Isınma Sorunu ve Nvidia Ekran Kartı Sorunu

Başlatan osmanpavraz, 02 Mart 2013 - 01:45:15

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

osmanpavraz

Merhaba arkadaşlar Ubuntu'ya geçiş yapmak istiyordum denemek amaçlı Wubi ile kurdum.

Kurulumda vs. sorun yok ama işlemci fanı hiç durmuyor sürekli çalışıyor. Normalde Windows 8 kullanıyorum normal kullanımda fan genelde çalışmaz yatakta falan kullandığımda çalışır ama işlemci fanı sürekli çalışıyor, çözümü var mıdır acaba? İkinci sorunum ise ekran kartı sürücüsü ile ilgili;  ekran kartım Nvidia 525M ama  Ubuntu ekran kartımı 540M olarak görüyor ve ekran kartı sürücüsünü nasıl yükeleyebilrim?

Forumda bu konularla ilgi açılmış olan konulara baktım ama tam bir cevap alamadım o yüzden ayrı konu açtım.

SİSTEM ÖZELLİKLERİ:

Sistem Özellikleri
İşletim Sistemi : Orijinal Windows7 Home Basic 64
İşlemci Markası : Intel
İşlemci Modeli : i5-2450M
İşlemci Hızı (GHz) : 2,5
İşlemci Ön Bellek : 3 MB
Hafıza (RAM) : 6 GB
İşlemci Sınıfı : Intel Core i5
Depolama
Optik Sürücü : Var
Hard Disk Kapasitesi : 750 GB
Grafik & Ekran
Ekran Boyutu : 15,6"
Ekran Tipi : HD LED
Çözünürlük : 1366 x 768
Ekran Kartı Markası : NVIDIA GeForce
Ekran Kartı Çipseti : GT 525M
Ekran Kartı Kapasitesi : 1 GB
Ağ ve İletişim
Kablolu Ethernet LAN : Var
Wi-Fi : Var
Bluetooth : Var
Bağlantılar
Kart Okuyucu : 8 in 1 Card reader
HDMI : Var
USB : 2 x USB 3.0, 1 x USB 2.0
Pil Özellikleri
Pil Tipi : 6 Hücreli (48 Wh)
Diğer Özellikler
Webcam : 1.0 MP HD Webcam

yardımlarını bekliyorum

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 02 Mart 2013 - 01:46:15

Özelliklerde görürsünüz ama makina çift ekran kartlı HDMI ile TV ye felan bağladığımda görüntü aktarmıyor...

if

osmanpavraz

00:02.0 VGA compatible controller: Intel Corporation 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics Controller (rev 09)
01:00.0 VGA compatible controller: NVIDIA Corporation GF108 [GeForce GT 540M] (rev a1)

çıktı bu

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 03 Mart 2013 - 17:55:06

çıktıda da ekren kartıma 540m diyo amam benimki 525m

if

osmanpavraz

onu yaptım ama fanıın sürekli olarak çalışması neden olabilri forumda ki bir kaç yolu denedim ama çözüm alamadım

heartsmagic

Optimus için Bumblee kurulumu sorunsuzca gerçekleşti yani? Uygulamalar çalışıyor mu peki optirun ile?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

osmanpavraz

merhaba daha önce konu ile ilgili yorumlarınızı elimden geldiğince yapmaya çalışmıştım ama işlerim dolayısıyla windowsa geri donmüştüm şimdi tekrar ubuntuya geçeceğim ama bana kurulum sırasında destek verecek birini arıyorum bu sefer sorunsuz bir ubuntu kurup ve sistemimi artık değiştrmek istemiyorum cevaplarınızı bekliyorum

meda

Sen şu noktada bumblebee kurulumunu sorunsuz yaptın mı ? Yaptıysan enerji tasarrufu konularında sana bir kaç ipucu falan verebilirim.Sen sadece Ubuntu'da kalma konusunda kararlı ve istekli ol.Forumda herkes sana elinden geldiğince yardımcı olacaktır.
"BEDAVA Bedava yaşıyoruz, bedava;Hava bedava, bulut bedava;
Dere tepe bedava;Yağmur çamur bedava;Otomobillerin dışı,Sinemaların kapısı,Camekanlar bedava; Peynir ekmek değil ama Acı su bedava;Kelle fiyatına hürriyet, Esirlik bedava; Bedava yaşıyoruz, bedava. Orhan VELİ"

osmanpavraz

bumblebee yi kurdum kurdum ısınma sorunum azaldı biraz daha

meda

osmanpavraz Enerji tasarrufu için tlp,jupiter uygulamalarını kullan.
Uçbirimde
gksu gedit /etc/default/grubsonra GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="quiet splash" satırını şu şekilde GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="acpi_osi=Linux pcie_aspm=force ipv6.disable=1 i915.i915_enable_rc6=1 i915.i915_enable_fbc=1 i915.lvds_downclock=1" düzenle belgeyi kaydet metin dosyasını kapat.Uçbirimde sudo update-grubkomutunu çalıştır.Bilgisayarı yeniden başlat.Bilgisayarında seslerin biraz daha azaldığını farkedeceksin.
"BEDAVA Bedava yaşıyoruz, bedava;Hava bedava, bulut bedava;
Dere tepe bedava;Yağmur çamur bedava;Otomobillerin dışı,Sinemaların kapısı,Camekanlar bedava; Peynir ekmek değil ama Acı su bedava;Kelle fiyatına hürriyet, Esirlik bedava; Bedava yaşıyoruz, bedava. Orhan VELİ"

if

osmanpavraz

bu kısmın nasıl yapılacağını anlamadım ?

sonra GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="quiet splash" satırını şu şekilde GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="acpi_osi=Linux pcie_aspm=force ipv6.disable=1 i915.i915_enable_rc6=1 i915.i915_enable_fbc=1 i915.lvds_downclock=1" düzenle belgeyi kaydet metin dosyasını kapat.Uçbirimde 

if

@osmanpavraz, sudo -H gedit /etc/default/grub komutunu verince düzenleme yapılacak dosya açılacaktır. Bu dosya içerisinde GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="quiet splash" satırını göreceksiniz. Bu satırı GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="quiet splash acpi_osi=Linux pcie_aspm=force ipv6.disable=1 i915.i915_enable_fbc=1 i915.semaphores" olarak değiştirip kaydedin. Belgeyi kapattıktan sonra sudo update-grub2 komutunu verin.

@shadow i915.lvds_downclock=1 ve i915.i915_enable_rc6=1 seçeneklerini çıkarttım. İlki kimi bilgisayarlarda sorunlara yol açmakta. İkincisine artık ihtiyaç yok, RC6 öntanımlı olarak açık gelmekte. Öncelikle verdiğim seçeneklerle kullanın, ardından i915.lvds_downclock=1 seçeneğini ekleyip sistemi bir süre gözlemlersiniz. Bir sorun olmazda kullanmaya devam edersiniz.

jayw

Merhaba;

Fan ve ısınma sorunu için aşağıdaki başlıkta yazdığımı dener misiniz?

http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=39262.msg469937#msg469937