Ubuntu kasma sorunu

Başlatan yigitarif1, 29 Ocak 2013 - 03:01:01

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

yigitarif1

Öncelikle merhaba arkadaşlar 2 gündür bilgisayarıma Ubuntu'yu yüklemeye çalışıyorum wubi ile bugün en sonunda yüklemeyi başardım herşey tamam herşeyi yaptım oldu ubuntu açıldı ama acaib kasıyor yani öyle böyle değil hiç birşey yapamam diyebilirim zar zor ayarlara girdim sanırım ekran kartını yüklememiş ekran kartım Ati Radeon 9250 bugün çok araştırma yaptım günüm bununla geçti ama hiç bir çözüm yolu bulamadım bugün masaüstündeki çalıştır simgeleri gelmiyordu güncelleme yaparak hallettim onu ekran kartını yapamıyorum ama nasıl yapacağım hakkında bilgi verirseniz sevinirim baya bi detaylı bilgi verirseniz daha güzel olur şimdiden teşekkürler :)

DoGuKaN

Sisteminiz hakkında biraz daha bilgi verseydiniz keşke işlemci, ram vb. konularda. Bu bilgiler olmadan sadece tahmin yürütebilirim. Wubi ile kurmayı kimseye önermiyorum. Normalde olmayacak sorunlar çıkartabiliyor Wubi. Normal yüklemeyi denediniz mi Ubuntu'yu? Ayrıca eğer grafik kartınız destekleniyorsa sürücüleri "Ek Sürücüler" uygulamasından kurabilirsiniz.

yigitarif1

ubuntuya gene girdim ama masaüstü yine gelmedi komuttan mozillayı açtım bir tek onu yapıyorum komutlardan da bişeyler yaptım ama ne oldu ne bitti bilmiyorum
http://imgim.com/3956inciv1855316.jpg : işte bu sistemi 1gb Ram var

DoGuKaN

Sorunu anladık galiba :) Sisteminiz Ubuntu için biraz güçsüz. Lubuntu denemenizi öneririm. Kurulumu Wubi ile değil de normal yaparsanız daha kesin sonuçlar alabiliriz. Ayrıca ekran kartınız hala destekleniyor mu bilemiyorum ama Lubuntu kurulumu başarılı olursa onun da bir çözümünü bulmaya çalışırız.

heartsmagic

1GB bellekle de Ubuntu iş görebilir belki fakat grafik kartı sürücülerine bakınmak lazım. Kurulum normal olarak yapılırsa belki daha iyi verim alınabilir.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

DoGuKaN

Alıntı yapılan: heartsmagic - 29 Ocak 2013 - 20:49:10
1GB bellekle de Ubuntu iş görebilir belki fakat grafik kartı sürücülerine bakınmak lazım. Kurulum normal olarak yapılırsa belki daha iyi verim alınabilir.

1GB bellekte sıkıntı yok fakat işlemciden şüphelendim ben :)

heartsmagic

Eğer işlemciye çok yüklenmezse sistem yine sorun olmayabilir. Çok eski Celeron'lardan değil sanırım bu :) Tabi verim alınamazsa benim de önerim Lubuntu, Xubuntu olacak.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.