[Çözüldü] Virtualbox nasıl Türkçe Yapılır

Başlatan caylakpenguen, 27 Şubat 2013 - 11:57:30

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

caylakpenguen

Merhaba arkadaşlar. Bu adresten https://www.virtualbox.org/wiki/Linux_Downloads Ubuntu 12.04 LTS ("Precise Pangolin") AMD64 Olanı indirdim ve kurdum. İndirdiğim pakete çift tıklayınca yazılım merkesi kendisi kurdu bir sıkıntı çıkmadı. Fakat yazılım ingilizce ve dil bölümünde Türkçe seçeneği yok. Bu yazılımı Türkçe yapmanın bir yolu varmıdır. Şimdiden teşekkür ederim...

ebubekirs

Yazılım merkezinde zaten VirtualBox var, ki orada Türkçe seçeneği de var. Ben o şekilde kullanıyorum. Ayrıca siteden indirmenize gerek yoktu, eğer başka bir nedeniniz yoksa bu şekilde deneyebilirsiniz.
Dünyaya gelen de benim, dünyadan giden de benim

caylakpenguen

Öyle özel bir nedeni yok fakat sitesinden indirdiğim, son yani en güncel sürüm diye düşünmüştüm, sebebi budur. Peki kurulu virtualbox'u sistemden tamamen nasıl kaldırırım?

heartsmagic

Türkçe olmayan Virtualbox mı Ubuntu mu?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

caylakpenguen

heartsmagic

Ben hatırlayamıyorum Virtualbox'ın desteği var mıydı o konuda. Eğer yoksa yapılacak bir şey yok elbette. Fakat desteği varsa ve sistem Türkçe ise bir şekilde olması lazım.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

ebubekirs

Benim sistemim ingilizce, depodan kurduğum VirtualBox'ta Türkçe dil seçeneği mevcut.

[eklenti yönetici tarafından silindi]
Dünyaya gelen de benim, dünyadan giden de benim

caylakpenguen

Alıntı yapılan: ebubekirs - 01 Mart 2013 - 14:58:22
Benim sistemim ingilizce, depodan kurduğum VirtualBox'ta Türkçe dil seçeneği mevcut.

Orjinal sitesinden indirdiğim son sürümde Türkçe seçeneği yok. Artık yapacak birşeyde yok galiba. Ya böyle kullanacağız yada depo daki programı kurup Türkçe kullanacağız. Yardımlarınız için teşekkür ederim arkadaşlar...

if

Konuyu etiketleyip etiketlememe arasında kaldım. Eğer Ubuntu deposunda bulunan hariç bir şekilde Virtualbox kurulumuna dil eklemeyi bilen varsa konuyu tekrardan açtırabilir.

speakerXXL

Kendi sitesinden indirdiğiniz Virtualbox için Türkçe dil dosyasını buradan indirebilirsiniz.

İndirdiğiniz sıkıştırılmış arşivi açınız. İçindeki VirtualBox_tr.qm ve qt_tr.qm dil dosyalarını /usr/share/virtualbox/nls/ dizinine kopyalayınız.

Dizini aşağıdaki komutlar ile açabilirsiniz.

Cinnamon için.

sudo nemo /usr/share/virtualbox/nls/

Mate için.

sudo caja /usr/share/virtualbox/nls/

Unity için (Gnome tabanlı tüm masaüstleri için).

sudo nautilus /usr/share/virtualbox/nls/

KDE için.

sudo dolphin /usr/share/virtualbox/nls/

XFCE için.

sudo thunar /usr/share/virtualbox/nls/

LXDE için.

sudo pcmanfm /usr/share/virtualbox/nls/

Dil dosyalarını kopyaladıktan sonra Virtualbox => Dosya => Tercihler => Dil sekmesi altından Türkçe'yi seçebilirsiniz.

Not : Dil dosyaları Virtualbox sitesindeki .ts uzantılı dil dosyaları indirilip linguist-qt4 ile oluşturulmuştur.