[Çözüldü]Sürekli fan'ın çalışması sorunu

Başlatan Radeon, 17 Şubat 2013 - 03:00:46

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Radeon

Merhaba hocalarım bundan 3-4 yıl önce Ubuntu kullanıyordum açıkçası görsel olarak beğenmiştim ama performans olarak beğenmemiştim şuan yeniden ubuntuya geçtim son çıkan sürümünü kullanıyorum çok beğendim windows a artık bakmayı bile düşünmüyorum şuan tek sorunum şu :

Sürekli fan çalışıyor ve bilgisayar gereksiz yere ısınıyor gibi sanki kurduğum gibi duruyor öyle ne yapmam gerekiyor Dell n5110 6 Gb 1 Gb Gf GT525M ekran kartı Ayrıca Paylaşımlı ekran kartı var ve win7 de böyle bir sorun olmuyor makinada

lütfen ilk okul çocuğuna anlatır gibi anlatın çünkü unuttum ubuntuyu hatta kod kısmının nerede olduğunu bile unuttum o denli

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 17 Şubat 2013 - 03:03:55

Kurulu olan işletim sistemi Ubuntu 12.10 lastes 64 bit kurulu  intel işlemcim var

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 17 Şubat 2013 - 03:28:42

Acaba 64 bit sadece Amd işlemciler için mi Allah 'ım bir gün bu ubuntu yu anlarsam sağlıklı şekilde kullanabilirsem o gün gidip marketten 5 kilo tavuk alıp yicem kendime adıcam valla billa ya ne zor arkadaş hiç bişi anlamıyorum bumblebee kurim dedim onun ne olduğunuda bilmiyorum ki ne veriyorlarsa o kodu yazıyorum

decent

Uçbirimden lspci | grep VGA ile başlayabiliriz.

Uçbirim kullanımı ve diğer önbilgiler için aşağıdaki bölümü ve konuyu inceleyebilirsin.

http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?board=142.0
http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=2487.0

Radeon

Hocam ısınma sorununu hallettim bumblebee kurunca fan sesi kayboldu

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 17 Şubat 2013 - 04:10:18

Alıntı yapılan: decent - 17 Şubat 2013 - 04:00:38
Uçbirimden lspci | grep VGA ile başlayabiliriz.

fakat bi sorum var size bumblebee yi kurdum ama bilgisayar hakkında kısmına girdiğimde görsel özelliklerde ekran kartımın olmadığı yazıyor 1 ncisi bu 2ncisi bumblebee yi kurduktan sonra
http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=33309.0
burda ki driver ı kurmam gerekiyor mu aynı ekran kartı benim ki de 525m ve intel grapich 3000 kullanıyorum

decent

@Radeon, fan sesi kesildiyse uzun bir mesafe almışız demektir.
Yine de ekran kartı ile ilgili çıktıları buraya aktarırsanız, aynı donanımı kullananlar veya konu hakkında bilgisi olup da yardımcı olmak isteyenleri uğraştırmamış oluruz.

Radeon

00:02.0 VGA compatible controller: Intel Corporation 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics Controller (rev 09)
01:00.0 VGA compatible controller: NVIDIA Corporation GF108 [GeForce GT 540M] (rev ff)

Açıkçası doğrumu yazdım kod verme şeklini bilmiyorum dediğim gibi uzun zaman oldu ufak ufak hatırlamaya başladım biraz
Uç birim çıktısı bu şekilde hocam

if

Sorun çözüldü mü? Çözüldüyse: cozuldukonusu

Radeon

if

sudo apt-get install mesa-utils komutundan sonra ekran akrtı bilgisi görünecektir.

Başka bir sürücü kurmanıza gerek yok.

Radeon