[Çözüldü] Zorin OS Flash player eklentisi sorunu

Başlatan sedat1661, 06 Şubat 2013 - 01:12:28

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

sedat1661

Merhabalar.
Kullandığım Zorin OS dağıtımında Firefox ile çok rahat flash videoları açarken Google Chrome da ise hiç bir video yu açamıyorum. '' Eklenti Yüklenemedi '' diyor.
Ama Yazılım Merkezinden kontrol ettim ve Adobe Flash Player yüklü. Fakat Chrome da çalışmıyor ?
*Kıyamet günü nereye gitmek istiyorsanız, hazırlığınızı ona göre yapınız.* Ömer bin Abdülazîz (Radıyallahi anh)

decent

sudo mkdir /opt/google/chrome/plugins/
cd /opt/google/chrome/plugins/
sudo ln -s /usr/lib/flashplugin-installer/libflashplayer.so

sedat1661

Hocam komutlar pek işe yaramadı sanki  :-[

İlk komutu uyguladıktan sonra şifremi girip 2. komutu uyguladım . 2. komuttan sonra ise biraz bekledim ama hiçbir şey olmadı . Sonrasında yeniden giriş tuşuna basarak 3.komutu uyguladım ama hiçbir değişiklik olmadı ?

kocdemir@kocdemir-Portable-PC:~$ sudo mkdir /opt/google/chrome/plugins/
[sudo] password for kocdemir:
mkdir: `/opt/google/chrome/plugins/' dizini oluşturulamıyor: Dosya var
kocdemir@kocdemir-Portable-PC:~$ cd /opt/google/chrome/plugins/
kocdemir@kocdemir-Portable-PC:/opt/google/chrome/plugins$
kocdemir@kocdemir-Portable-PC:/opt/google/chrome/plugins$ sudo ln -s /usr/lib/flashplugin-installer/libflashplayer.so
ln: failed to create symbolic link `./libflashplayer.so': Dosya var
kocdemir@kocdemir-Portable-PC:/opt/google/chrome/plugins$

*Kıyamet günü nereye gitmek istiyorsanız, hazırlığınızı ona göre yapınız.* Ömer bin Abdülazîz (Radıyallahi anh)

heartsmagic

sudo ln -sf /usr/lib/flashplugin-installer/libflashplayer.so . şeklinde bir dene.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

decent

/opt/google/chrome/google-chrome --enable-plugins

komutunu yürüterek başlattığımızda Flash eklentisinin de çalışması gerekiyor..

Eğer flash eklentisi üstteki komut ile çalıştıysa, Chrome başlatma komutunu aynı şekilde düzenleyebilirsin.

alacarte

Google Chrome girdisini değiştirelim:
/opt/google/chrome/google-chrome --enable-plugins %U

sedat1661

Alıntı yapılan: decent - 06 Şubat 2013 - 14:52:53
/opt/google/chrome/google-chrome --enable-plugins

komutunu yürüterek başlattığımızda Flash eklentisinin de çalışması gerekiyor..

Eğer flash eklentisi üstteki komut ile çalıştıysa, Chrome başlatma komutunu aynı şekilde düzenleyebilirsin.

alacarte

Google Chrome girdisini değiştirelim:
/opt/google/chrome/google-chrome --enable-plugins %U

İlk verdiğiniz komutla google chrome açtı ama videolar yine açılmadı. Eklenti yüklenemedi diyor .

kocdemir@kocdemir-Portable-PC:~$ /opt/google/chrome/google-chrome --enable-plugins
[14228:14251:0207/132622:ERROR:object_proxy.cc(608)] Failed to get name owner. Got org.freedesktop.DBus.Error.NameHasNoOwner: Could not get owner of name 'org.chromium.Mtpd': no such name
[14228:14251:0207/132622:ERROR:object_proxy.cc(608)] Failed to get name owner. Got org.freedesktop.DBus.Error.NameHasNoOwner: Could not get owner of name 'org.chromium.Mtpd': no such name
[14228:14228:0207/132623:ERROR:object_proxy.cc(513)] Failed to call method: org.chromium.Mtpd.EnumerateStorage: object_path= /org/chromium/Mtpd: org.freedesktop.DBus.Error.ServiceUnknown: The name org.chromium.Mtpd was not provided by any .service files
[28:28:0207/132628:ERROR:ppapi_thread.cc(244)] Failed to load Pepper module from /home/kocdemir/.config/google-chrome/PepperFlash/11.5.31.138/libpepflashplayer.so (error: /home/kocdemir/.config/google-chrome/PepperFlash/11.5.31.138/libpepflashplayer.so: cannot open shared object file: No such file or directory)

Girdiyi değiştirerek denedim yine olmadı . :-[

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 07 Şubat 2013 - 14:56:40

Nasıl oldu ise az önce güncellemeler geldi ve bende yükledim. Yeniden başlatınca da kendi kendine düzeldi.
Çok teşekkür ederim.

decent

Alıntı Yap.../PepperFlash/11.5.31.138/
kısmını yani bütünleşik flash eklentisi ile geldiğini  bildiğim halde, chrome kullanmadığım için bir anda hatırlayamadım.
_
Etiket için teşekkür ederiz.