Rox- Filer dosya yöneticisi sorunu

Başlatan ynt, 29 Eylül 2008 - 21:40:42

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 5 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ynt

Fluxbuntu ile ön tanımlı gelen rox-filer dosya yöneticisini, kullanamıyorum  çok farklı geldi. Pcman'ı kurdum ama şu an için sorunlu, yoluma thunar ile devam ediyorum. Rox-filer'i kaldırmak istedim ama sistem bağımlılığı uyarısı verdiği için silmedim.

Sorunum ise masaüstü ekran görüntüsü ve simgeler, Rox-filer dosya yöneticisinin kontrolü altında. Duvar kağıdı bölümünden hiçbir seçim yapamıyordum hepsine hata vermişti. Bunun üzerine dosya ismini kendim yazmak için sildim fakat rox bana herhangi bir şey yazdırmıyor. Backdrop bölümünde,Close dışında hiçbir buton seçilemiyor.
Gri bir ekranla kala kaldım.
Duvar kağıdını nasıl değiştiririm?

heartsmagic

alt+f2-> gconf-editor
Apps-Nautilus-Preferences
show_desktop seçili durumda mı?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

ynt

Alıntı yapılan: heartsmagic - 29 Eylül 2008 - 22:13:10
alt+f2-> gconf-editor
Apps-Nautilus-Preferences
show_desktop seçili durumda mı?

Apps bölümünde sadece "gconf-editor ve gksu" bölümü mevcut, burda ve diğer yerlerde belirttiğiniz "show dekstop" ibaresini bulamadım.

heartsmagic

Öyle demedim zaten. Alt+F2'ye bas, çıkan bölüme gconf-editor yaz. Diğer işlemleri ondan sonra yap.

ynt

Alıntı yapılan: heartsmagic - 30 Eylül 2008 - 19:04:30
Öyle demedim zaten. Alt+F2'ye bas, çıkan bölüme gconf-editor yaz. Diğer işlemleri ondan sonra yap.

Alt+F2 işlemediği için, terminalde gconf-editor yazdım, bu yazılımın yüklü olmadığı uyarısını alınca yükledim daha sonra, gconf-editor yazdım ve karşıma çıkan bölümlerde belirttiğiniz ismin olmadığını gördüm. Daha sonra iletiyi yazdım.

Fakat ben daha fazla Fluxbuntu'ya sabredemedim ve onun yerine Linux Mint Fluxbox sürümünü yükledim. Kolaylık ve rahatlık bakımından L.Mint'in fark yarattığını söyleyebilirim, tabiki Fluxbuntu'ya göre biraz daha yavaş. Son kullanıcı iseniz ve Raminiz çok düşük değilse özellikle 256 Mb Ram'li arkadaşlara L.Mint Fluxbox'u şiddetle tavsiye ederim. 

heartsmagic

Öncelikle çok özür dilerim. Sanırım dalgınlığıma geldi ki çok büyük bir hata yaparak sen Fluxbuntu demene rağmen ben sana Gnome çözümü önermiş ve vaktini boşuna harcatmışım.

ynt

Alıntı yapılan: heartsmagic - 01 Ekim 2008 - 00:36:25
Öncelikle çok özür dilerim. Sanırım dalgınlığıma geldi ki çok büyük bir hata yaparak sen Fluxbuntu demene rağmen ben sana Gnome çözümü önermiş ve vaktini boşuna harcatmışım.

Estağfirullah, yaptığınız yardımların yanında bu kadar ufak bir yanlış anlamanın lafı edilmez. Asıl ben sizin vaktinizi harcıyorum, siz bize hiç bir karşılık almadan, gönüllü olarak yardım ediyorsunuz.

heartsmagic

Gönlü güzel olanlara her zaman gönüllü olarak yardım edilir :)