Ubuntu One ve Yazılım merkezinde doğrulama kodunda sorun

Başlatan Paqe, 14 Şubat 2013 - 22:31:59

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Paqe

Herkese selam. Windows 8 kullanırken tümüyle sildim ve forumdaki disk bölümleme ve ubuntu kurulum konularını inceleyerek ubuntu 12.10'u bugün bilgisayarıma kurdum. Konular çok açıklayıcı idi. Emekleriniz için teşekkürler. Çok yabancıyım ubuntuya. Sonuna kadar inat etmek ve sorunları iyice araştırmak ve sormak istiyorum.

İlk olarak güncellemeleri yaptım. Ubuntu yazılım merkezine üye olmak istiyorum( öneriler kısmında üye olmam gerektiği yazıyor yazılım merkezinde). Fakat doğrulama kısmında kod yok ve sürekli dönüp duruyor resmin ortasında. Aynı şey ubuntu one için de geçerli(doğrulama kodu tamamen beyaz). Bu hep böyle sorunlu mudur? Ne yapmak gerekir?

Masaüstünü değiştirmek için (çok güzel resimler gördüm, temalar vs.) ubuntu tweak programını kurmam gerekiyormuş. Fakat Ctrl+Alt+T ile açılan terminalde sudo apt-get install ubuntu-tweak yazınca "E: ubuntu-tweak paketi konumlandırılamıyor" yazdı.

İlk aklıma gelen bi kaç soruyu sormak istedim. Teşekkürler.

if

@Paqe, hoş geldiniz.

Ubuntu Yazılım Merkezi ve Ubuntu One'daki hata bir süredir var. Geçici çözüm için bu[1] başlığı inceleyebilirsiniz. Aslında sorun bir yamayla çözüldü. O yama içinse bir kişisel depo (PPA) eklemek gerek. Bu depoyu ekleyince Ubuntu Yazılım Merkezinde bir sorun oluşmakta. Bu yüzden şimdilik depo eklemeyi denememenizi öneririm.

Ubuntu Yazılım Merkezini kullanmak için üye olmanıza gerek yok. O öneri uygulamalara puan vermek, değerlendirme yapmak içindir.

Ubuntu Tweak'ı ya kişisel depo ekleyerek ya da .deb paketini indirerek - exe gibi düşünebilirsiniz -  kurabilirsiniz. Aldığınız hatada size böyle bir yazılım bulamadım diyor çünkü o yazılımı barındıran depo ekli değil sizde. Depoyu uçbirim aracılığıyla eklemek için:

sudo add-apt-repository ppa:tualatrix/ppa
sudo apt-get update
sudo apt-get install ubuntu-tweak
komutlarını tek tek vermeniz gerek. İlk komuttan sonra size şifre soracaktır. Şifrenizi girerken uçbirimde görünmez şifre, takılmayın. Ardından depoyu eklemek için enter tuşuna basmanızı isteyecektir, basıp devam edin.

[1] http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=33293.0

Paqe

Yanıt için teşekkürler @if,

Sadece bir kod olayını düzgün işletememeleri hayal kırıklığı yarattı bende.
Tweak'i kurdum. Biraz kurcalayıp forumdaki diğer konuları iyice okurum artık. ( Depo eklemek ne demek, neden ekleniyor vs.) Selamlar.

if

Alıntı YapSadece bir kod olayını düzgün işletememeleri hayal kırıklığı yarattı bende.

Kod derken? Benim verdiklerim ve forumda gördüğünüz bir çok şey komuttur, kod değil. Nasıl işletememeleri?

Depo, uygulama/lar ve o uygulama için gerekli paketleri barındıran bir havuzdur. Yazılım kaynakları > Ek depolar > Ekle deyip depo adresini girerek eklenebilr depolar.

Paqe

Yanlış anlaşıldı. Yazılım merkezine üye olurken gerekli doğrulama kodunu kastetmiştim. Yani neredeyse webde üye olunan her sitede gereken doğrulama kodunun yazılım merkezi uygulamasında çalıştıramamaları şaşırttı beni.

O zaman ubuntu yazılım merkezi gibi içinde bir çok uygulama barındıran server/depolar var. Terminalden girilen bu komutların çalışma mantığını araştırmalı sanırım. Tekrar teşekkürler.

if

Yazılım merkezi uygulamaları ve başka diğer binlerce paketi bu uygulama ve paketleri barındıran sunuculardan çekip yüklemenizi sağlayan bir uygulamadır, sunucu ya da depo değil.

waroi

@if burada bahsedilen sorun bende de var Yazılım Merkezi'nde eşleştirme gibi bir bölüm var, orayı açmak için bir üyelik sistemi var arkadaş ondan bahsediyor.

Hatta çevrim içi hesaplarda da aynı problem var, zaten biri çözülse diğeride çözülecek sanırım.

Şimdilik geçici çözüm dil ayarlarından ingilizceyi seçip ayarlamaları bitirdikten sonra tekrar Türkçe'yi seçmektir. (Her dil değişiminden sonra oturumu kapatıp tekrar açmak gerekiyor).

Ekleme: Kod denilen olayda üyelik açarken bir doğrulama kodu gönderiliyor resim olarak, ama o resim bir türlü açılmıyor, sorun da o zaten :)

heartsmagic

Alıntı yapılan: Paqe - 14 Şubat 2013 - 23:18:48
Sadece bir kod olayını düzgün işletememeleri hayal kırıklığı yarattı bende.

Türkçe haricinde bu olay sorunsuz zaten. Bizdeki sorunu da bildirdikten sonra uzunca bir süre sorunun ne olduğunu anlamaya çalıştılar, sonunda olay çok eski bir Java böceğine çıktı. Bir süre sonra yeni sürümlerle bu sorun ortadan kalkmış olur.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?


Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

Paqe

Bilgisayarımın konfigürasyonu şu şekilde:
AMD Athlon 64 işlemci 3200+
Geforce 6600GT ekran kartı
2 gb. ram

2005 yılında aldığım bir pc yi halen kullanmaktayım. Ubuntu 12.10 menü geçişleri, pencere açılışları falan kastı bilgisayarı ki bu windows versiyonlarında da olağan birşeydi. Artık eskidi pc ama yine de bir süre daha kullanıcam. O yüzden bugün Xubuntu 64 bit i denedim, bir çok yerde xfce kullandığından daha hızlı çalıştığı yazılmıştı forumda. Daha basit bir masaüstü ama hoşuma gitti doğrusu. Terimlere de alışmaya başladım, araştırıyorum sürekli fakat tema yükleme ile ilgili bir sorum var. Yanlız bu başlıkta mı sormalıyım yeni bir başlık mı açmalıyım bilmiyorum. Yanlışsa affola.

http://ubuntuforums.org/showpost.php?p=12508537&postcount=144 linkindeki temayı çok beğendim. Öğrenmek için kurmak istedim. Mesajda "Default theme, Faenza icons, and Conky." yazılmış. Bunları google da aratınca http://www.iloveubuntu.net/conky-faenza-awesome linkine ulaştım.

"For installation go to Ubuntu Software Center, search conky, install conky-all, then download the conky-meet-faenza package and extract it to /home folder. After that, open the terminal and enter conky." yazıldığından yazılım merkezinde ( bu arada xubuntu'da yazılım merkezinde hesap açmayı başardım. Doğrulama kodu gözüküyor (Türkçe)) conky diye arattım, conky-all yazanı yükledim. conky-meet-faenza paketi verilen http://gnome-look.org/content/show.php/conky~meet~faenza?content=133086 linlinden yükledim ve bahsedildiği şekilde /home klasörüne açtım. Yine anlatıldığı gibi uç birimi açıp "conky" yazdım fakat sol üstte siyah bir ekran açıldı ve windowstaki görev yöneticisine benzer şekilde cpu durumu çalışan programlar benzeri bazı bilgileri veriyor ve kapanmıyor, ancak yeniden başlatınca pc yi gidiyor ekrandan.

Sonuç olarak ben tema kuramıyorum ve bunu nasıl yapacağımı açıkçası çok incelememe rağmen bulamadım. Dün Ubuntuyu denerken masaüstü olarak xfce yi kurmuştum forumdan okuyarak ama unity ( sanırım ismi buydu ubuntu ile default olarak gelen) den xfce'ye geçememiştim. Bunu anlatırsanız çok memnun olurum.

if

@Paqe, conky sorunu için conky konumuza bakabilirsiniz. Beğendiğiniz görüntüdeki conky ile sizin bulduğunuz conky aynı değil. O konuda üye conky bilgilerini verdiyse alabilirsiniz. Simge teması için gnome-look'a bakın. Faenza diye aratırsanız bulacaksınız. Kurulumu da anlatılmakta. Forumda da vardır belki.

Paqe

İşin içinden çıkamadım. Anlatılan yerlerde bahsedilen yerleri bulmak çok zor. "Installation
Download the tar.gz file and extract it. In the new folder created, run the ./INSTALL script to choose the distribution logo (Ubuntu, by default) and the Gnome menu icon. If run as root, the script will copy the iconsets to /usr/share/icons to made them available to all users. Some default icons used by Rhythmbox and Dockmanager may be also replaced.
Run ./UNINSTALL as root to restore defaults icons."

Hani ikonlar için /Home dizininde ".icons" olarak bir klasör oluşturup içine atıyorduk. Yukarıda script çalıştır vs. İstediğim gibi değiştirmek için masaüstünü ne yapmam gerekir malesef anlayamadım. Neyse teşekkürler.

if


Paqe

Faenza'yı google da arayınca karşıma çıkan bir linkten alıntı yapmıştım. Aslında biraz daha okuyunca forumdaki kaynakları daha rahat anlamaya başladım. 3-5 gün ile olabilecek şey değilmiş linux. Ama öğrendikçe zevkli hale geldiği kesin.

Dün Voyager 12.10'u kurdum. (voyager.legtux.org), çoğu program, tema, duvar kağıtları, conky (sanırım) vb. ile hazır kurulmuş oluyor. Mutlaka biliyorsunuzdur. Hoşuma gitti, bu şekilde çok rahat kullanılabilir fakat öğrenmek istediğimden böyle hazır bir sunumu kurcalayarak hem linux programlarını hem de program kurulum kaldırma vs. daha rahat öğrenip sonra xubuntuyu sıfırdan kurarak istediğim hale getirebilirim diye düşünüyorum.

Voyager'da mesela çoğu program ingilizce olarak kurulmuş. Firefox dahil. Synaptic paket yöneticisi ile ingilizceyi kaldırıp Türkçe'ye çevirebildim kurcalayarak (Firefox için). Ubuntu yazılım merkezini Türkçeleştiremedim mesela. Bununla ilgili soracağım soruları bu konu altında devam etmemi mi yoksa yeni konu açmamı mı tavsiye edersiniz? Konu kirliliği de yaratmak istemiyorum forumda.

if


heartsmagic

Konu kirliliği olmaz, aksine biz bu şekilde tercih ediyoruz. Bu başlıktan devam edersek meselâ, senin Voyager sorununu başlığa bakan birisi anlamayabilir, biliyorsa bile başlığa uğramayabilir. Bu nedenle her sorun için farklı başlıklar tercih ediyoruz @if'in söylediği gibi.


Bu başlığı da yeni kuruluma gidildiği için etiketlemeden kapatalım.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?


Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.