USB bellek ve FreeFileSync sorunu

Başlatan merkez3110, 17 Şubat 2013 - 13:19:15

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

merkez3110

Ön bilgi:
1. Bilgisayarımda debian / wheezy yüklü (xfce 4.8 ).
2. Kullanıcı "admin" veya "root" tanımlı değil (normal kullanıcı); ama "sudo" izni var (sudo grubunda).
3. USB bellek fat32 formatlı.
4. /etc/fstab dosyasının ilgili bölümü aşağıdaki gibi:

/dev/sdb1  /media/usb0     auto     user,noauto  0    0
/dev/sda2  /media/disk-01  ntfs-3g  user         0    0

5. Bilgisayar ilk açılışında USB belleği doğru olarak görüyor ve bağlıyor (mount).

Amaç:
FreeFileSync kullanarak
usb0 üzerindeki "FF" klasöründeki dosyaları
disk-01 üzerindeki "FF" klasöründeki dosyalarla senkronize etmek.

Olan, biten:
1. FreeFileSync açılıyor => sorun yok => normal.
2. FreeFileSync içinde senkronize edilecek klasörler tanımlanıyor => sorun yok => normal.
3. Bazen "COMPARE" bazen de "SYNCRONIZE" düğmesine basılınca, usb bellek kayboluyor.
4. Bu noktadan sonra, bilgisayarı kapatıp açmadan (reboot) USB belleği bir daha göremiyorum.

fdisk -l yaptığımda dahi sadece sda görünüyor, usb belleğe ait partitionlar (sdbX, sdcX, vs) görünmüyor.

Son bilgi:
Sorunun /etc/fstab dosyasındaki "user, auto, noauto" vs. ile bağlantılı olduğunu düşünüyorum, ama denemelerim sonuç vermedi.

Talep:
Derdime bir çare.

if

@merkez3110, parmak bellek için /dev/sdb1  /media/usb0     vfat     defaults,user,rw,umask=111,dmask=000  0    0  kullanıp deneyin.

merkez3110

Sayın if,

Maalesef olmadı. Ama başka şekilde çözdüm. Aslında tam bir çözüm değil, sadece sorunun kenarından dolaştım.

Şöyle ki: Normal şartlarda (genellikle) Xfce masaüstü kullanıyorum ve sürekli bu sorunu yaşıyordum. gnome deneyeyim bir defa dedim ve "bingo". Çözüm nedir hala tam olarak bilmiyorum. Tahminim, Xfce ve gnome, debian fuse üzerinde farklı çalışıyorlar. Xfce'de FreeFileSync senkronize yaparken usb belleği dışarı atıyor debian ilginç bir şekilde. Hatta bu bir "umount" bile değil, tamamen görünmez oluyor bellek; blkid ve fdisk -l komutları dahi göremiyor usb belleğin device yolunu bu saatten sonra. logout-relogin dahi kurtarmıyor, reboot yapmadıkça.

Diğer yandan, gnome üzerinde klasik fstab ayarları ile denedim, hiç sorun yok. Şu anda kullandığım fstab satırı şu:
  /dev/sdb1    /media/usb0    auto    user,auto    0    0

Yukarıda da dediğim gibi, sizin önerdiğiniz yol işe yaramadı Xfce masaüstünde. Benimkisi de çözüm değil, tekrar ediyorum, sadece sorunun etrafından dolaşmak.

Teşekkürler .

if

@merkez3110, yorum yapamayacağım. Sorunun fuse'dan kaynaklandığını düşünüyorsanız dmesg'te çıktı vermesi gerktiğini düşünüyorum. FreeFileSync'in kendisi de hata basmıyorsa Gnome'la birlikte kurulan bir paket ya da kütüphane sonucu sorun çözülüyordur sanırım.