[Çözüldü] sadece masaüstü arka planı var

Başlatan bartu97, 05 Şubat 2013 - 17:38:19

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

bartu97

Ubuntuyu açtığımda sadece masaüstü arka planı vardı ne simgeler vardı nede baska bisey. Format atamiyorum çünkü üzerinde önemli verilerim var. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

ct

Kurtarma kipinde açabiliyor musunuz? Kurtarma kipinde veya canlı medya ile açıp önemli verilerinizi yedekleyin lütfen.

En son yaptığınız işlem (kurulum, ayar dosyasını değiştirme vb.) neydi acaba?

bartu97

Güvenli kipe nasıl gireceğimi bilmiyorum.
En son dil ayarlarını değiştirmiştim.

ct

Açılışta grub menüsünden seçim yapabilmeniz lazım (Receovery mode). Eğer o olmuyorsa açılışta shift tuşuna basılı tutun kurtarma kipi açılacaktır. Yine olmazsa esc tuşuna basın grub menüsünü getirmeye çalışın.

bartu97

Girebiliyorum. Ancak karşıma 9 adet seçenek çıkıyir ve hangisine gireceğimi bilmiyorum.

ct

Alıntı yapılan: bartu97 - 05 Şubat 2013 - 20:27:56
Girebiliyorum. Ancak karşıma 9 adet seçenek çıkıyir ve hangisine gireceğimi bilmiyorum.

Boot-up computer

If GRUB menu is hidden, press Esc to enter the GRUB menu

If GRUB password is set, press p to unlock the GRUB menu

Select Ubuntu, kernel 2.6.12-8-386

Press e to edit the commands before booting

Select kernel /boot/vmlinuz-2.6.12-8-386 root=/dev/hda2 ro quiet splash

Press e to edit the selected command in the boot sequence

Add rw init=/bin/bash to the end of the arguments

grub edit> kernel /boot/vmlinuz-2.6.12-8-386 root=/dev/hda2 ro quiet splash rw init=/bin/bash

Press b to boot

Bunlarsa esc ile grub menüsüne girebilir ve oradan kurtarma kipine geçebilirsiniz diye umuyorum. Menüleri tam hatırlamıyorum.

bartu97

Sizden cevap beklerken bende kendi bildiklerimi yapmaya çalışıyordum. Daha sonra sistemi normal şekilde açıp ctrl+alt+t yaptım uçbirim açıldı. Unity yazdım. Paketi indirmek için ... Yazın dedi. Yazdım indirdi yükledi yeniden başlattığımda düzelmişti. Yinede yardımcı olmaya çalıştınız için size teşekkür ederim.

ct

Alıntı yapılan: bartu97 - 05 Şubat 2013 - 20:53:10
Sizden cevap beklerken bende kendi bildiklerimi yapmaya çalışıyordum. Daha sonra sistemi normal şekilde açıp ctrl+alt+t yaptım uçbirim açıldı. Unity yazdım. Paketi indirmek için ... Yazın dedi. Yazdım indirdi yükledi yeniden başlattığımda düzelmişti. Yinede yardımcı olmaya çalıştınız için size teşekkür ederim.

Rica ederim çözüldüğüne çok sevindim. Yemek yiyordum o yüzden yeni gördüm mesajınızı. Sorun çözüldüyse başlığı etiketleyebilirsiniz:

http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=31789.0