conky kurulum hata

Başlatan haciugurlu, 15 Şubat 2013 - 15:13:13

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

haciugurlu

conky i aradım forumda fakat buldugum konular baya eskıydı hiç bi sonuç alamadım. yardımcı olursanız sevinirim. :)

if

Yazılım Merkezine baktınız mı?

haciugurlu

Alıntı yapılan: if - 15 Şubat 2013 - 15:13:44
Yazılım Merkezine baktınız mı?
yazılım merkezi derken? anlamadım bişey

matrax_41

Conky bir program onu kurdun mu ? Daha sonra da home dizini içindeki conkyrc dosyasını düzenlemen gerekiyor. Forumda hazır conkyrc dosyaları da var.

haciugurlu

Alıntı yapılan: matrax_41 - 15 Şubat 2013 - 15:22:19
Conky bir program onu kurdun mu ? Daha sonra da home dizini içindeki conkyrc dosyasını düzenlemen gerekiyor. Forumda hazır conkyrc dosyaları da var.
evet kurduğumu zannediyorum ama konularda yazılan metinleri eklemeye çalışıyorum ama olmuyor. :(

if

Nasıl deniyorsunuz @haciugurlu?

haciugurlu

http://ircpaylas.com/gnu-linux-unix/70-conky-nedir-nasil-kurulur.html#post76 mesela burdakini denedim. ordaki conkyrc dosyasının hangi satırlarına kopyalanıyor bahsedılmemıs. bu sitede de rastlayamadım yeni baslayanlar için detaylı anlatıma.

if

Alıntı Yapconkyrc dosyasının hangi satırlarına kopyalanıyor

Neyi kopyalamaya çalışıyorsunuz? Oradaki anlatımda yanlışlıklar var. Ev dizini altındaki bir dosyayı sudo ile açmaya gerek yok.

haciugurlu

o sitede ve burda bi konuda conkyrc dosyasının içine bazı şeyler kopyalanarak düzenleneceğinden filan bahsediyor . bende neyi nereye ne şekilde düzenleceğini anlamadığım için konu açtım. soruyorum ama daha çok bana soru geliyor.  eğer detaylı bi şekilde anlatırsanız memnun olurum. birçok konuya baktım çözüldü ibaresi konuldugu ve kilitlendiği için soru soramıyorum. yeni konu açmak zorunda kalıyorum. eğer anlatmazsanızda canınız saolsun konuyu kapatırsınız biter.

if

@haciugurlu, sorununuzu açık bir dille ifade etmiş olsaydınız belki şimdiye sorunu çözmüştük ama söylediklerinizi anlamadğım için soru sormak durumunda kalıyorum. Konuyu uzatmak adına sormuyorum.

Şimdi, gedit .conkyrc ile açılacak dosyanın içine verdiğiniz bağlantıdaki içeriği kopyalayın. Sonra conky -c .conkyrc komutuyla çalıştırın.

haciugurlu

Alıntı yapılan: if - 15 Şubat 2013 - 18:04:20
@haciugurlu, sorununuzu açık bir dille ifade etmiş olsaydınız belki şimdiye sorunu çözmüştük ama söylediklerinizi anlamadğım için soru sormak durumunda kalıyorum. Konuyu uzatmak adına sormuyorum.

Şimdi, gedit .conkyrc ile açılacak dosyanın içine verdiğiniz bağlantıdaki içeriği kopyalayın. Sonra conky -c .conkyrc komutuyla çalıştırın.
ya kızıyorsunuz belki ama anlamadığım için soruyorum. o içeriğin hangi satıra kopyalandığının önemi var mı? :)

if

burk

Sorun nasıl çözüldü @haciugurlu? @if'in önerisiyle mi?

haciugurlu

çözülmedi aslında cevaplar yetersiz geldi. bi ara kurcalarken oldu conky ama. sonrakurcalarken üst üste çıktılar bende silip araştırmaktan vazgeçtim.

burk

@haciugurlu lütfen bundan sonra sadece çözülen sorunlar için ilgili etiketi kullanın.

heartsmagic

Alıntı yapılan: haciugurlu - 15 Şubat 2013 - 19:29:33
çözülmedi aslında cevaplar yetersiz geldi. bi ara kurcalarken oldu conky ama. sonrakurcalarken üst üste çıktılar bende silip araştırmaktan vazgeçtim.

Cevaplar yetersiz değil aslında, sorun tanımlaması yetersiz. Kısacası sen sorununu net bir şekilde ifade etmelisin ki insanların cevapları yeterli olsun. Sana kimse kızmıyor, fakat sen sorununu çözemedikçe muhtemelen sisteme kızıyorsun. Foruma bakarsan birçok insan Conky kullanabiliyor. Atla deve değil yani. Sakin bir şekilde forumu incelersen senin de yapabileceğin bir şey. Ancak, sorun yaşadığında lütfen sorunlarını daha detaylıca aktarmaya çalış buraya.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.