vodafone broadband zte k 3570z Fuduntu da

Başlatan burak öztürk, 20 Ocak 2013 - 22:03:36

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

burak öztürk

merhabalar
Fuduntu 2012.04 kullanmaya başladım.
vodafone zte K3570z modem kullanıyorum ve modemi taktıktan sonra gerekli ayarları yapmama ve cihazı görmesine rağmen "vodafone prepaid 1" tıkladığımda bağlanamıyorum.
vodofone(zte).. seçip >turkey>vodafone>ödemeplanı prepaid ve açılan penceredikler ise şöyle

sayı: *99#
kullanıcı adı: vodafone
parola:vodafone
APN:internet
"vodafone prepaid 1" e tekrar tekrar tıklamama rağmen bağlantı kurulamıyor.

yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

ekremsenturk

Ubuntu'da kurulu olması gereken yazılımlar:
usb-modeswitch
usb-modeswitch-data
modem-manager
(Yazılış şekilleri benim yazdığımdan farklı olabilir. - yerine _ olabilir ve modem-manager birleşik olabilir)
Paket yöneticinden arayıp, bulup, kurabilirsin.

burak öztürk

Alıntı yapılan: ekremsenturk - 20 Ocak 2013 - 22:40:42
Ubuntu'da kurulu olması gereken yazılımlar:
usb-modeswitch
usb-modeswitch-data
modem-manager
(Yazılış şekilleri benim yazdığımdan farklı olabilir. - yerine _ olabilir ve modem-manager birleşik olabilir)
Paket yöneticinden arayıp, bulup, kurabilirsin.
açık konuşmak gerekirse linuxte program kurmayı bilmiyorum hocam kullanmaya başlayalı bir hafta olmadı ve daha öncede de hiç denemedim dolayısıyla şu an için windowstaki kadar altından girip üstünden çıkacak birikimim yok.
aslında ilk olarak internetten dil paketini yüklemek istiyorum ama maalesef beceremedim. bu kadar zor olacağınıda tahmin etmemiştim.
teşekkür ederim

heartsmagic

Her dağıtımın uygulama kurmak için bir arayüzü vardır, yani daha son kullanıcı dağıtımların diyelim. Fuduntu üzerinde de muhtemelen vardır, ancak illa ki internet gerekir.

Özel bir sebebi var mı Fuduntu kullanmanın?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

burak öztürk

Alıntı yapılan: heartsmagic - 22 Ocak 2013 - 00:14:19
Her dağıtımın uygulama kurmak için bir arayüzü vardır, yani daha son kullanıcı dağıtımların diyelim. Fuduntu üzerinde de muhtemelen vardır, ancak illa ki internet gerekir.

Özel bir sebebi var mı Fuduntu kullanmanın?
nasıl anlatsam acaba, aslında biliyorum konuyu
fuduntuyu güncellemeler sonunda yeni versiyon kurmaya gerek olmadığı için ve görüntüsü hoşuma gitti açıkcası diğer birçok dağıtımlar gibi pastel renkli değil gibi geldi. Ayrıca eski makina daha hızlı açılıyor +kapanıyor. win xpde inanın bi klasörü 7-10sn de açabiliyordum şimdi ise hızlı. ayrıca win xpde virüs temizlemek ve her yıl anti virüs programına para vermekten sıkıldım. ama 1996dan beri dos-win3.x-win98..vs. kullandığım için linuxu win gibi tıklatıp kullanabilirm diye düşündüm ama formda bakıyorum genelde terminale diye birşey var ve  komut yazıyorlar ve belli sorunlara belli komutlar tavsiye ediyorlar açıkcası gözüm korktu.  bilgisayara Fuduntu linuxu kurduktan sonra mobil geniş band modemlede internete giremeyince moralim bozuldu. Anlıyorum belli bir emek istiyor ama daha başlangıçta da bi sorun çıkması ve bilmediğim bi işletim sisteminde bunu kendi başıma çözmeye çalışmam beni bayağı bi yordu ve Formdaki konulara,yorumlara baktığımda burdaki uzman kişilerin benim sorunum kadar küçük bir sorunla uğraşmayacakları aklıma geldi moralim iyice bozuldu. Aslına bakarsanız win den göç sebebim hız arayışı ve virüsler.

heartsmagic

Öncelikle yanlış düşündüğün iki şeyi düzeltelim.

1. Komutlar meselesi.
Bu konu sadece bizler sorun çözdüğümüz için böyle, yani her şey elbette komutlarla olmuyor. Ancak, forumda bizler sorun çözen taraf olduğumuz için en hızlı komutların çıktılarıyla ilerliyoruz. Ayrıca komutlar ve çıktıları bizlerin sorunları değerlendirmesine yardımcı oluyor. Aksi takdirde sorunları çözmek için çok dolambaçlı yollardan gitmek, zaman harcamak zorunda kalırız.

2. Forumda ciddi ve karmaşık sorunların ele alınması.
Forumda her türlü konu ve sorunu ele almaya çalışıyoruz bizler, yeter ki vaktimiz ve bilgimiz olsun. Kısacası önemli/önemsiz konu ve sorun ayrımımız yok.

Linux'ta da birçok şey, hatta hemen her şeyi "tıklatarak" yapabilirsin hatta belki daha rahat bile yapabilirsin bazı şeyleri. Fakat önce sistemi tanıman lazım. Fuduntu yeni bir dağıtım ve kullanıcı kitlesi buralarda fazla değil. Sistem özelliklerini yazarsan sana farklı dağıtımlar da tavsiye edilebilir.

Soruna Fuduntu üzerinde de gidilebilir tabi. Senin Vodafone için yaptığın ayarlar, forumda verilen örneklerle uyuşuyor mu?

Bir de ricamız olsun senden. Türkçe kullanımı konusunda biraz daha özen gösterebilirsen çok seviniriz. Böylece hem bizler daha rahat yardım ederiz, hem de sen daha rahat yardım alırsın.

burak öztürk

Alıntı yapılan: heartsmagic - 22 Ocak 2013 - 12:23:39

1. Komutlar meselesi.
Bu konu sadece bizler sorun çözdüğümüz için böyle, yani her şey elbette komutlarla olmuyor. Ancak, forumda bizler sorun çözen taraf olduğumuz için en hızlı komutların çıktılarıyla ilerliyoruz. Ayrıca komutlar ve çıktıları bizlerin sorunları değerlendirmesine yardımcı oluyor. Aksi takdirde sorunları çözmek için çok dolambaçlı yollardan gitmek, zaman harcamak zorunda kalırız.

Forumda her türlü konu ve sorunu ele almaya çalışıyoruz bizler, yeter ki vaktimiz ve bilgimiz olsun. Kısacası önemli/önemsiz konu ve sorun ayrımımız yok.

Linux'ta da birçok şey, hatta hemen her şeyi "tıklatarak" yapabilirsin hatta belki daha rahat bile yapabilirsin bazı şeyleri. Fakat önce sistemi tanıman lazım. Fuduntu yeni bir dağıtım ve kullanıcı kitlesi buralarda fazla değil. Sistem özelliklerini yazarsan sana farklı dağıtımlar da tavsiye edilebilir.

Soruna Fuduntu üzerinde de gidilebilir tabi. Senin Vodafone için yaptığın ayarlar, forumda verilen örneklerle uyuşuyor mu?

Bir de ricamız olsun senden. Türkçe kullanımı konusunda biraz daha özen gösterebilirsen çok seviniriz. Böylece hem bizler daha rahat yardım ederiz, hem de sen daha rahat yardım alırsın.
Yazdıklarınızı dikkatle okudum evet haklısınız ve şunu anladım ki terminale kod yazmak vs aslında daha kısa bir yol hem uygulama hem de anlatma-öğretme açısından. 

sistem özellkikleri;
Pentium D 2,66Ghz 533Mhz FSB 32bit işlemci
512MB 400Mhz Ram
256MB Nvidia ekran kartı.

Formda benzer sıkıntılarla karşılaştım ve en çoğuda Turkcell vın sorunlarıydı. Vodafone daha az görünüyordu. Formdaki vodafone sorunlarına baktığımda ya benimki ile benzer değildi ya da orada anlatılanları uyguladığımda sorun bitmemişti ve bende dolayısıyla yeni bir konu açtım. Aslında işletim sistemi cihazı tanıyordu ama bağlantıya tıklandığında bağlantı kuramıyordu. her neyse zaten daha öncede yazmıştım bunları.

İkincisi; önemli/önemsiz konu ayırt etmediğinizi duymak beni sevindirdi.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 23 Ocak 2013 - 00:16:44

Alıntı yapılan: heartsmagic - 22 Ocak 2013 - 12:23:39

1. Komutlar meselesi.

merhaba,
sn Heartsmagic, gezinirken şöyle bi adrese rastladım : https://forge.betavine.net/frs/?group_id=12
burda bişiyler var ama anlamadığım için size danışmak istedim. Buradakiler işimizi görür mü sizce?
Kolay gelsin

heartsmagic

Betavine konusu forumda mevcuttur. Bağlanmak için şart değildi yanlış hatırlamıyorsam. Benim sorduğum şey ayarlarının aynı olup olmadığı forumdaki konularla.
PIN varsa bir de onu iptal edip bağlanmayı deneyebilirsin.

burak öztürk

Alıntı yapılan: heartsmagic - 23 Ocak 2013 - 14:00:55
Betavine konusu forumda mevcuttur. Bağlanmak için şart değildi yanlış hatırlamıyorsam. Benim sorduğum şey ayarlarının aynı olup olmadığı forumdaki konularla.
PIN varsa bir de onu iptal edip bağlanmayı deneyebilirsin.
ayarlarım konusunda formdakilerin özellikle vodafone başlıklı olanlarda anlatılan ayarları denedim ama fayda etmedi.
Sn Heartsmagic belki de mevcut linux dağıtımını mı değiştirmeliyiz, ne dersiniz? Bu noktoda tavsiyelerinizi almak isterim.
Sistem özelliklerimi yukarıya yazmıştım ve elimizdeki bu şartlara uygun ve benimde acemi olduğumu göz önünde bulundurarak önereceğiniz dağıtım ne olurdu?
Kolay gelsin.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 23 Ocak 2013 - 21:32:19

Xubuntu 12,10 ve linux mint 14 Xfce nasıl olur? İkisinden birisi hangisini tavsiye edersiniz?

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 24 Ocak 2013 - 02:29:39

Bugün yine mobil modemle internete bağlanmayı denerken şöyle bi uyarı aldım; "modem is locked by rip3217"
ve modemin ışığı söndü ama sinyal gücü vs gösteriyordu.
hocam az önce rastladığım bi sitenin adresini vermek istiyorum;
http://www.techytalk.info/manage-gsm-mobile-broadband-connections-without-network-manager-ubuntu-mint-debian/
ingilizcem yeterli olmadığı için sonuç alamadım ama burda sanırsam pppd point to point ayarlarından yola çıkmış. anladığım kadarıyla "resolvconf" dosyasını kaldırıp yerine elle "resolv.conf" dosyasını oluşturmuş. Geri kalanından bi sonuç çıkartamadım.
saygılar kolay gelsin

heartsmagic

Ubuntu olmasa da Xubuntu denenebilir örneğin. Ağ yöneticisi olmadan bağlanma metodunu ondan sonra denesek? Yok ila Fuduntu ile denemek istiyorum diyorsan orada anlatılanları tek tek ayıklamak gerekecek eğer ben yapamam diyorsan.

Ancak, senin aldığın hata iletisi bir garip. Kimin tarafından kilitlenmiş o aygıt? rip3217 kullanıcı adın falan mı?

burak öztürk

Alıntı yapılan: heartsmagic - 24 Ocak 2013 - 14:31:41
Ubuntu olmasa da Xubuntu denenebilir örneğin. Ağ yöneticisi olmadan bağlanma metodunu ondan sonra denesek? Yok ila Fuduntu ile denemek istiyorum diyorsan orada anlatılanları tek tek ayıklamak gerekecek eğer ben yapamam diyorsan.

Ancak, senin aldığın hata iletisi bir garip. Kimin tarafından kilitlenmiş o aygıt? rip3217 kullanıcı adın falan mı?
Sayın Heartsmagic merhabalar,
artık hiçbir müdaheleye gerek kalmadı. Fuduntuyu kaldırıp Xubuntu 12.10'i yükledikten sonra daha ilk hamlede network is established diyerekten nete çıkabildim. Umarım bir daha mobil broadband ile ilgili sorun yaşamam
Buraya kadar bana yardımcı olmaya çalıştınız çok teşekkür ederim. İnşallah bundan sonra da kendimi terminal ve kodları konusunda geliştirebilirim çünkü istiyorum hevesliyim. Bunun hakkında varsa fikir ,öneri ve nasihatlerinizi alabilirim.
Kendinize iyi bakın
Şimdilik bu kadar

heartsmagic

Sistem değişikliği ile sorun çözüldüğü için konuyu etiketlemeden kapatalım.

Kendini geliştirme konusundaysa en iyi öneri sistemi bol bol kullanmak, araştırmak, gördüklerini denemek olacak. Zamanın da yardımıyla bir süre sonra sistemi daha iyi tanıyor olacaksın. Özellikle ilgi duyduğun bir konu varsa bunun üzerine kaynakları araştırabilirsin internet üzerinde.