Linux ve Hotspot

Başlatan Rinn3g4N, 30 Mart 2013 - 14:00:07

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Rinn3g4N

Arkadaşlar amacım güçlü bir wireless adaptörtörü ile aldığım interneti *dizüstü bilgisayar üzerinden(yani laptopun kendi düşük seviyeli wireless adaptörü ile) android telefona aktarma.
Çok aramama rağmen bununla ilgili türkçe kaynak bulamadım,ingilizcede olur fakat bulabildigim tek şey kablolu ile internete bağlı olan laptopdan wireless üzerinden interneti dağıtma ama dedigim gibi ben kablosuz olarak internete bağlıyım ve kablosuz olarak dağıtmak istiyorum.Umarım kendimi anlatabilmişimdir.(Not:Bu arada tek bir adaptör üzerinden hem alınıp hem dağıtılamazmış sanırım o yüzden dediğim gibi *dizüstü bilgisayara harici olarak aldıgım adaptör ile interneti alıp sonra laptopun kendi adaptörü ile dağıtmak istiyorum.)

Yardım etmeye çalışan herkese şimdiden teşekkür ederim.  ;)

Düşüncem şu şekilde:

Internet
        \
         \
          \----->wlan0------->computer
               (rt2800usb)                 \
                                                    \          (ath9k)
                                                     \------>wlan1
                                                                   |
                                                                   |----->other laptops
                                                                   |
                                                                   |----->android telephones
                                                                   |
                                                                   |----->tablets

Sanırım wlan0 ve wlan1 arasında köprü kurmam lazım ama denedigim yöntemlerle olmadı.
Eğer birinin acısını paylaşmazsan, onu anlayamazsın.
Ama sadece onları anladın diye, onlarla aynı fikirde de olamazsın.

guopx

Harici adaptörle internete bağlıyken Unity üst paneldeki Ağ göstergesine tıklayıp > Yeni kablosuz ağ oluştur deyin, kablosuz ağ adı ve şifreyi girin. (şifte tr karakterler içermesin.) Sonra diğer cihazlarda  oluşturduğunuz bu yeni ağı seçip şifreyi girerseniz internetin paylaşılması gerek.
Sevdiklerine sevdiğini söyle çok geç olmadan.

Rinn3g4N

Alıntı yapılan: guopx - 30 Mart 2013 - 14:47:43
Harici adaptörle internete bağlıyken Unity üst paneldeki Ağ göstergesine tıklayıp > Yeni kablosuz ağ oluştur deyin, kablosuz ağ adı ve şifreyi girin. (şifte tr karakterler içermesin.) Sonra diğer cihazlarda  oluşturduğunuz bu yeni ağı seçip şifreyi girerseniz internetin paylaşılması gerek.

Telefon bu ağı görmüyor  :( O yüzden sorunu hostapd ile aşmaya çalışıyorum.Hostapd kullandıgımda telefon ağı görüyor fakat ip adresi alma ve internete bağlanmada sorun yaşıyor.

guopx

Telefon adroid ise problem yaşanabiliyormuş. http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=37308.msg448609#msg448609 burda son iletilere doğru verilmiş.
Sevdiklerine sevdiğini söyle çok geç olmadan.

plymouth

Alıntı yapılan: Rinn3g4N - 30 Mart 2013 - 15:12:23

Telefon bu ağı görmüyor  :( O yüzden sorunu hostapd ile aşmaya çalışıyorum.Hostapd kullandıgımda telefon ağı görüyor fakat ip adresi alma ve internete bağlanmada sorun yaşıyor.

Kısaca:
- AD-HOC türü bir  ağ oluşturduktan sonra telefon ile test edip ağı gördüğünüzden emin olun. Sonra sisteminize dhcp-server uygulamasını kurun. Yapılandırmasını yaptığınızda artık IP alabiliryor olmanız gerek.
- DHCP sunucu için DNS-MASQ veya Firestarter da kullanılablir ama asıl işleri dhcp sunuculuğu yapmak değildir.
- interface 'ler arası static routing yapabilmek için kernel parametrelerini ayarlayın. Bir yerlerde NAT yapmanız da gerekecek.

Buradan bakınca bayağı iş var gibi. Eğer yapmak isterseniz yardımcı olmaya çalışırım.

Bir de şunlar var.
https://help.ubuntu.com/community/Internet/ConnectionSharing
http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=23366.msg281523#msg281523
This life is not the real thing.
It is not even in Beta.
If it was, then OpenBSD would already have a man page for it

Rinn3g4N

Alıntı yapılan: plymouth - 31 Mart 2013 - 22:23:38
Alıntı yapılan: Rinn3g4N - 30 Mart 2013 - 15:12:23

Kısaca:
- AD-HOC türü bir  ağ oluşturduktan sonra telefon ile test edip ağı gördüğünüzden emin olun. Sonra sisteminize dhcp-server uygulamasını kurun. Yapılandırmasını yaptığınızda artık IP alabiliryor olmanız gerek.
- DHCP sunucu için DNS-MASQ veya Firestarter da kullanılablir ama asıl işleri dhcp sunuculuğu yapmak değildir.
- interface 'ler arası static routing yapabilmek için kernel parametrelerini ayarlayın. Bir yerlerde NAT yapmanız da gerekecek.

Buradan bakınca bayağı iş var gibi. Eğer yapmak isterseniz yardımcı olmaya çalışırım.

Bir de şunlar var.
https://help.ubuntu.com/community/Internet/ConnectionSharing
http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=23366.msg281523#msg281523

Öncelikle yardım etmeye çalıştıgın için teşekkür ederim.Bunu yapmanın uzun ve uğraştırıcı olacagını söylemişsiniz sorun değil,zaten bilgisayarla uğraşmaktan zevk alıyorum  ;D

İlk olarak şunu söyleyeyim ad-hoc bir ağ oluşturunca android telefonum ağı görmüyor ve @guopx arkadaşta android telefonlarda böyle bir sorun var deyince benim eski bada işletim sistemli teli aldım baktım harbiden doğruymuş,bada ağı gördü  :o ama tabi bağlanmayı deneyince beklediğim gibi ip alamadı genede ağı görmesi de birşeydir,android'te o da yok.

Hostapd ile ağ yaratığımda ise android ağı görüyor bu arada fakat ip alamıyor  >:(

dhcp-server kurdum fakat ağı görmediği için pek faydası olmadı  :'(

Bu arada verdiğin linkleri birazcık inceleyebildim(saat geç oldu uyku bastırdı ondan dolayı),bu linklerde kablolu nete bağlı pc,kablosuz internet dağıtmış ama benim denemek istedigim hem kablosuz alıp hemde aynı şekilde kablosuz olarak dağıtmak.Acaba gözündenmi kaçtı dedim,inşallah fark etmiyodur yapılış yöntemleri  ???

plymouth

Yo, gözümden kaçmadı. Kablolu ağdan alıp kablosuz ağa vermek ile diğeri arasında çok fark yok.

Başlamak için bana, bilgisayarına her iki interface takılı iken şu komutun çıktısını verebilir misin?

#ifconfig  -a Komutu root olarak çalıştırman gerekebilir.

Temelde yapı şöyle olacak.

Local Wifi yayını <<<<< wlan0 ----Ubuntu---- wlan1 >>>> Wifi AD-HOC
This life is not the real thing.
It is not even in Beta.
If it was, then OpenBSD would already have a man page for it

Rinn3g4N

rinn3g4n-H36ST rinn3g4n # ifconfig  -a
eth0      Link encap:Ethernet  HWaddr 70:71:bc:c0:4e:04 
          UP BROADCAST MULTICAST  MTU:1500  Metric:1
          RX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          collisions:0 txqueuelen:1000
          RX bytes:0 (0.0 B)  TX bytes:0 (0.0 B)
          Interrupt:51

lo        Link encap:Local Loopback 
          inet addr:127.0.0.1  Mask:255.0.0.0
          inet6 addr: ::1/128 Scope:Host
          UP LOOPBACK RUNNING  MTU:16436  Metric:1
          RX packets:24 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:24 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          collisions:0 txqueuelen:0
          RX bytes:1240 (1.2 KB)  TX bytes:1240 (1.2 KB)

wlan0     Link encap:Ethernet  HWaddr 90:f6:52:0d:46:1c 
          inet addr:192.168.1.103  Bcast:192.168.1.255  Mask:255.255.255.0
          inet6 addr: fe80::92f6:52ff:fe0d:461c/64 Scope:Link
          UP BROADCAST RUNNING MULTICAST  MTU:1500  Metric:1
          RX packets:7347 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:6553 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          RX bytes:8509849 (8.5 MB)  TX bytes:1536178 (1.5 MB)

wlan1     Link encap:Ethernet  HWaddr 48:5d:60:5d:c2:0f 
          inet addr:192.168.5.1  Bcast:192.168.5.255  Mask:255.255.255.0
          BROADCAST MULTICAST  MTU:1500  Metric:1
          RX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          RX bytes:0 (0.0 B)  TX bytes:0 (0.0 B)

:)

Rinn3g4N

Alıntı yapılan: plymouth - 01 Nisan 2013 - 16:09:12
Yo, gözümden kaçmadı. Kablolu ağdan alıp kablosuz ağa vermek ile diğeri arasında çok fark yok.

Başlamak için bana, bilgisayarına her iki interface takılı iken şu komutun çıktısını verebilir misin?

#ifconfig  -a Komutu root olarak çalıştırman gerekebilir.

Temelde yapı şöyle olacak.

Local Wifi yayını <<<<< wlan0 ----Ubuntu---- wlan1 >>>> Wifi AD-HOC

up