masaüstüne indirilen sıradan bir programın kurulumu nasıl oluyor?

Başlatan candanozturk, 10 Mart 2013 - 16:28:58

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

candanozturk

Merhaba, sorum aslında basit ama ben çözmekte zorlanıyorum.
Bir yazılımın linux versiyonunu kendi sitesinden indirdim ancak klasör olarak indirdiğim bu programın nasıl kurulacağını bilmiyorum. synaptic' ten ve uçbirim' den aradım orada henüz yok.
Mesela windows' ta install ya da setup vs deyince kurulum başlıyordu ama bu durumda ne yapabilirim?
Üyesi olduğum bir sözlükte https://help.ubuntu.com/community/InstallingSoftware adresi tavsiye edildi ama ingilizce konusunda bu kadar teknik bir bilgim yok.

krwlng

"Acemiler için ilk durak" isimli bir bölümümüz var eminim aradığınız şeyleri Türkçe olarak orada bulabilirsiniz.
http://twitter.com/yusuFBrn

Ali İsmail Korkmaz, FENERBAHÇE Yıkılmaz!

furkankalkan

Lover
twitter.com/furkan_kalkan1

candanozturk

furkankalkan

ctrl +t ile uçbirimi açıp

cd ~/Masaüstü
java -jar *.jar

komutları ile çalıştırabilirsiniz.
Lover
twitter.com/furkan_kalkan1

candanozturk

Hata verdi maalesef.
candan@candan-Lenovo-IdeaPad-Y530:~$ cd ~/Masaüstü
candan@candan-Lenovo-IdeaPad-Y530:~/Masaüstü$ java -jar *.jar
Error: Unable to access jarfile *.jar
candan@candan-Lenovo-IdeaPad-Y530:~/Masaüstü$

tux

Alıntı yapılan: candanozturk - 10 Mart 2013 - 18:21:49
Hata verdi maalesef.
candan@candan-Lenovo-IdeaPad-Y530:~$ cd ~/Masaüstü
candan@candan-Lenovo-IdeaPad-Y530:~/Masaüstü$ java -jar *.jar
Error: Unable to access jarfile *.jar
candan@candan-Lenovo-IdeaPad-Y530:~/Masaüstü$

* yerine programın adını yazmalısınız.

heartsmagic

Ayrıca .jar uygulaması neredeyse orada uygulamalısın bu komutu. @dewilman, *.jar diyerek genellemiş sadece.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

candanozturk

Program yasal değil bu sebepten genel olarak söyledim. Ama merak edenler için; http://groovedown.me/download/

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 10 Mart 2013 - 21:14:01

Programın dosyadan kurulumunu yine öğrenememiş olsam da bu sitenin kodlarını uçbirim' de çalıştırdım.
http://ubuntugunluk.wordpress.com/2012/01/04/ubuntu-icin-muzik-indirme-programi-saglam/

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 10 Mart 2013 - 21:41:20

not: bu program yükleniyor ama çalışmıyor.

heartsmagic

Kuracağın uygulamanın ne olduğu önemli değil, bizim sorumuz o yönde değildi aslında. Java uygulaması ise ve .jar şeklinde geliyorsa tarif edildiği şekilde çalıştırabilirsin. O aşamadan sonra kurulum mu yapacak, doğrundan mı çalışacak indirdiğin uygulamaya bağlı.

Şu durumda sen açmayı başardın ancak uygulama çalışmıyor mu? Eğer çalıştırmayı düşünüyorsan hatayı geç lütfen buraya. Eğer amacın sadece açma işlemi ve bunu yaparak sorununu çözdüğünü düşünüyorsan başlığı etiketlersin.

candanozturk

Son durum şöyle; .jar uzantılı programı sağ tıklayıp java 7 ile birlikte açabiliyorum. Programı her açışımda bu işlemleri yapmak yerine, her zaman yaptığımız gibi (yani logodan, simgeden programı açmak) nasıl yapabilirim. İçerisinde bir simge olsa yan panele sürükleyip bırakacağım ama o da yok.

if

@candanozturk, sağ tıklayıp birlikte aç kısmından javayı seçtiğinizde üzerine iki kere tıklayınca istediğiniz gibi açabilirsiniz sanırım. Olmazsa bir betik yazarız, bunun[1] gibi.

[1] http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=37936.msg456398#msg456398

ekremsenturk

Ben de de bir .jar dosyası var. Ben şöyle kullanıyorum: .jar dosyasını sağ tıklayıp, birlikte açılacak uygulama olarak openjdk'yı seçtim ve ardından tekrar sağ tıklayıp, dosyayı bir program gibi çalışsın olarak işaretledim ve ardından dosyayı
Alıntı Yapsudo mv jbasic.jar /usr/local/bin
komutu ile /usr/local/bin sizinine aktardım ve şimdi çalıştırmak istediğimde Uçbirimden sadece dosyanın adını  (jbasic.jar) yazıyorum ve çalışıyor(du)

Bir güncelleme sonucu openjdk'nın sürümü değişince düzgün çalışmaz oldu. Yani kullandığın Java sürümüde önemli olabiliyor.

candanozturk

Teşekkürler yanıtlarınız için. Ancak ben  sağ tıklayıp java7 ile açtığım bu programı; özellikler, erişim hakları, dosyayı bir program gibi çalıştır deyip sorunu çözdüm gibi ama hala .jar dosyasını groovedown programının orijinali gibi kullanamıyorum. mesela yan panele koyamadım, logosu yok vs vs

heartsmagic

Logosu olması için başlatıcı hazırlayıp, o logoyu göstermen gerekiyor. Ancak o şekilde yan panelde logolu bir şekilde görünür. Bu işi yapan kolay bir uygulama vardı Unity için ancak şu an adını hatırlayamıyorum. Forumda nasıl yapacağını bulamazsan yine yardımcı olmaya çalışırız.