[Çözüldü] Disk Bölümleme

Başlatan darkbourne, 20 Şubat 2013 - 16:42:17

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 5 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

darkbourne

Merhaba, sistemimde ubuntu kurulu ancak harddiskim tek parça 400GB yani yedek alma imkanım yok bu yüzden harddiski ikiye bölmem lazım c ve d olarak gparted ile bölersem ne kadar sağlıklı olur yada başka bir yol var mı? yardımcı olursanız şimdiden teşekkürler.

tefoski

- Mevcut durumda,diski bölümleme bir çok sorun ÇIKARABİLİR,
- Diskinizi formatlayın,bölümleyin,işletim sistemini yükleyin,
- problemsiz seçenek bence BUDUR.
BirDost

darkbourne

Gparted live usb ile diski böldüm ntfs olarak formatladım oturum açıldı dosyaları kopyalıyorum şuan sorun yok gibi.

sipazilla

Aşağıda yazacaklarım benim gözlemlerim, sonuç sizde aynı olmayabilir.
ext4 bölümü yaklaşık %60 dolulukta rahatlıkla bölebildim.
ntfs disk bölümünde durum farklılaştı, işlem hem uzadı hem de sorunlu bitti. Sanırım en büyük nedeni ntfs bölümün içinde bulunan dosyaların parçalanmış olmasıydı. ext4 de dosyaları rahatlıkla taşıyabilirken ntfs de dosya parçalanmalarından dolayı sorun yaşanıyor.
ntfs bölümlere işlem uygulamadan önce dosya birleştirmesi yapmak hem işlemi hızlandırabilir hemde riski azaltabilir.

darkbourne

İşlem sırasında hdd ext4dü buradan resize yapıp bölümü ntfs olarak biçimlendirdim umarım sorun çıkartmaz.

elviskilli

Buradan şu sonucu mu çıkarmalıyım; eğer sonradan bölümleme yapacaksam, C'yi ext4  ,  D'yi ntfs yapmalı.  Böyle mi olmalı ?

if

@elviskili, C ne D ne? Böyle bir bölüm isimlendirmesi yapmıyoruz biz.

elviskilli

@if  ,  bir arkadaşım konunun başında C ve D diye başladı,  devam eden arkadaşlar ext4 ve ntfs diye formatladıklarını yazdı. Dolayısıyla benim ilk aklıma gelen birinci bölüme(C) ext4 ,  ikinci bölüme(ntfs) formatı. O sebeble C ve D diye tabir ettim. Burada benim sormak istediğim neden iki bölümde de ext4 değil de (ext4+ntfs) olduğu idi?

matrax_41

@elviskilli, ikinci bölümün ntfs olması @darkbourne'ün kendi seçimi sanırım. Çünkü ntfs olması için başka bir neden yok.

darkbourne

Alıntı yapılan: elviskilli - 21 Şubat 2013 - 12:25:16
@if  ,  bir arkadaşım konunun başında C ve D diye başladı,  devam eden arkadaşlar ext4 ve ntfs diye formatladıklarını yazdı. Dolayısıyla benim ilk aklıma gelen birinci bölüme(C) ext4 ,  ikinci bölüme(ntfs) formatı. O sebeble C ve D diye tabir ettim. Burada benim sormak istediğim neden iki bölümde de ext4 değil de (ext4+ntfs) olduğu idi?

Tek parça harddiskin kullanılmayan alanını yeniden boyutlandırarak yeni bölümün biçimlendirilmesinden bahsediyordum.

Alıntı yapılan: matrax_41 - 21 Şubat 2013 - 12:33:48
@elviskilli, ikinci bölümün ntfs olması @darkbourne'ün kendi seçimi sanırım. Çünkü ntfs olması için başka bir neden yok.

haklısın daha sonra işletim sistemi değiştirmeye kalkarsam ext4 dosya türüne erişemeyebilirim ama ubuntu ntfsi okuyup yazabiliyor böyle düşünerek hareket ettim.

if

@elviskili, anladım.

@darkbourne, sorun çözüldüyse: cozuldukonusu