[Çözüldü] Bilgisayar açılmıyor

Başlatan barakli, 04 Mart 2013 - 18:27:12

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

barakli

Merhabalar.

Bilgisayar normal biçimde çalışırken en son update managerden güncelleme yaptım. Güncelleme yaptıktan sonra yeniden başlatmıştım. Bilgisayar ilkten açılmadı. Yeniden başlattım ve açıldı. Neyse 1 gün sonra yeniden başlatmaya çalıştım ama açılmıyor. Şöyleki linux mint from freedom came elegance yazan ekrandan sonra aşağıdaki ekteki görünüme geçiyor ve orada duruyor. Yeniden başlattıysam da açılmıyor. Kurtarma bölümünden mesela komut satırına düşüyorum. Update komutunu kullanıyorum. Hiçbir bilgi almıyor netten. Bu arada ekteki görüntüde mouse pointeri var. Orası da ilginç

[eklenti yönetici tarafından silindi]

heartsmagic

Yeni çekirdek geldi mi güncelleme ile? Eski çekirdeklerle sistem nasıl tepki veriyor?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

barakli

Hatirladigim kadariyla wine guncellemesiydi. Herhangi bir cekirdek guncellemesi olmadigina eminim.

Bir de sunu ozellikle belirteyim. O linuxmint yazisinda biraz bekledikten sonra tam ekran gelecekken siyah ekran geliyor resimdeki. Mouse da gorunuyor ekranda. Oynayabiliyor yani.

if

Canlı cd/usb ile açın bilgisayarı, Linux Mint'in kurulu olduğu bölümü bağlayın, /etc/modprobe.d/blacklist.conf içine blacklist vboxpci ekleyip kurulu sistemi açmayı deneyin.

barakli

Maalesef sonuç degismedi.

[eklenti yönetici tarafından silindi]

if

barakli

Hepinize yadımlarınız için teşekkürler. Bundan bir önceki denememden sonra bilgisayarı kapatmamıştım, direkt olarak laptopun ekranını indirmiştim yani bekleme moduna almıştım.  En sonki öneriyi yerine getirmek istedim. Ekranı kaldırdım, beni direkt olarak giriş ekranına yönlendirdi. Bilgisayara giriş yapabildim. Hemen virtualbox programını kaldırdım. Bilgisayarı yeniden başlattım ve sorunsuz açıldı.

Konu başlığı diğerlerine yardımcı olması bakımından değiştirilebilir. Ben başlığa ne yazabileceğimi bilemedim. Bir de konu alt kategorilerden birine taşınabilir. Ben anasayfaya açmışım.

if

@barakli, virtualbox'ı kaldırmayı önerecektim diğer öneriyi yapamazsak ama ekran kaldırma kısmıyla ne alâkası olduğunu çıkaramadım.