 06 Nisan 2013 - 18:03:25
@baranbarlas öneriniz için teşekkürler ancak modem b/g bandında wifi adaptorde b/g bandında

modem b/g bandindan sadece g bandina alip deneyebilirmisiniz acaba

zipci

Alıntı yapılan: baranbarlas - 06 Nisan 2013 - 18:54:46
Alıntı yapılan: zipci - 06 Nisan 2013 - 18:03:25

modem b/g bandindan sadece g bandina alip deneyebilirmisiniz acaba
modemi g bandına aldım ama yine sonuç aynı

heartsmagic

Alıntı yapılan: zipci - 04 Nisan 2013 - 23:36:13
Merhaba arkadaşlar wifi adaptor ile windowsda iken çok rahat bir biçimde internete girerken ubuntuda driverleri yükledim wifi ağlarını görüyor bağlan diyorum bağlanıyor ancak hız aşırı yavaş google 2 dakikada açıyor yani çoğu zaman onuda açmıyor acaba neler yapılabilir? yabancı forumlara baktım bu konudan şikayeti olan çok kişi var ama ingilizcem yetersiz olunca yapamadım

"wifi adaptor " denilen makinedeki kablosuz ağ kart mı yoksa harici bir şey mi kullanıyorsun?
Sürücü kurdum demişsin, tam olarak nereden ne kurdun?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

zipci

harici usb wifi cihazı kullanıyorum, internetten kurulumunu bulup kurmuştum

heartsmagic

Bu durumda bize
lsusb
çıktısı gerekecektir. Ayrıca internetten nasıl bir kurulum yaptığını da söylemen lazım. Zira hem aynı şeyleri yaptırmamış oluruz hem de belki varsa yanlış bir şeyler geri almaya çalışırız.

zipci

Alıntı yapılan: heartsmagic - 06 Nisan 2013 - 22:54:18
Bu durumda bize
lsusb
çıktısı gerekecektir. Ayrıca internetten nasıl bir kurulum yaptığını da söylemen lazım. Zira hem aynı şeyleri yaptırmamış oluruz hem de belki varsa yanlış bir şeyler geri almaya çalışırız.
merhaba
http://www.realtek.com.tw/downloads/searchView.aspx?keyword=8187 adresinden L olan driveri indirdim
indirdikten sonra rardan çıkartıp
make
sudo make install yazıp çalıştırdım
lsusb çıktısı

Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
Bus 001 Device 002: ID 8087:0020 Intel Corp. Integrated Rate Matching Hub
Bus 002 Device 002: ID 8087:0020 Intel Corp. Integrated Rate Matching Hub
Bus 001 Device 003: ID 1210:25f4 DigiTech
Bus 002 Device 003: ID 0bda:8187 Realtek Semiconductor Corp. RTL8187 Wireless Adapter
Bus 002 Device 004: ID 0a5c:219c Broadcom Corp

heartsmagic

zipci

heartsmagic

Benzer başlık:
http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=7701.0

Compat Wireless kurulmuş orada:
http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=7701.msg110938#msg110938

En günceli sanırım şu:
http://wireless.kernel.org/download/compat-wireless-2.6/compat-wireless.tar.bz2

Haliyle sen önceki sürücülerin üzerine kurarsan ne olacağını bilmiyorum. make install neyi nereye kopyaladı diye bakabilirsin.

if

@zipci, lsmod çıktısını görebilir miyim? Belki aygıt için sürücü geliyordur çekirdekle ama dahili aygıt yüzünden hariciye geçiş yapamıyorsunuzdur.