Güncelleme Sonrası Masaüstüne Erişim Sorunu

Başlatan hayran19, 26 Mart 2013 - 00:57:06

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

hayran19

Merhaba, aynı sorun bende de oluyor.Yalnız bende bahsettiğiniz ''splash quiet'' kısmını silip açtığımda masaüstü açlıyor ama, PC'yi yeniden başlattığımda yine grub ekranında kalıyor ve enter'e basmadanda açılmıyor.Bu arada Luninux 12.10 kullanıyorum.Bu sorunun başka bir çözümü varmı acaba?

burk

@hayran19 sizde de aynı süreç sonunda mı bu sorun baş gösterdi?

hayran19

burk, Luninux os'u kurdum.Kurduktan sonra ilk olarak güncelleme yaptım güncelleme yaptıktan sonra grub ekranına kadar geldi ve orda kaldı yani ilk kurduğumdaki gibi o grub ekranındaki süre olmadı.Yani ben enter'e basarsam masa üstü açılıyor yoksa öyle kalıyor.Forumda araştırdım bir kaç işlem yaptım nomodoset falan yaptım ama yine aynı değişen bir şey olmadı.

burk

Öncelikle sizin sorununuz farklı, o yüzden ayırdım konuyu.

Alıntı Yapgüncelleme yaptım güncelleme yaptıktan sonra grub ekranına kadar geldi ve orda kaldı yani ilk kurduğumdaki gibi o grub ekranındaki süre olmadı.Yani ben enter'e basarsam masa üstü açılıyor yoksa öyle kalıyor.

Grub ekranı işletim sistemleri ve çekirdek sürümlerinin sıralandığı başlangıç sayfasıdır, eğer burada otomatik başlamıyorsa süre ayarında bir sorun vardır, şu yazılımla düzeltebilirsiniz; http://wiki.ubuntu-tr.net/index.php/Startupmanager_İle_Grub2_Düzenleme

DİLDAR

yahu tam olarak bu başlıkla alakalı değil,ama bu da sebeplerin ilki.. 12.04 ile başlayayım dedim aylar önce ubuntu kullanmaya,her güncelleme ve program kuruluşları sonrası bir daha masaüstüne ulaşamaz oldum,ekran kartı problemleri filan oldu,forumlarda ve internette gördüğüm tüm seçenekleri,kodaları,çözüm yollarını deneedim,aylarca hemde.. bıkmadan usanmadan,yazmayayım dedim gereksiz olarak forumlara.. defalarca kaldırıp tekrar kurdum ubuntuyu,ama ne etti isem çare bulamadım,kurduktan sonra ne zaman kapasam bilgisayarı bir daha masaüstüne ulaşamıyorum,hiç açılmıyordu ekran kartı problemleri yüzünden,verilen çözüm yollarındaki kodları da bazen kabul etmiyordu,yeni yollar arıyordum her seferinde.. en sonunda gnome shell midir windows masaüstü benzeri olacak şekilde programlar indirdim,kurdum.. kısmen masaüstüne ulabildim derken bu sefer de çözünürlük ile ilgili problemler başladı,dizüstü formatı diyordu,tam hatırlamıyorum ama 640x.. filandı,klasik monitör çözünürlüğünü ayarlayayım dedim 1024x768 filan ayarlamaz olaydım,ekran rengarenk gök kuşağı gibi oldu.. :) yatay çizgilerle.. dedim bilgisayarı açılışta ne diyorlar kodlarla filan eski haline getirmenin bir yolu var mı acaba bir süre baktım internetrten forumlardan bir türlü denk getiremedim böyle bir çözümü.. en sonunda sıkılıp bıraktım uğraşmayı 2 aydır;ama şimdi gene uğraşmaya başlayayım dedim gene verilen bazı çözüm yollarındaki kodlar bir yerde tıkanıp kalıyor ve devam edemiyorum.. yani Allah rızası için,şu kahrolası masaüstüne ulaşıp,artık sadece ubuntuyu tanıma aşamasını geride bırakabilmek istiyorum.. daha hiçbir programı kullanmaya başlamadığım halde,denemedik bir kod bırakmadım sanırım.. çözünürlük ayarlarını nasıl eski haline getireceğim ve ekran kartı problemlerini halledeceğim? çıktı olayını da pek anlamıyorum,zira masaüstyüne erişimim olmadığı için bunu da yapamam sanırım..

heartsmagic

@DİLDAR, sıkıntını anlıyorum ancak bu şekilde sana yardımcı olamayız ki. Daha sakin, daha düzenli yazarsan en azından daha iyi anlamaya çalışırız. Ayrıca sorunun hakkında bize ayrıntı vermen lazım. Yazdıklarından anladığımız Ubuntu'yu kuruyorsun sonra bir şey oluyor masaüstüne ulaşamıyorsun.

Bu bir dizüstü mü, masaüstü mü, marka model?
Grafik kartın nedir, sürücülerini kurmayı mı deniyorsun yoksa durduk yere mi masaüstü açılmıyor?
Masaüstü açılmıyor ama ne oluyor?

Buna benzer bir sürü ayrıntı lazım bize. Lütfen yeni bir başlık açarak bu ayrıntıları aktarmaya çalış oraya.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.