Paket kategorileri güncellemeden sonra paket göstermiyor

Başlatan waroi, 13 Şubat 2013 - 18:41:56

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

waroi

@if sana bir şey sormak istiyorum. Ubuntu'yu ilk yüklediğimde Paket sayısı çok fazla görünüyor ve kategoriler düzenli idi ama güncellemeden sonra paketler kayboldu birden ve kategorilerde de hiç paket kalmadı neredeyse, bazı patekleri arayarak bulabiliyorum ama bir çoğu yok artık bu neden oldu ve nasıl düzeltebilirim?

if

@waroi, hangi paket yönetim aracından bahsediyorsunuz?

if

heartsmagic

Yazılım Merkezi üzerinde farklı uygulamalara ait filtreleme işlemi yapabiliyoruz. Seçkenin üst tarafındaki kategoriler sende ne durumda?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

waroi

@heartsmagic kategorilerde hepsini seçtim orada sorun yok.

@if şu an Pardus'tayım hemen Ubuntu'ya geçip deniyorum buraya yazıyorum :)

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 14 Şubat 2013 - 03:22:28

@if kardeşim çıktı şöyle:

waroi@NaBRuK:~$ dpkg -l | grep apt
ii  apt                                       0.9.7.5ubuntu5.2                          amd64        commandline package manager
ii  apt-transport-https                       0.9.7.5ubuntu5.2                          amd64        https download transport for APT
ii  apt-utils                                 0.9.7.5ubuntu5.2                          amd64        package managment related utility programs
ii  apt-xapian-index                          0.44ubuntu7                               all          maintenance and search tools for a Xapian index of Debian packages
ii  aptdaemon                                 0.45+bzr861-0ubuntu9.1                    all          transaction based package management service
ii  aptdaemon-data                            0.45+bzr861-0ubuntu9.1                    all          data files for clients
ii  apturl                                    0.5.1ubuntu6                              amd64        install packages using the apt protocol - GTK+ frontend
ii  apturl-common                             0.5.1ubuntu6                              amd64        install packages using the apt protocol - common data
ii  laptop-detect                             0.13.7ubuntu2                             amd64        attempt to detect a laptop
ii  libapt-inst1.5:amd64                      0.9.7.5ubuntu5.2                          amd64        deb package format runtime library
ii  libapt-pkg-perl                           0.1.26                                    amd64        Perl interface to libapt-pkg
ii  libapt-pkg4.12:amd64                      0.9.7.5ubuntu5.2                          amd64        package managment runtime library
ii  libatk-adaptor:amd64                      2.6.0-0ubuntu1                            amd64        AT-SPI 2 toolkit bridge
ii  libatk-adaptor-data                       2.6.0-0ubuntu1                            amd64        AT-SPI 2 toolkit bridge - data
ii  libopencore-amrnb0:amd64                  0.1.3-2                                   amd64        Adaptive Multi Rate speech codec - shared library
ii  libopencore-amrwb0:amd64                  0.1.3-2                                   amd64        Adaptive Multi-Rate - Wideband speech codec - shared library
ii  libpcap0.8:amd64                          1.3.0-1                                   amd64        system interface for user-level packet capture
ii  libqapt-runtime                           1.4.1-0ubuntu2                            amd64        Runtime components for the QApt library
ii  libqapt1                                  1.4.1-0ubuntu2                            amd64        QApt library package
ii  libraptor2-0                              2.0.8-1                                   amd64        Raptor 2 RDF syntax library
ii  python-apt                                0.8.7ubuntu4                              amd64        Python interface to libapt-pkg
ii  python-apt-common                         0.8.7ubuntu4                              all          Python interface to libapt-pkg (locales)
ii  python-aptdaemon                          0.45+bzr861-0ubuntu9.1                    all          Python 2 module for the server and client of aptdaemon
ii  python-aptdaemon.gtk3widgets              0.45+bzr861-0ubuntu9.1                    all          Python 2 GTK+ 3 widgets to run an aptdaemon client
ii  python3-apt                               0.8.7ubuntu4                              amd64        Python 3 interface to libapt-pkg
ii  python3-aptdaemon                         0.45+bzr861-0ubuntu9.1                    all          Python 3 module for the server and client of aptdaemon
ii  python3-aptdaemon.gtk3widgets             0.45+bzr861-0ubuntu9.1                    all          Python 3 GTK+ 3 widgets to run an aptdaemon client
ii  python3-aptdaemon.pkcompat                0.45+bzr861-0ubuntu9.1                    all          PackageKit compatibilty for AptDaemon
ii  qapt-batch                                1.4.1-0ubuntu2                            amd64        Batch package manager for KDE
ii  radeontool                                1.6.2-1.1build1                           amd64        utility to control ATI Radeon backlight functions on laptops
ii  software-center-aptdaemon-plugins         0.1.5                                     all          The aptdaemon plugins for software-center
ii  toshset                                   1.76-4                                    amd64        Access much of the Toshiba laptop hardware interface
ii  update-manager                            1:0.174.4                                 all          GNOME application that manages apt updates
ii  xserver-xorg-input-synaptics              1.6.2-1ubuntu5                            amd64        Synaptics TouchPad driver for X.Org server
ii  xul-ext-ubufox                            2.6-0ubuntu0.12.10.1                      all          Ubuntu-specific configuration defaults and apt support for Firefox
waroi@NaBRuK:~$

if

@waroi, eksik paket görünmüyor. Ekran görüntüsü geçer misiniz?

waroi

Buyrun ekran görüntüleri;

Gördüğünüz gibi kategoriler içerisinde paket sayıları normaldekinden çok az.

Not: Görünümden Tüm Yazılımlar seçili ama durum yine aynı.

Bu sadece bende mi böyle, ben herkesde böyle sanıyordum, güncellemelerle düzelir diye bekledim uzun zamandır ama hala düzelmedi. :(

hatas

Alıntı yapılan: waroi - 14 Şubat 2013 - 19:02:41
Bu sadece bende mi böyle, ben herkesde böyle sanıyordum, güncellemelerle düzelir diye bekledim uzun zamandır ama hala düzelmedi. :(

Aynı sorun bende de var. Mesela Ses-Video kategorisine tıklayıp tüm yazılımları görüntülediğimde toplam 13 tane yazılım listeleniyor. Aynı iso yu kullanarak Ubuntu'yu üç bilgisayara kurdum tüm güncellemeler de yüklü, sorun değişmiyor. Arama kutucuğunu kullanınca depolarda bulunan her yazılıma ulaşılabiliyor ama ketagoriler içinde blunmuyor.
Sorunu çözme çabasında değilim, aynı durumun bende de bunu söyleyebilirim...

if

Bu bir sorun değil bildiğim kadarıyla. Ubuntu Yazılım Merkezi'nin kategorilerinde tüm yazılımlar görünmüyor artık ama rayarak ulaşabiliyorsunuz.

waroi

Böyle olması çok kötü olmuş geliştiricilere geri dönüş yapsak hepbirlikte düzeltirler mi acaba?

if

Alıntı yapılan: waroi - 14 Şubat 2013 - 21:49:09
Böyle olması çok kötü olmuş geliştiricilere geri dönüş yapsak hepbirlikte düzeltirler mi acaba?

Bilmiyorum @waroi ama deneyebiliriz. Tabi sizin durum benim bahsettiği gibiyse.

waroi

Alıntı yapılan: if - 14 Şubat 2013 - 21:56:25
Alıntı yapılan: waroi - 14 Şubat 2013 - 21:49:09

Bilmiyorum @waroi ama deneyebiliriz. Tabi sizin durum benim bahsettiği gibiyse.
Evet bahsettiğiniz gibi kategorilerde bir kaç paket var sadece, zaten resimlerde de görünüyor, ama arama ile görünmeyen bir çok yazılıma ulaşılabiliyor.

if

Durumun Ubuntu Yazılım Merkezinin yeni tasarımından kaynaklandığını öğrendik. Eğer başka bir yazılım yükleme-kaldırma işlemi yapan bir uygulama isterseniz SYnaptic kullanaiblirsiniz.

Konuyu çözüldü olarak etiketleyelim.

heartsmagic

Durum kesin böyle mi peki? Şöyle bir hata kaydı var örneğin:
https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/software-center/+bug/1050594

Kendim yazılım merkezini kullanmadığım için hiç hatırlamıyorum ne yazık ki.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

waroi

Evet hata öyle, acaba yeni sürümde düzeltirler mi? Neyse başlığı düzeltiyorum...

if

Etiketi kaldırdım. Hatanın çözülmesini bekleyeceğiz.

waroi

Çözülmesi için yapabileceğimiz bir şey var mı?

if

Launchpad'e üye olup hatayı "beni de etkiliyor" olarak işaretleyebilirsiniz.

waroi