Moderatör Arttırılmalı

Başlatan cagimer, 18 Mart 2013 - 18:55:14

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

cagimer

İyi akşamlar arkadaşlar, site gerçekten çok başarılı, zaten ubuntu hakkında büyük çapta bir forum fakat moderatörler çok az, moderatör sayısı artırılırsa bir çok insanın daha çabuk yardım alacağına inanıyorum.Saygılar

matrax_41

Yönetici olunca bilgi hapı mı veriyorlar ? Bilgisi ve vakti olan zaten yardım ediyor.

alquirel

Bu forumda yöneticilik demek, aslında yardımcı olan sorun çözen kişi olmaktan çok forumun düzenini sağlayan kişi manasını içeriyor. Mesela ben de yöneticiyim ancak forumdaki sorunlara benden çok çok daha iyi çözüm sunan onlarca normal üyemiz var. Yani bu ortamda kimse senin anladığın gibi sorunlara çözüm sunan kişi olmak için ille de yönetici olmayı beklemiyor. Kısaca:

Alıntı yapılan: matrax_41 - 18 Mart 2013 - 19:33:48
Bilgisi ve vakti olan zaten yardım ediyor.

siberoloji

@cagimer, paylaştığın düşünce ve teklifin çok mantıklı ancak temel bir yanlış algıyı da ortaya koyuyor.
Moderatör, yardım masası görevlisi değildir ne yazık ki. "Düzeni sağlayıp ahengi gözeten" manasında kullanılıyor sanırım Forum jargonunda.

Ama açtığın konu askubuntu.com gibi bir sitenin Türkçe versiyonununda olması gerektiğini ortaya koyuyor.
Kim bilir belki buradaki arkadaşlardan bir ekip çıkar.

;) Ufak bir paylaşım:
Bu forumdaki sorulan soruların tümünü okuyorum ve ihtiyaç duyulan cevapları askubuntu.com adresinde çok çabuk bulabiliyorum. Elimden geldiğince de cevaplandırıyorum. Hem ben öğreniyorum, hem de ingilizcem gelişiyor. Buradan şu sonuca varıyoruz

Ya İngilizce öğrenmeliyiz ya da İngilizce faydalı kaynakları Türkçeye çevirmeliyiz.
Moderatör olmaya gerek yok sanırım.

Son Söz: İnsanların yaşadığı problemlerin hemen hemen tamamı, aslında önceden başka birilerinin de yaşadığı problemler. Hiç arama yapmadan, bir kaç sayfa okumadan soru  sorma yoluna gidilmesi de düşünülmesi gereken bir nokta. Ne dersin?

canosayan

biri hocaya bilmediği bir dilde yazı getirir hoca mektubu oku der.
hocada sağdan bakar, soldan bakar, okuyamadım der geri verir.
adam üste çıkar, sen nasıl hocasın kavuğundan utan hoca der.
hoca hiç sinirlenmez, kavuğu çıkarır adama uzatır al sen oku der.
Chmod bizim işimiz.

DechroS

Bilgisi olan herkes yardım eder elbette fakat arkadaşın belirtmek istediği şu; işi forumda paylaşım yapmak, konulara-sorulara cevap vermek olan özel bir ekip oluşturulsun istiyor. Bu ekibi oluşturmak için özel yönetici izinlerine ihtiyaç yok. Avatar resminin altında güzel bir ünvan olması yeterli. Veya bu ünvanı mesaj sayısına göre de verebilirsiniz. (Ki zaten böyle bir sistem mevcut, yukarıdaki arkadaşın söylediği ise özellikle yardımcı olmak isteyen bir ekibin oluşturulması, bu ekibin ödüllendirilmesi.)

heartsmagic

Diğer tarafta benzer bir cevap verdim aslında. En büyük ödül karşı tarafın teşekkürü oluyor bu konularda :) İsmin altında, üstünde bir şey yazması mesele değil bence. Kaldı ki uzun süreli burada bulunan, kullanıcılarla ilgilenen birçok arkadaş aramıza girdi, çıktı, giriyor hâlâ. 
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.