Kurulum Sonrası Hata (0xc000000e)

Başlatan Surion, 19 Mart 2013 - 22:31:45

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Surion

Arkadaşlar merhaba, daha önce Pardus kullandım ama Ubuntu kullanmamıştım, meraktan dolayı kurmak istedim. Elimde boş bir HDD vardı ona kurayım dedim. Ubuntu Wiki de Windows üzerinde normal bir program kuruyormuş gibi Wubi adlı programı kullanarak Ubuntu yükleyebilirsiniz diyordu. Bende o programı kullanarak Elimdeki boş HDD yi HDD kutusuyla beraber USB ile bilgisayara bağladıktan sonra kurayım dedim. Programı başlattım, kurulum başladı. Önce dosyaları indirdi sonrada kurulumu yaptı buraya kadar her şey normal. Ama daha sonra şöyle bi sıkıntı yaşadım, bilgisayarı yeniden başlatmamı istedi ve bilgisayar açıldığı zaman GRUB Error 17 diye bir hata veriyor. Bilgisayarı resetliyorum, USB yi çıkarıp normal boot olmasını bekliyoırum, bu sefer karşıma Windows 7 ve Ubuntu diye iki seçenek çıkartıyor, HDD yi bağlayıp Ubuntuyu seçersem aşağıdaki hatayı yazdırıyor ekrana:

\ubunutu\winboot\wubildr.mbr

Durum: 0xc000000e

Uygulama eksik ya da bozuk.

Ubuntuyu başlatamıyorum, acaba bu sonradan kutuyla taşınabilir haline getirdiğim diskten mi kaynaklı? Disk dosya sistemi NTFS

şimdiden herkese teşekkürler.

siberoloji

Anlaşılan: şu an windows açabiliyorsunuz,
ama öyle ya da böyle ubuntu başlatamıyorsunuz değil mi?

heartsmagic

Bu işi yedek bir disk üzerinden yapacaksan Wubi ile uğraşmana gerek yok gibi. Hem asıl başarımı da görmüş olursun gerçek kurulumda. Kısacası önerim şu ki, yine yedek diske kurulum yap ve Grub'u da bu diskin başına kurdur. Böylece diski taktığın zaman rahatlıkla ulaşabilirsin kurulu Ubuntu'ya.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

Surion

Alıntı yapılan: korucu77 - 19 Mart 2013 - 22:51:01
Anlaşılan: şu an windows açabiliyorsunuz,
ama öyle ya da böyle ubuntu başlatamıyorsunuz değil mi?

Evet malesef şu anda sadece windows açabiliyorum. Ubuntuyu hiç bir şekilde başlatamıyorum.

Alıntı yapılan: heartsmagic - 20 Mart 2013 - 12:09:17
Bu işi yedek bir disk üzerinden yapacaksan Wubi ile uğraşmana gerek yok gibi. Hem asıl başarımı da görmüş olursun gerçek kurulumda. Kısacası önerim şu ki, yine yedek diske kurulum yap ve Grub'u da bu diskin başına kurdur. Böylece diski taktığın zaman rahatlıkla ulaşabilirsin kurulu Ubuntu'ya.

Peki bu işlemi nasıl yapacağım? Wikide bu işlemleri nasıl yapacağımı bulabilir miyim?

heartsmagic

Wiki'deki anlatımlar tek disk üzerine fakat sende değişen fazlaca bir şey olmayacak. Kurulum yapacağın yeri dikkatlice ikinci diskinden seçeceksin ve Grub'u ikinci diskin başına kuracaksın. Eğer ikinci disk sisteme bağlıysa ve başka bir disk, bellek yoksa /dev/sdb şeklinde görünecektir. Altında da /dev/sdb1, /dev/sdb2 gibi bölümler olacak. Tabi bu bölümleri senin kurulum için oluşturman gerekiyor ki o da hem Wiki hem forumda anlatılıyordur. Dikkat edeceğin şey ilk diskinde işlem yapmamak olacak sadece.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.