squid clients ıp tanımlama nasıl yapılıyor..?

Başlatan cueno, 17 Ocak 2013 - 18:15:39

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

cueno

http://www.cozumpark.com/blogs/linux_unix/archive/2008/03/27/ubuntu-zerinde-squid-proxy-server-ve-sarq-kurulumu.aspx     çözümpark sayfasındaki işlemleri sırasıyla gidiyorum fakat biyerde takıldım ..

squid e clıents lerın ıp lerını tanıtıyor ama oradaki ıp neye  göre veriyor anlamadım zaten internet seçeneklerinden ubuntudaki potr numarasını verıyoruz bır oncekı adımda ..client da ıp yok yani..orayı bi açıklarmısınız acaba..?

cagriemer

potr numarasi nedir? Port numarasi mi olacak? Hangi adimdaki IP tanitmadan bahsediyorsunuz? Islemin oncesinde ne yaptiginizi, siradaki adimda ne yapmaniz istendigini yazarsaniz daha kolay olacak. Istemci tarafinda IP nasil yok mesela? Siz Squid'i bir agin cikis noktasina koymayacak misiniz? Dolayisiyla ag icerisindeki bilgisayarlar Squid uzerinden cikis yapmayacak mi? Eger boyleyse istemcilerin hepsinin IP adresi var demektir. Orada ACL'de tanimladigi 192.168.0.0/24 seklindeki notasyon benim ic agim 192.168.0.0-192.168.0.255 IP'leri arasinda demek oluyor. Yani istemci bilgisayarlara atanan IP'ler bunlar.

cueno

hocam sorun ağ daymış..squid le alakalı bir sorun değil..windowsta açtıgımda iki bilgisayda da net olmadığını gördüm..ben squid e odaklandığım için osrun onda sanıyordum..yanlış yönlendirdim kusura bakmayın...
asıl sorun

benım ubuntunu kurulu olduğu pc ye ekstradan ethernet kartı da taktım ki ikinci bilgisayara sınırlama verırken modemden degil squid in olduğu bilgisaydan çekmekti interneti..

şimdi onboard üzerindeki ethernette modemden gelen kablo var..internet ve agda sorun görünmüyor fakat ben harici ethernet kartına diğer bilgisayarı bağladığımda tanımlanmayan ağ hatası veriyor ..ikinci bilgisayarda internet ve ağı göremiyorum...ıp verdiğimde ise ikinci ethernet karttına ıp çakısması var diye hata veriyor yine internet yok ağ yok..
bunu nasıl aşabilirim...teşekkürler

cagriemer

Bu soru icin ayri bir baslik actiginizdan bu konuyu kilitliyorum.