Kurulumdan Sonra "Konum Bağlanılamadı"Hatası

Başlatan pars bilisim, 09 Mart 2013 - 17:41:10

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

pars bilisim

Merhabalar aralıklarlada olsa 1.5 yıldır Linux dağıtımları deniyorum.Bir türlü sıkıntısız kullanamadım Ubuntu 12.10 ve onun turevi Mint 14'ü.Sıkıntı şu kuruyorum iyi hoş güzel kurduktan sonra Sistemdeki HDD görmesine rağmen içlerine giremiyorum hakeza USB portlarına bağladıgım USB FLASH belleklerinde içine girmeye çalıştığımda"Konum Bağlanılamadı"hatası veriyor.işi garip yani LIVE-CD de herhangi bir sorun yok.Tüm harddisklerime sıkıntısız ulaşabiliyorum.
Fdisk çıktısı
Disk /dev/sda: 160.0 GB, 160040803840 bytes
255 heads, 63 sectors/track, 19457 cylinders, total 312579695 sectors
Units = sectors of 1 * 512 = 512 bytes
Sector size (logical/physical): 512 bytes / 512 bytes
I/O size (minimum/optimal): 512 bytes / 512 bytes
Disk identifier: 0x0003f55a

Device Boot      Start         End      Blocks   Id  System
/dev/sda1   *        2048      718847      358400    7  HPFS/NTFS/exFAT
/dev/sda2          718848   247437311   123359232    7  HPFS/NTFS/exFAT
/dev/sda3       247437312   312573951    32568320    7  HPFS/NTFS/exFAT

Disk /dev/sdb: 400.1 GB, 400088457216 bytes
255 heads, 63 sectors/track, 48641 cylinders, total 781422768 sectors
Disk identifier: 0xcac23be3

/dev/sdb1            2048   747628543   373813248    7  HPFS/NTFS/exFAT
/dev/sdb2   *   747628544   781418495    16894976   83  Linux

Disk /dev/sdc: 1000.2 GB, 1000203804160 bytes
255 heads, 63 sectors/track, 121601 cylinders, total 1953523055 sectors
Disk identifier: 0x0188a4b9

/dev/sdc1   *          63  1953518016   976758977    7  HPFS/NTFS/exFAT

Etc /fstab içeriğide boş herhangi bir dosya yok.Üstadlarım kurtarın beni windows'tan çözülür mü bu sıkıntı yoksa biz mahkum mu olacagıız?

if

Merhaba @pars bilisim, Ubuntu'ya girdikten sonra mount
cat /etc/fstab
ls -l /media
çıktılarını buraya geçin.

Disk bölümlerine nasıl ulaşmaya çalışıyorsunuz?

ekremsenturk

Disk yöneticisinden disk'leri bağlayamıyormusun ? Bir de daha önce Windows'ta kullandığın (açtığın) harici veri taşıyıcıları ayırmadan önce, güvenli çıkar seçerek ayırıyormusun. Ve Windows düzgün olarak (Tam) kapatılmışmı ?

pars bilisim

Sabit diski nasıl "güvenli"çıkartabirim ki? :) Ayrıca Farklı HDD kuruyorum sıkıntı olur mu diye windows 8 yüklü HDD söküyorum.Bugün mint 14 ile tekrar denedim takas alanı oluşturdum HDD komple format attım yok yok yok olmuyor :'(.Mint de soruna çare olmadı.Sinirlendim Komple sildim Linux Mint'i.Yarın tekrar Mint 14 KDE masaüstü ortamını deneyeceğim belki sorunu çözer.Disklere dosya yöneticisinden tutun ev dizinine kadar ne yaptıysam içini açamıyorum.Nasıl iştir bilinmez Kurmadan önce bakıyorum Tüm disklerin içine girebiliyor kurunca bu"aptal" hatayı veriyor.* herkes donanım tanıtmasıyla uğraşır biz donanımları tanıtırız belkide linux camiasının %1 inde bile olmayan bir sorunla uşraşıp duruyorum.

Sistemde 3 harddisk var arşiv olarak kullandıgım harddisk ve windows 8 yüklü Harddisk çıakrarak birtek linux kuracagım 400 GB samsung marka HDD kaldı.Komple bu Hdd kurulum aşamasında 2 ye böldüm biçimlendirdim,temiz kurulum yaptım yine"Konum bağlanamadı"hatası veriyor.Diski görüyorum bölüm gözüküyor taktıgım harici usb falan gözüküyor ama içine girmeye çalıştıgımda bu hatayı alıyorum ve çözemiyorum

heartsmagic

Farklı bir diske, diğer diski çıkartarak kurduğun için yaşanıyor olabilir mi bu sıkıntı? Bu şekilde kuranlar var böyle bir sorun yaşamıyorlar, ayrıca mantıklı bir sebep de sunamıyorum bunun için ancak sende gördüğümüz farklılık bu. Diskleri çıkartmadan neden kurmuyorsun? Dikkatli olursan diğer disklerine hiçbir şey olmaz.

Yine diskleri çıkartıp kurulum yapacaksan bizlere aynı şekilde disk bilgilerini geç lütfen. En azından diskleri uçbirimden bağlamaya çalışır duruma bakarız. Ayrıca hangi diskin hangi bölümünde sorun yaşadığını da ayrıntılı bir şekilde aktarırsın buraya.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

pars bilisim

Alıntı yapılan: heartsmagic - 10 Mart 2013 - 10:31:17
Farklı bir diske, diğer diski çıkartarak kurduğun için yaşanıyor olabilir mi bu sıkıntı? Bu şekilde kuranlar var böyle bir sorun yaşamıyorlar, ayrıca mantıklı bir sebep de sunamıyorum bunun için ancak sende gördüğümüz farklılık bu. Diskleri çıkartmadan neden kurmuyorsun? Dikkatli olursan diğer disklerine hiçbir şey olmaz.

Yine diskleri çıkartıp kurulum yapacaksan bizlere aynı şekilde disk bilgilerini geç lütfen. En azından diskleri uçbirimden bağlamaya çalışır duruma bakarız. Ayrıca hangi diskin hangi bölümünde sorun yaşadığını da ayrıntılı bir şekilde aktarırsın buraya.

Yok hocam o zaten çözüm olmuyor.Kısmet değilmiş bize linux ne yapalım.Yardımların için teşekkürler win 8 ile yola devam

heartsmagic

Disk meselesi çözüm olmuyorsa bile:

pars bilisim

Alıntı yapılan: heartsmagic - 10 Mart 2013 - 12:26:49
Disk meselesi çözüm olmuyorsa bile:

Kısaca Tüm disk ve usb portuna taktıgım Usb belleklerde bu hatayı alıyorum.Akşama doğru KDE sürümüyle tekrar denerim.Mint ile Ubuntu bildiğim kadarıyla aynı taban.Gerçi ilk başta ubuntu denemiştim sorun olunca kaldırıp Mint kurdum.Disk meselesine gelince Şöyle anlatayım elimde Boşta 400 GB samsung HDD var.Öncelikle diğer harddiskleri söküyor bunu bağlıyorum Yani windows tamamen devre dışı bırakıyorum.Kurulum aşamasında Diski Linux altında bölüp biçimlendiriyorum.Kurulum bitince diğer 200 gb bölüme ulaşamıyorum"Konum bağlanamadı" hatası veriyor.Usb porta Harici diski takıyorum ve flash bellekdede yine"Konum bağlanılamadı hatası" veriyor.Keza diğer harddiskleri sisteme takıncada. Ubuntu yada Mint sisteme takılan tüm harddiskleri görüyor.ama içine giremiyorum anlayamıyorum 3 gündür araştırıyorum defalarca silip tekrar kuruyorum ama çözemedim. Diğer Harddiskler önemli değil Linux altında kullanamasamda olur.Ama harici Hdd ve Usb belleklerde de aynı sıkıntı olunca insan üzülüyor.Belkide terminale yazılacak 2-3 satırlık kod ile çözülecek ama gerek bu forumda gerekse diğer Linux forumlarda daha önceki çözüm önerilerinin tamamı yaptım ama nafile...

Bugün akşam farklı Bir hdd deneyeceğim belki çözer sorunu

ekremsenturk

Belkide oluşturduğun kullanıcı hesabın yetkili değildir. Aynı hatayı progam kurmak istediğindede alıyorsan, bunun kaynağı yetki meselesidir.

heartsmagic

Dediğim gibi öncelikle sorunlu olan sistemde bize disk bilgilerini geç lütfen:

sudo fdisk -l

Bakalım bir hangi bölüm, hangi disk sorun yapıyor. Elle bağlamaya çalışalım, hata veriyor mu diye görelim vs.

horultu

aynı sorun bende de var. diskin diger bölümleriyle baglantı kuramıyor. usb flash ya da sd card taktıgımda açılamadı diyor. benzer sıkıntılar düzgün kapatmakla alakalı deniyor ama bende kurulumdan beri açmıyor yada baglantı kuramıyor. tanışma aşamasında önemsemedim ama windows yerine kullanmaya başladıkça sıkıntı vermeye başladı. wubi kurulumdan gerçek kuruluma taşımıştım belki bundan kaynaklanıyor

heartsmagic

"Konum bağlanamadı" hatası dosya yöneticisinden kurulu olan bölüme "bilgisayarım" ya da ona benzer bir yerden kök bölüme giderken oluyordu yanlış hatırlamıyorsam. Büyük bir sorun değil, onu önemsememek lazım fakat diğer sorunlar ciddi.

Örneğin USB bir disk takıldığında sistem bunu bağlayamıyor mu?
ls -l /media/$USER/
çıktısı ne diyor?
dmesg | tail
çıktısı ne diyor? dmesg çıktısı bağlama hatasından hemen sonra alınmalı.

horultu

my@ubuntu:~$ ls -l /media/$USER/
ls: dizin /media/my/ açılamadı: Erişim engellendi
my@ubuntu:~$

hata aldıktan sonra dediginiz kodu uyguladım. sd kart taktıgımda kendi okuyamama hatası verdi, tamam deyip direk kodu uyguladım..
my@ubuntu:~$ dmesg | tail
[  749.272214] sd 3:0:0:0: [sdb] Write Protect is off
[  749.272226] sd 3:0:0:0: [sdb] Mode Sense: 03 00 00 00
[  749.273083] sd 3:0:0:0: [sdb] No Caching mode page present
[  749.273092] sd 3:0:0:0: [sdb] Assuming drive cache: write through
[  749.278606] sd 3:0:0:0: [sdb] No Caching mode page present
[  749.278622] sd 3:0:0:0: [sdb] Assuming drive cache: write through
[  749.279940]  sdb: sdb1
[  749.287135] sd 3:0:0:0: [sdb] No Caching mode page present
[  749.287156] sd 3:0:0:0: [sdb] Assuming drive cache: write through
[  749.287173] sd 3:0:0:0: [sdb] Attached SCSI removable disk
my@ubuntu:~$

if

sudo chown my:users -R /media/my/ komutundan sonra başlayabiliyor musunuz?

horultu

evet hem usb lere hemde sabitdiskin diger bölümlerine ulaşabildim, teşekkürler..

if

horultu

başlık benim degil hocam, benzer konu diye buraya yazmıştım