[Çözüldü] ftp dizinine dosya yükleme sorunu

Başlatan günberi, 30 Mart 2013 - 22:35:01

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

günberi

Merhaba arkadaşlar. Konunun yeri herhakde burasıdır.
Uzak sunucudaki ftp adresine herhangi bir ftp programıyla yükleme yapamıyorum.
Filezilla ile windowsta yükleme yapabilirken ubuntu ve opensusede -ki suseyi sırf bunun için kurdum- yükleme yapamıyorum.
Ayrıca bazı web sitelerinin dosya yükleme scripleri de çalışmıyor. Yükleme başlıyor, belli bir aşamada takılıyor. işlem sonsuza kadar devam edecek ben sıkılıp iptal etmesem.
Yahoo mail ve kendi drupal web sitem bunlar arasında ama google ile sıkıntı yok.
C panelin dosya yöneticisi ile de işlem yapamıyorum. dosya yüklemeyi bırak sayfaları düzenliyorum değişiklikleri kaydettiğimde yine sonsuza uzanan bir bekleyiş başlıyor.
Windowsa mahkum kaldım.
2 aydır dsmart internet hizmeti kullanıyorum, başka bir değişiklik yapmadım.
Hadi ubuntu arızalandı dedim. iki defa sistem değiştirdim, opensuse tertemiz, ama sonuç aynı.
Bir fikri olan var mı?
Lâ fetâ illâ Ali, lâ seyfe illâ Zülfikâr

gecegezen

Ubuntu'da hangi yazılımı kullanıyorsunuz yükleme için ?
Yotube kanalım hepinizi beklerim...
https://www.youtube.com/channel/UCsRQPZxNJKZbfpGy6r97nJw

günberi

filezilla, gftp birkaç tane daha...
Sorun yazılımlarda olmamalı. upload olan hiçbir işlemi yapamıyorum. Kendi siteme kontrol panelimden resim yükleyeiyorum vs.
İnternet hattımın linux allerjisi olabilir mi?
Sunucum güvenlik adına linux sistemlerini engellemiş olbilir mi?
Kullandığım dağıtımlardaki java ya da başka bir yazılım mı sorun çıkarıyor?
Saçma sapan bir sürü fikir geliyor aklıma.
Biraz mantıklı bir yönlendirmeye ihtiyacım var.

decent

Filezilla veya kullandığın diğer bir uygulamayı uçbirimden başlatmayı deneyebilirsin.

heartsmagic

Öncelikle konuyu daraltmak lazım. Zira konuda ftp istemcisi geçmiş, uygulamalar geçmiş, betikler geçmiş, yahoo geçmiş, drupal geçmiş vs. Hangisinden ne yapılamadığını ayrıntılarıyla bilmemiz gerekiyor, fakat dediğim gibi önce konuyu daraltalım. Windows tarafında FTP ile sorun yoksa sunucuda sorun olmamalı, ancak ilk buradan başlayalım. Basitçe şunu yapacaksın:

ftp suncu_adresin_her neyse

Komuttan sonra senden kullanıcı adı ve giriş bekleyecek. Doğru bilgileri geçerek başarılı bir girişten sonra şu komutu ver:

put falanca_dosya

falanca_dosya ise ftp komutunu verdiğin yerde bulunan bir dosya olsun. Böylece karşı tarafa yükleme yapabiliyor musun yapamıyor musun görmüş oluruz. Fakat ftp yaptıktan sonra yazma hakkının olduğu bir dizine geçmen lazım. Kısacası put ile dosya göndermeden önce o dizine geçmen gerekebilir.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

günberi

ftp> put otomasyon.jpg
local: otomasyon.jpg remote: otomasyon.jpg
200 PORT command successful
150 Opening BINARY mode data connection for otomasyon.jpg
netout: Connection timed out

0 kb büyüklüğünde bir dosya oluşturdu. Filezilla da aynı şekilde bir dosya oluşturuyor ve sonra yeniden deniyor, ve yeniden... Bir döngüye giriyor.

Ayrıca ben farklı genel bir sorunum olduğunu düşünüyorum. Veri transferi ya da post işlemlerinin tamamını etkileyen bir sorun.
Bu yanıtı ubuntu ve opensuseden yazamadım. Bir türlü göndermedi. İlk mesajda bahsettiklerim de eklenince ftp yazılımları veya tarayıcılarla ilgili yada sistemle ilgili bir sıkıntı olmadığını düşündürüyor bana. Daha dışsal gerekçeler bulmaya itiyor beni. Modem ya da internet sağlayıcım ile ilgili olabilirmiş gibi geliyor. Ama açıklayamıyorum. Nereye bakmam gerektiğini bilmiyorum.

gecegezen

internet bağlantınız nasıl benim eğer bir modem arkasında çıkıyorsanız modemi yeniden başlatıp tekrar denermisiniz. Böyle garip sorunlar genelde modemden kaynaklanıryorda
Yotube kanalım hepinizi beklerim...
https://www.youtube.com/channel/UCsRQPZxNJKZbfpGy6r97nJw

günberi

Modemin yazılımını güncelledim, her şey daha kötü oldu.
Aslında bu iyi bir şey dedim kendi kendime, demek ki @gecegezen'in dediği gibi sorun modemdeymiş.
Kısa süre önce Dsmart internet hizmetini kullanmaya başladım. Verdikleri modem belli sebeplerden hoşuma gitmemişti ve eski modemi kullanmaya devam etmiştim.
Bu günkü deneyiminden sonra D smarttan gelen modemi taktım ve sorun çözüldü.
Anladığım kadarıyla modemim servis sağlayıcıyı sevmemiş. (aslında sanırım eskimiş) Ama eski modemim daha iyiydi üzüldüm.

Yardımlarınız için çok teşekkürler.