Mouse Scroll Whell Düğmeleri

Başlatan terlikator, 17 Şubat 2013 - 13:55:57

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

terlikator

Arkadaşlar Windows 8 kullanıyordum, 3-4 ay sonra bir sürü sıkıntı çıktı ses simgesine tıklıyorum donuyor vs. bunaldım iyice ben fazla oyun falan oynamıyorum bir kaç senedir baktım hiç gerek yok windows kullanmaya zaten önceden bir sürü linux işletim sistemi kullandım, mandriva, pardus, vs... Ama hep bir sorun çıktı dönüş yapmak zorunda kaldım. Şimdi * her şey çok güzel ama bir sıkıntım var. Logitech v320 mouse'um var şimdi bunun kaydırma çubuğunu sola doğru çekince bir tık, sağa doğru çekince de bir tık var. Windowsta setpoint diye bir programı vardı kendisinin bunun sayesinde aktifleştirebiliyorduk vee olmazsa olmaz oldu bu benim için çok alıştım ileri geri tuşlarını atıyorsun buna. İnternette gezinirken veya bilgisayarda klasörleri gezerken back-forward  yapabiliyorsun yani. Neyse araştırdım biraz hidpoint diye alternatif bir program yapmışlar sanırım ama kuramadım gitti. linki burada. veya başka bir şekilde çözebilir miyim?

http://www.hidpoint.com/hidpoint/download.html

.bin uzantılı bir dosya indiriyor ben ne yapacağım bu dosyayı ne komut yazacağım uç birime veya hangi yazılımla açacağım bu programı?

Şimdi win7 kuracağım, wubi kuracağım sonra oradan ayarlarım artık iyice herşey oturunca geçeriz tamamen. Takip ediyorum burayı.

terlikator

Alıntı yapılan: if - 17 Şubat 2013 - 16:14:00
xinput list
egrep "Name|Handlers" /proc/bus/input/devices
çıktısını alayım.

https://wiki.archlinux.org/index.php/All_Mouse_Buttons_Working
http://askubuntu.com/questions/87143/setting-side-mouse-buttons-to-back-and-forward-in-browser-nautilus-etc

terlikator@terlikator-pc:~$ xinput list
⎡ Virtual core pointer                    id=2 [master pointer  (3)]
⎜   ↳ Virtual core XTEST pointer              id=4 [slave  pointer  (2)]
⎜   ↳ Logitech USB Receiver                    id=12 [slave  pointer  (2)]
⎜   ↳ Logitech USB Receiver                    id=13 [slave  pointer  (2)]
⎜   ↳ PS/2 Generic Mouse                      id=15 [slave  pointer  (2)]
⎣ Virtual core keyboard                    id=3 [master keyboard (2)]
    ↳ Virtual core XTEST keyboard              id=5 [slave  keyboard (3)]
    ↳ Power Button                            id=6 [slave  keyboard (3)]
    ↳ Video Bus                                id=7 [slave  keyboard (3)]
    ↳ Video Bus                                id=8 [slave  keyboard (3)]
    ↳ Power Button                            id=9 [slave  keyboard (3)]
    ↳ Sleep Button                            id=10 [slave  keyboard (3)]
    ↳ Laptop_Integrated_Webcam_HD              id=11 [slave  keyboard (3)]
    ↳ AT Translated Set 2 keyboard            id=14 [slave  keyboard (3)]
    ↳ Dell WMI hotkeys                        id=16 [slave  keyboard (3)]
terlikator@terlikator-pc:~$ egrep "Name|Handlers" /proc/bus/input/devices
N: Name="Lid Switch"
H: Handlers=event0
N: Name="Power Button"
H: Handlers=kbd event1
N: Name="Sleep Button"
H: Handlers=kbd event2
N: Name="Power Button"
H: Handlers=kbd event3
N: Name="AT Translated Set 2 keyboard"
H: Handlers=sysrq kbd event4
N: Name="Logitech USB Receiver"
H: Handlers=mouse0 event5
N: Name="Logitech USB Receiver"
H: Handlers=kbd event6
N: Name="Dell WMI hotkeys"
H: Handlers=rfkill kbd event7
N: Name="PS/2 Generic Mouse"
H: Handlers=mouse1 event8
N: Name="Video Bus"
H: Handlers=kbd event9
N: Name="Video Bus"
H: Handlers=kbd event10
N: Name="HDA Intel PCH Mic"
H: Handlers=event11
N: Name="HDA Intel PCH Headphone"
H: Handlers=event12
N: Name="Laptop_Integrated_Webcam_HD"
H: Handlers=kbd event13
N: Name="HDA NVidia HDMI/DP,pcm=9"
H: Handlers=event14
N: Name="HDA NVidia HDMI/DP,pcm=8"
H: Handlers=event15
N: Name="HDA NVidia HDMI/DP,pcm=7"
H: Handlers=event16
N: Name="HDA NVidia HDMI/DP,pcm=3"
H: Handlers=event17
terlikator@terlikator-pc:~$

Wubi kurdum şimdi bitti kurulum bir sorun var hani diski ok ile böldürüyor ya bize. Gitti diskin en büyük olan kısmını aldı ubuntu için. Disk boyutlarını düzenlemek için program var mı? tekrar format atmakla uğraşmak istemiyorum. Disklerim şu şekilde oldu

157 GB Windows (tamam güzel ayrıca linux de görüyor bunun içindekiler o çok güzel)
505 GB Ubuntu (çoook fazla oldu :( ext3 zaten windows da göremeyecek)
40 GB Diğer Disk (çook düşük vee gitmiş ext3 yapmış bunu da windows göremeyecek)
6 GB Swap (tamam buna da lafımız yok)
130 MB Civarı (windowsun takas diski buna da zaten birşey yapamayız)

Benim istediğim ise şöyleydi:

40 GB Ubuntuya vereyim, 157 GB Windows kalsın (bu tamam bunda sıkıntı yok) 500 GB yani gerikalan da ikisi için kullanabileceğim müziklerimi videolarımı atabileceğim bir disk olsun ve dolayısıyla ntfs olsun)

Şu an müdahale etme imkanımız var mı?

if

Wubi ile kurduysanız Ubuntu Windows içine yazılım gibi kurulmuştur. Diskten yer almaz gerçek olarak, sanal bölümler oluşturur. Yanlış biliyor olabilirim gerçi, wubi ilgilenmiyorum pek. Diske kurulum yapmadğınızdan eminsiniz değil mi?

terlikator

Alıntı yapılan: if - 17 Şubat 2013 - 18:07:30
Wubi ile kurduysanız Ubuntu Windows içine yazılım gibi kurulmuştur. Diskten yer almaz gerçek olarak, sanal bölümler oluşturur. Yanlış biliyor olabilirim gerçi, wubi ilgilenmiyorum pek. Diske kurulum yapmadğınızdan eminsiniz değil mi?

Yok hard diske yaptım kurulum. Ubuntu kurulum cdsindeki Wubi.exe dosyasına tıkladım windows açıkken, bana bilgisayarı yeniden başlatmam gerektiğini söyledi, başlattım işte seçeneklerden ubuntuyu kur dedim ama windowsu olduğu gibi bırak, aslında normal kurulum yaptım. Wubi olayı bu değil mi hem windows hem ubuntu ben mi yanlış anladım. Neyse olsun böyle güzel oldu sonuçta da şu disk boyutlarını nasıl format atmadan toparlarız.

Mouse işi ne oldu ne yapıyoruz hocam ben çok acemiyim ne komut yazayım ben şimdi nereye bu mouse back-forward aktif olsun =)

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 17 Şubat 2013 - 18:43:35

Alıntı yapılan: if - 17 Şubat 2013 - 18:07:30

Ubuntunun olduğu diski küçültebildim ama dev/sda4 diye kategoriye ayırmış bunu yukarıya çekemiyorum.

Tamamdır hallettim ubuntuyu tekrar kurdum. Bu sefer disk ayarlama işini bana bırak dedim kendim ayarladım.

Mouse düğme işini çözmemiz lazım hocam windowsun yüzüne bakmam o zaman. Çıktıyı verdim size eğer zahmet olmassa bana adım adım ne yapacağımı yazar mısınız? FN Tuşlarım da çalışıyor oleyy =) Hiç sıkıntım yok sadece Mouse.

Ya bu adamlar ne kadar gıcık işleri güçleri para olmuş ne var yani linux versiyonunu çıkarsanız şu sürücünün adam gibi. Bundan sonra bir ürün alırken bakacağım linux desteği yoksa almayacağım. Mouse'un oraya o tuşu koydun madem her türlü ortamda çalışacak kardeşim bu!

Her taraf yazı oldu ya =))

if

Bu farenin toplam kaç tuşu var?

terlikator

Alıntı yapılan: if - 17 Şubat 2013 - 20:01:50
Bu farenin toplam kaç tuşu var?

Sağ tık, Sol tık, Kaydırma Tekerleği Tık, Kaydırma Tekerleği Sol Tık, Kaydırma Tekerleği Sağ Tık.

5 Tane

Logitech v320

Dikkat ederseniz kaydırma tekerleğinin sağına ve soluna ok koymuşlar.

if

xinput --get-button-map 12
xinput --get-button-map 13
çıktılarına bakayım.

terlikator

Alıntı yapılan: if - 17 Şubat 2013 - 22:11:21
xinput --get-button-map 12
xinput --get-button-map 13
çıktılarına bakayım.

12 olan = 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24

13 olan = 1 2 3 4 5 6 7

if

gedit ~/.Xmodmap ile açılacak dosya içine pointer = 1 2 3 6 7 4 5 yazıp kaydedin. Sonra yeniden oturumu yeniden başlatın.

terlikator

Alıntı yapılan: if - 17 Şubat 2013 - 23:13:36
gedit ~/.Xmodmap ile açılacak dosya içine pointer = 1 2 3 6 7 4 5 yazıp kaydedin. Sonra yeniden oturumu yeniden başlatın.

Olmadı tuşların yerleri değişti.

Sola çekince scroll aşağı kayıyor sağa çekince yukarı kaydırıyor. =) Tekerleği çevirince ise hiçbir işlem yapmıyor.

Şu multimedia klavyelerde oluyor ya hani geri ileri tuşu onun görevini yapacak işte.

if

pointer = 1 2 3 4 5 6 7 şeklinde olunca ne oluyor?

terlikator

Alıntı yapılan: if - 18 Şubat 2013 - 21:03:47
pointer = 1 2 3 4 5 6 7 şeklinde olunca ne oluyor?

Sağa ve sola çekince kaydırması düzeldi ama değişen * bir şey olmadı. Aslında olayı hiç bilmiyorum ama bana şey gibi geliyor biz bu pointerları gösterdik dedik bu kadar tuşumuz var. Ama o tuşların görevlerini atamadık. Olabilir mi?

----------------------------------------------------------------------------

Sizi beklerken bir yandan da araştırmaya devam ediyorum şöyle birşey buldum

http://askubuntu.com/questions/101105/how-to-assign-back-and-forward-actions-to-logitech-anywhere-mouse-mx-horizo?rq=1

dedikleri xbindkeys programını kurdum ama açamadım.

if

~/.xbindkeysrc içerisine "/usr/bin/xvkbd -xsendevent -text "\[Alt_L]\[Left]""
   m:0x0 + b:8

"/usr/bin/xvkbd -xsendevent -text "\[Alt_L]\[Right]""
  m:0x0 + b:9
yazın ve oturumu kapatıp yeniden başlatın.