Bazen çalışan bazen çalışmayan fn tuşları sorunu.

Başlatan onuragtas, 02 Mart 2013 - 16:30:22

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

if

adilsaribay

fnfx-client kurdum.  Şimdi ne yapmam lazım?  Yardım için teşekkürler.

if

Bir şey değil @adilsaribay. sudo find / -name fnfx çıktısına bakayım.

adilsaribay

Bu komutu girince hiçbir şey olmuyor.  ~$ işaretine geri dönüyor.

if

@adilsaribay, fnfx'i uçbirimde çalıştırın ve parlaklığı değiştirin. Çıktıları buraya geçin.

burk

Konuya dahil olan iki kullanıcıya da sorayım, son durum nedir?

adilsaribay

"Command not found."  Yüklemek de mümkün değil.  Ben 13.04'ü çok sevdim, ancak Toshiba'yla uyumundan gerçekten hiç memnun değilim.  Bıktım ve ne yazık ki Win 7 yükleyeceğim bugün (Toshiba Win 8'le gelmişti, o ne öyle, berbat bir şey).  Yardım için teşekkürler.  Bir dahaki laptop'ta tekrar Ubuntu'ya dönmek umuduyla (masaüstü bilgisayarımda 12.04 var, tamamen kopmuyorum).

burk

@adilsaribay karar sizin elbette ancak konunun daha çok üzerine gidilebilirdi.

adilsaribay

Konunun üzerine saatler harcadım.  İnternetten denemediğim çözüm kalmadı. 

burk

cankural

Maalesef bu sorun ve bu tarz sorunlar bende de meydana geldi. DVD'ye yazdırdığınız boot sorunlu olabiliyor yada internetten edindiyseniz her işletim sistemindeki gibi hatalı olabiliyor. Ubuntu'nun resmi sitesinden indirip güvenilir bir CD/DVD yakıcıdan 4x hızda (doğrulamalı olarak) yeniden yazdırın ve sistemi yeniden kurun. Kesin çözüm.
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Windows'a Hayır Deyin Boştan Yere Para Ödemeyin !

if

Alıntı yapılan: cankural - 20 Ağustos 2013 - 23:10:16
Maalesef bu sorun ve bu tarz sorunlar bende de meydana geldi. DVD'ye yazdırdığınız boot sorunlu olabiliyor yada internetten edindiyseniz her işletim sistemindeki gibi hatalı olabiliyor. Ubuntu'nun resmi sitesinden indirip güvenilir bir CD/DVD yakıcıdan 4x hızda (doğrulamalı olarak) yeniden yazdırın ve sistemi yeniden kurun. Kesin çözüm.

Bunun çözüm olacağını hiç zannetmiyorum @cankural. Evet, md5 bütünlüğü sağlanmamış, doğru yazdırılmamış bir kurulum medyasının kullanılması çeşitli sorunlara vesile olabilir ama fn tuşları gibi donanımla alâkalı bir sorunun kaynağı olacağını hiç zannetmiyorum.

adilsaribay

Toshiba'larda FN sorunu biliniyor, çoğu insan yaşıyor, ubuntu indirimindeki hatalardan kaynaklanan bir şey değil.

cankural

İnanılması zor geliyor ama bende de fn tuşları çalışmıyordu. Yani durum şöyleydi : Diz üstünün kendi seti (klavye ve mouse) sorunsuz çalışıyor ama kendi taktığım klavyenin fn tuşları hiçbir şekilde çalışmıyordu çözümü yeniden kurmakta buldum şuanda çok iyi kullanıyorum taktığım klavyeyi.
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Windows'a Hayır Deyin Boştan Yere Para Ödemeyin !