[Çözüldü] Solus OS'a Ubuntu yazılım kaynaklarını ya da depolarını eklmek

Başlatan burak öztürk, 17 Şubat 2013 - 00:31:20

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

burak öztürk

Merhabalar,
Solus OS yazılım yöneticisine girip Ubuntu'da kullandığım programları burada bulamadım.
Solus OS'a Ubuntu depolarını ekleyebilir miyim?

if

@burak öztürk, Solus OS Debian kararlı üzerine inşa edilmiş. Her yazılım depoda olmayabilir, bu tür yazılımlar için ek depo eklemek gerek. Hangi yazılımı arıyorsunuz?

burak öztürk

Tam Türkçeleştirme sağlayamadım hocam Ubuntu'da ya da Mint'te olduğu gibi yerelleştirme ayar menüsü yok.
synaptic yöneticisinden şunları arattım;
firefox-locale-tr

thunderbird-locale-tr

language-pack-gnome-tr

language-pack-tr

language-pack-tr-base

language-pack-gnome-tr-base

libreoffice-l10n-tr

ama hiçbirini bulamadı.

İşte yazılım kaynaklarından bir görüntü;

[eklenti yönetici tarafından silindi]

if

@burak öztürk, o şekilde aramayın. "turk" "turkish" "l10n-tr" şeklinde arayın. Firefox'un adı Iceweasel'dir.

waroi

burak öztürk

burak öztürk

Merhabalar,
Solus OS'ta Ubuntu`da ya da Mint'te olduğu gibi dil destek menüsü yok. Dolayisiyls dil paketlerini indirip elle mi kurmam gerekiyor_ Solus OS'u nasıl tam Türkçe yapabilirim?

heartsmagic

Alıntı yapılan: if - 17 Şubat 2013 - 16:26:47
@burak öztürk, o şekilde aramayın. "turk" "turkish" "l10n-tr" şeklinde arayın. Firefox'un adı Iceweasel'dir.

Denedin mi? Aynı sorun için tüm önerileri denemeden yeni bir soru sorma lütfen. Eğer önerileri denediysen de en azından sonuçlarını buraya aktar.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

burak öztürk

Hocam çok özür dilerim. Biraz meşguldüm yazamdım. Hocam Solus zaten tam(tam olmasa da yüksek oranda) Türkçe destek veriyormuş.
Biz de daha yeni farkına vardık  :D
Hakkınızı helal edin hocam, saygılar :)

if

@burak öztürk, helal etmemizi gerektirecek bir mesele yok :) Şu an istediğiniz gibi Türkçe oldu mu?

burak öztürk

Hocam benim değilde yakın bir dostumuzun bilgisayarına kurmuştuk, dediğiniz şekilde arama yaptık fakat onlarca paket gösterdi biz de bazıları(ofis programları için) olanları yükledik. Şuan Soluscu arkadaştan bir şikayet gelmedi. Ben biraz inceledim şöyle;
Örneğin biz Ubantuyu ilk Türkçe'yi seçerek yüklediğimizde bazı menüler ve başlıklar hala ingilizce ama Solus'ta hepsi Türkçe. Yani sanki Ubantu'ya dil desteğini yüklemişiz gibi.

if