ati mobility radeon hd 4250 kurulumu

Başlatan mücahit, 22 Şubat 2013 - 15:50:59

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

mücahit

merhaba arkadaşlar. ubuntu 12.10 sürümünü yükledim ama hd4250 ekran kartını yükliyemedim nasıl yükleniceği hakkında bilgi verirmisiniz lütfen çok acil

mücahit

merhaba ben bu komutları laptopuma yaptım hd4250 ubuntu 12.10 kullanıyorum yaptıktan sonra bilgisayar ekranı boş karanlık geliyor 3 kere tekrar format attım arkadaşlar bunun çözümü yok mu 3 gündür bunla uğraşıyorum işi gücü bıraktım linux'a geçmek istiyorum ama şu ekran kartı yüzünden hep hevesim kaçıyor lütfen arkadaşlar yardım edin.

if

@mücahit, ctrl+alt+f1 tuşuna basınca kara bir ekrana düşüyor musunuz? Eğer düşüyorsanız aşağıya yazdığım komutları tek tek verin. Kara ekrana düşünce önce kullanıcı adı ve şifrenizi girin. Girdiğiniz şifre güvenlik sebebiyle görünmez ama siz yazın. sudo service lightdm stop
sudo sh /usr/share/ati/fglrx-uninstall.sh
sudo apt-get remove --purge fglrx fglrx_* fglrx-amdcccle* fglrx-dev* fglrx-*
sudo rm /etc/X11/xorg.conf
sudo rm -rf /etc/ati
sudo apt-get install xserver-xorg-video-ati
sudo apt-get install --reinstall libgl1-mesa-glx libgl1-mesa-dri xserver-xorg-core
Sonra yeniden başlatın.

mücahit

şöyle söylim forumda bulunan işlemi yaptım amd kendi sitesinden sürücüsünü indirdim ama olmadı yeniden başlatıığımda ekran gelmiyordu şimdi ben verdiklerinizi uygulayım teşekkür ederim ilginiz için

if

AMD'nin kendi sitesindeki sürücüyü yükleyemezsiniz.

mücahit

http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=37653.0 burdaki işlemleri şimdi yapıcam

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 22 Şubat 2013 - 17:12:05

bir şey daha verdiğin kod işe yarar mı ? şimdi olmasa tekrar format atmam gerekicek

if

@mücahit, masaüstüne düşemediğinizi söylediğiniz için verdim o komutları. Uyduladıktan sonra açık kaynak sürücüler kurulmuş olacak ve masaüstüne düşebilecektiniz. Sonra gerekl, sürücü neyse onu kruabiliriz. Yeniden kurulum yapmaya gerek yok.

mücahit

bilgisayara kurdum yeniden başlattım ubuntu logosu gidiyor siyah bir ekran açılıyor ctrl + alt + f1 basıyorum işlemiyor bundan sonra ne yapmam lazım @if

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 22 Şubat 2013 - 21:02:03

şuan arkadaşın bilgisayarından giriyorum çok acil yardım lütfen

if

nomodeset çekirdek önyükleme seçeneğiyle[1] başlatınca masaüstüne düşüyor musunuz?

[1] http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=31554.0

mücahit

@if kardeş kafasızlığın yüzünden yeniden format atıyorum. atınca işlemleri tekrardan denicem takipte kalırsan sevinirim şimdiden teşekkürler

if

@mücahit, yeniden kuruluma gitmeye gerek yok.

Olayı netleştirelim: Ubuntu'yu canlı cd/usb ile başlatınca masaüstüne düşebiliyorsunuz, değil mi? Fakat Ubuntu'yu kurduktan sonra masaüstüne düşemiyorsunuz, öyle mi? Yoksa Ubuntu'yu kuruyor, masaüstüne düşüyorsunuz ama ekran kartı için sürücü kurulumu yapıp yeniden başlattıktan sonra masaüstüne düşemiyor musunuz?

mücahit

olay şöyle şimdi ben ati kurulumunu yaptıktan sonra yeniden başlatınca masaüstü gelmiyor verdiğiniz ctrl+alt+f1 işlemi işe yaramadı
bundan sonra verdiğiniz işlemi yapıcam

if

mücahit

Alıntı yapılan: if - 22 Şubat 2013 - 22:29:29
nomodeset çekirdek önyükleme seçeneğiyle[1] başlatınca masaüstüne düşüyor musunuz?

[1] http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=31554.0

bunları kardeşim.

mrtAkdeniz

@if hocam müsaitseniz benim konuya bakabilir misiniz?
Özel mesaj atmak istedim ancak böyle bir seçenek göremedim profilinizde.
Mesajı silebilirsiniz, teşekkürler.

if

mücahit

canlı cd taktım ve çalıştırdım dil ekranı geldi dili seçtim ileri dedikten sonra diğer seçenekler filan gelmedi ?

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 23 Şubat 2013 - 10:48:41

kafam çok karıştı verdiğiniz linkteki yazıyı okudum dil ekranından sonra diğer seçenekler gibi bir şey yok

if

Alıntı yapılan: mücahit - 23 Şubat 2013 - 10:44:25
canlı cd taktım ve çalıştırdım dil ekranı geldi dili seçtim ileri dedikten sonra diğer seçenekler filan gelmedi ?

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 23 Şubat 2013, 10:48:41

kafam çok karıştı verdiğiniz linkteki yazıyı okudum dil ekranından sonra diğer seçenekler gibi bir şey yok

@mücahit, canlı cd ile işiniz yok sizin. Verdiğim bağlantıdaki 1.2 ya da 1.3 bölümlerinde anlatılanlardan birini yapmalısınız.

mücahit

grub ekranı diyor nasıl başlatıcam grub ekranını ?

if

@mücahit, bilgisayarı açınca BIOS yazısından sonra kurulu işletim sistemlerini seçmek için gelen ekrandır Grub. Eğer gelmiyorsa SHIFT tuşuna basılı tutunca gelmesi gerek. Olmuyorsa 1.3 başlığındaki işlemleri yapın.

mücahit

özür diliyorum kusura bakmayın linux dünyasında yeniyim bazı komutları ve olayları bilmiyorum ama sayenizde de öğreniyoruz.

if

Özür dilenecek bir durum yok @mücahit:) Hepimizin yürüdüğü yol benzer.

mücahit

Eyw sizlerde olmasanız bu işler yürümezdi.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 23 Şubat 2013 - 12:08:26

3- "quite splash" girdilerinden sonra girilmek istenen parametre tırnak işaretleri arasına yazılır.
parametre olarak ne yazıcam ?

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 23 Şubat 2013 - 13:23:56

veya 1.3 işlemi yapmam için terminali nasıl açıcam yani ctrl + alt + f1 ile terminal penceresi açılmıyor 1.2 işlem için gruba girdim "e" ile açtım ama orda parametre olarak ne yazıcam ve nereye yazıcam ayrıntılı bilgi verirmisin.

if

@mücahit,
Alıntı Yap3- "quite splash" girdilerinden sonra girilmek istenen parametre tırnak işaretleri arasına yazılır.
parametre olarak ne yazıcam ?
nomodeset yazacaksınız.
Alıntı Yapveya 1.3 işlemi yapmam için terminali nasıl açıcam yani ctrl + alt + f1 ile terminal penceresi açılmıyor
ctrl+alt+t ile uçbirimi açabilirsiniz.
Alıntı Yap1.2 işlem için gruba girdim "e" ile açtım ama orda parametre olarak ne yazıcam ve nereye yazıcam ayrıntılı bilgi verirmisin.
e'ye basınca çıkan ekranda linnux ile başlayan bir satır göreceksiniz. O satırın sonunda da vt_handoff=7 yazıyor olmalı. Hemen bunun yanına nomodeset yazabilirsiniz.

mücahit

tamam @if ama bir süre ara verdim yurtta kaldığım için internet hızı çok yavaş artık nasipse tatilde istanbula gittiğim zaman yapıcam bu bilgilerde ön hazırlık oldu sağol :)