Ubuntuya bugün geçtim ve birkaç sorunum var

Başlatan mike4peace, 14 Şubat 2013 - 18:50:21

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

mike4peace

Konu yerini yanlış yere açıyor isem özür diliyorum.
Bugün ubuntu son versiyonunu *dizüstü bilgisayara kurdum. Windows varken Cde windows dosyaları dde ise film müzik vs. duruyordu. Ubuntuyu kurarken korkunç bir hata yaparak 100gb küsur film oyun arşivim silindi harddiskim komple gitti... disk analyzer'dan falan baktım cidden gitmiş her şey. Oysaki ubuntuyu kurarken windows yerine diyordu ona bastım, ama en altta başka bir şey diyordu sanırım ona basmam gerekiyormuş, her neyse giden malesef gitti. Size yaşadığım birkaç sıkıntıyı paylaşmak istiyorum umarım yardımcı olabilirsiniz

1. Yazılım merkezinden hiçbir şey indiremiyorum! Bu kaynak olayı falan varmış sanırım en iyi kaynağı bulması için tarama yaptı ve bana mirror.13d.net/pub/ubuntu'yu kullanmamı söyledi ben de onu seçtim. Fakat hiçbir şey indirmiyor, adobe flash indirmeye çalışıyorum bulunamadı kaynakta diyor. Harddiske yanmıyım diyorum ama şimdi de bu sorun var. Ayrıca terminalden bu yazılım merkezini güncelleme varmış sanırım onun kodunu yazıp şifremi istiyor fakat o zaman da klavye çalışmıyor sadece enter'a basıp alt satıra geçebiliyorum çıldırıcam!

2. Numlock sürekli kendi kendine kapanıyor bunun ayarı nereden yapılır?

3. Harddiskimi herhangi bir şekile geri getirmenin bir yolu var mıdır?

5 çok önemli, bilgisayar hemen hemen yeni tertemiz ve windowstayken bir şey yokken şimdi ubuntuya geçtiğimde fandan sıcak hava atmaya başladı ki oyun oynamak dışında asla olmazdı sıcak hava ve bilgisayar daha sesli çalışıyor :(

Tefoo

Harddisk için bir şey yapabileceğimizi sanmıyorum  geçmiş olsun :)

Ya şimdi konuyla alakasız bulabilirler ama pardus anka alpha çıktı.Onu da kurup denemeni tavsiye ederim.Fan olayına bir de o işletim sisteminde bak.Çünkü ubuntuda fan sorunu yaşayan çok arkadaş gördüm.

Ben de yeni geçtim bu lunix sistemine biraz sabırlı olmak gerekiyor sakin olmaya çalış :) İyi bilen yardımcı olan birkaç arkadaş var onlar daha iyi yanıt verirler...Kolay gelsin :)

mike4peace

Pardus görünüm hoşuma gitmiyor windowsu andırıyor ve ben kesinlikle windowstan baydım :/ bu ubuntu baya iyi arayüzü var (telefon versiyonu daha da güzel olucak)
mesajın için teşekkürler, fan olayını yaşayan bir tek ben olmadığıma sevindim :D umarım yardım eden çıkar bakalım

tlg

Şifreni yazarken yazdıkların görünmez, sadece yaz ve enter'la.
Harddiskinle ilgili forumda biraz arama yaparsan kaliteli bir şeyler bulabilirsin.
Fan sesi olarak bilgisayarda iki tane mi ekran kartı var ? Öncelikle bunu öğrenelim, şu çıktıyı aktarır mısın ?

lspci | grep VGA

mike4peace

mike@mike-K55VD:~$ lspci | grep VGA
00:02.0 VGA compatible controller: Intel Corporation 3rd Gen Core processor Graphics Controller (rev 09)
01:00.0 VGA compatible controller: NVIDIA Corporation Device 1058 (rev a1)
mike@mike-K55VD:~$

Tek ekran kartı var, laptop zaten ve driver kurmadığım için henüz olabilirmiş şuan indiriyorum

tlg

mike4peace

Vaov bilgisayarımda 2 ekran kartı olduğunu bilmiyordum, bakıyorum

Peki uygulama indirme sorunu hakkında bir bilgin var mı?

W: Failed to fetch http://ppa.launchpad.net/mj-casalogic/ironhide/ubuntu/dists/quantal/main/source/Sources  404  Not Found

W: Failed to fetch http://ppa.launchpad.net/mj-casalogic/ironhide/ubuntu/dists/quantal/main/binary-i386/Packages  404  Not Found

W: Failed to fetch http://ppa.launchpad.net/tucan/unstable/ubuntu/dists/quantal/main/source/Sources  404  Not Found

W: Failed to fetch http://ppa.launchpad.net/tucan/unstable/ubuntu/dists/quantal/main/binary-i386/Packages  404  Not Found

E: Some index files failed to download. They have been ignored, or old ones used instead.

bunu sudo apt-get update yazınca veriyor

if

@mike4peace, bir konu altında farklı sorunların konuşulmasını pek tercih etmiyoruz. Yaşadığınız sıkıntılardan birini yaşayan biri bu konuyu okumak istese kafası karışabilir:)

Önce güncellemeyi halledelim. Süper tuşuna basın, yazılım gün yazın ve arama sonucu çıkan yazılım güncelleştiriciyi açın; sunucu kısmını ana sunucu olarak seçin; ek depolar kısmına gelerek PPA yazan varsa tikini kaldırın. Sonra yeniden sudo apt-get update komutunu yürütün. Eğer nasıl yapacağınızı anlamadığınız bir kısım varas ekran görüntüsü geçebilirsiniz.

mike4peace

Ups kusura bakmayın bundan sonra dikkat edicem :)

Süper tuşu derken dash home var orda arama var orasını mı kastettiniz ingilizce kullanıyorum da:/

tlg

Bu arada ö.dilerim @if, forumda bende yeni sayılırım ancak elimden geldiğince yardım etmeye çalışırım :)

Alıntı yapılan: if - 14 Şubat 2013 - 20:49:33
Bir konu altında farklı sorunların konuşulmasını pek tercih etmiyoruz. Yaşadığınız sıkıntılardan birini yaşayan biri bu konuyu okumak istese kafası karışabilir:)

if

Önemli değil:) Evet orası. Süper tuşu üzerinde Windows simgesi bulunan tuş oluyor.

heartsmagic

Alıntı yapılan: Tefoo - 14 Şubat 2013 - 19:30:12
Harddisk için bir şey yapabileceğimizi sanmıyorum  geçmiş olsun :)

Yapılabilir, veri kurtarma denenebilir. Fakat Ubuntu üzerinde çalışılan her saniye geri kurtarma işini olumsuz yönde etkiliyor ne yazık ki. Kısacası @mike4peace, eğer hâlâ düşünüyorsan verilerini kurtarmayı forumdaki konulara bakabilirsin.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.