[Çözüldü] Apache2 webserver dış İP Bağlantısı nasıl yapılacak.

Başlatan sakgo, 22 Mart 2013 - 12:45:13

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

sakgo

Merhaba arkadaşlar. Bu sabah bilgisayarıma apache2 webserver kurdum. iç ip den rahat bir şekilde bağlanıp websitemi görüntüleyebiliyorum. Fakat dışarıdan bağlantı nasıl olacak. Birde sanırım modemden 80 portu açılacak. Ama bu portuda açamıyorum çakışma var diyor. Yardım lütfen...

heartsmagic

Senin sorunu port sorunu. Aynen denemiş olduğun üzere modem üzerinden port yönlendirmesi yapacaksın. Çakışma var hatası nerede oluyor? Eğer modem tarafındaysa daha önce yönlendirme var mı diye bakabilirsin. Kabaca, modemden 80 portunu Apache'nin çalıştığı makinenin IP adresini yönlendireceksin. Yönlendirmeden sonra içeriden dış IP adresi ile sunucuya çalışmayı deneme ama, modemin sayfasını görürsün. Ya başka birisine denet ya da bir Proxy, tünel üzerinden görüntülemeyi dene.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

sakgo

@heartsmagic, aşağıda hata aldığım resimleri ekledim. Modemin uzak bağlantı kısmında otomatik olarak 80 portu açık. BU portu değiştirdiğim zaman da modeme erişim sağlayamıyorum.
Port yönlendirmesi için izlediğim yol. Daha önceki port yönlendirmelerimi de buradan yaptım. Örn:FTP için 21 portunu açmıştım sıkıntı olmadı.

Modem remote control kısmında otomatik açık olan port. Buraya direk serverin ip numarasını yazdım ama yinede başarılı olamadık.

Hata mesajı

İlginize teşekkürler.

krwlng

@sakgo, öncelikle modeme erişim için kullandığınız portu değiştirmeniz gerekiyor, yani "80" portunu boşa çıkarmalısınız, modemlerde bunun için bir ayar var, tam yerini hatırlamıyorum ama benim 10 yıllık modemde bile var. Ayrıca bu portu değiştirince modeme erişmek için, örnek: 192.168.1.1:8080 gibi bir yöntem uygulamanız gerekli.
http://twitter.com/yusuFBrn

Ali İsmail Korkmaz, FENERBAHÇE Yıkılmaz!

sakgo

Arkadaşlar modem uzaktan erişim portunu 40 yaptım ve kaydettim. Bİr önceki cevabımda bunu zaten yaptığımı ama modeme ulaşamdığımı yazmıştım. @krwlng arkadaşımızın dediği gibi yani 192.168.1.100:40 şeklinde girdim modeme eriştim. Daha sonra port yönlendirmesini rahat bir şekilde yaptım Çok teşekkürler...