[Çözüldü] Ubuntu Tema Hakkında

Başlatan amonyak, 25 Mart 2013 - 16:32:27

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

amonyak

Merhaba,

Ubuntu Gnome kullanıyorum http://wiki.ubuntu-tr.net/index.php/Gnome_Ekran_G%C3%B6r%C3%BCnt%C3%BCleri bu linkteki temalar gibi bende tema yüklemek istiyorum.

Temaları nereden temin edip nasıl yükleyeceğim yardımcı olabilir misiniz?

localhost

Bu konu hakkinda forumda bir cok baslik bulabilirsiniz. Kurulum esnasinda bazi yerlerde belki eksik birseyler yapmis olabilirsiniz. Eger zamaniniz varsa yaptiklarinizi anlatirsaniz buradakilerde size dogru bir yönlendirme yapabilir.

1. Sorunuz icin, kisaca her iki isletim sisteminide ayni anda kullanma imkaniniz yok. Eger bir Emulator yoksa arada. Ekle/Kaldir dan kaldir dediginizde ubuntu ile ilgili hersey silinir. O sekilde hic bir zaman kurulum yapmadigim icin bilmiyorum. Ama belki Grubta sorun yasayabilirsiniz. Sorun yasarsanizda yeniden Windows bootmgr yi düzeltirsiniz.

2. Siteden inen ISO nun direk Otomatik olarak bir kurulum yapacagini sanmiyorum. Siz VMWare üzerinde normal bilgisayara nasil ubuntu kuruluyorsa o sekilde kurulum yapabilmeniz gerekiyor. Kurulumdan Sonra ISO dosyasini VMWare deki Sanal CD den ayirt etmezseniz. Sistem hep indirdiginiz ISO ile acilir. 
Linux LPIC1 - MCSA

amonyak

2) Sanal makine oluşturdum sonra ubuntu seçtim. İSO dosyasını seçtim sonra vmware'nin bir ekranı geldi kullanıcı adı şifre vs sordu onları yazdım direk kurdu. Normalde ubuntu kurulum arayüzünün açılması lazım değil mi?

İndirdiğim dosya Son Güncel Sürüm Ubuntu 12.10 Quantal Quetzal 32 bit : http://releases.ubuntu.com/12.10/ubuntu-12.10-desktop-i386.iso

Alıntı yapılan: localhost - 25 Mart 2013 - 17:26:51
Bu konu hakkinda bir cok baslik bulabilirsiniz. Kurulum esnasinda bazi yerlerde belki eksik birseyler yapmis olabilirsiniz. Eger zamaniniz varsa yaptiklarinizi anlatirsaniz buradakilerde size dogru bir yönlendirme yapabilir.

1. Sorunuz icin, kisaca her iki isletim sisteminide ayni anda kullanma imkaniniz yok. Eger bir Emulator yoksa arada. Ekle/Kaldir dan kaldir dediginizde ubuntu ile ilgili hersey silinir. O sekilde hic bir zaman kurulum yapmadigim icin bilmiyorum. Ama belki Grubta sorun yasayabilirsiniz. Sorun yasarsanizda yeniden Windows bootmgr yi düzeltirsiniz.

2. Siteden inen ISO nun direk Otomatik olarak bir kurulum yapacagini sanmiyorum. Siz VMWare üzerinde normal bilgisayara nasil ubuntu kuruluyorsa o sekilde kurulum yapabilmeniz gerekiyor. Kurulumdan Sonra ISO dosyasini VMWare deki Sanal CD den ayirt etmezseniz. Sistem hep indirdiginiz ISO ile acilir.

heartsmagic

1. WUBI ile kurulum yapmaktan bahsediyorsun. Eğer WUBI ile yani Windows'un içine kurarsan ve sonradan kaldırırsan sadece Ubuntu silinir.
2. Sanalda da olsa kurulum aşamaları aynı olur. İndirdiğin ISO doğru şey, fakat kurulumun o şekilde olmaması gerekiyor.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

amonyak

İlgilendiğiniz için teşekkür ederim sorunu çözdüm sorun vmware'den kaynaklanıyormuş. Şimdi sadece bir sorunum kaldı oda
http://wiki.ubuntu-tr.net/index.php/Gnome_Ekran_G%C3%B6r%C3%BCnt%C3%BCleri bu linkte gnome ekran görüntüleri var bende bu temaları kullanmak istiyorum bu temaları nasıl temin edip kuracağım?

Alıntı yapılan: heartsmagic - 25 Mart 2013 - 22:23:12
1. WUBI ile kurulum yapmaktan bahsediyorsun. Eğer WUBI ile yani Windows'un içine kurarsan ve sonradan kaldırırsan sadece Ubuntu silinir.
2. Sanalda da olsa kurulum aşamaları aynı olur. İndirdiğin ISO doğru şey, fakat kurulumun o şekilde olmaması gerekiyor.

heartsmagic

@amonyak, forumda tek başlıkta tek sorun konuşmaya çalışıyoruz. Bu nedenle bu başlığı etiketleyip kapatalım. Sorduğun diğer soruyu ise önce forumda araştır lütfen. Daha önce söylediğim üzere birçok soru forumda cevaplanmış durumda.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.