Kurulum bittikten sonra Ubuntu açılmıyor

Başlatan desperado27, 15 Ocak 2013 - 22:33:21

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

desperado27

mehaba linux kullanmada yeniyim ve bilgisayarima ubuntu kuruyorum fakat kurulum tamamlandi penceresi ciktiginda yeniden baslat butonuna tikladiktan sonra bilgisayarim siyah ekranda kaliyor ve ubuntuyu boot etmiyor ne yapmaliyim wiki deki kurulum rehberini okuyarak kurulumu yaptim

burk

@desperado27 kurulum bittikten sonra "boot" etmez, eğer açılmıyorsa nomodeset seçeneğini deneyin.
http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=31554.0

desperado27

verdiginiz linkte ankatiklan  kullanacaginiz dili sectikten sonra f6 diger secenekler menusunu bulamadim ole bir menu yok

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 15 Ocak 2013 - 23:45:29

gonderdigibiz linkteki gibi f6 yi buldum ve nomodeset i isaretleyip simdi kurukuma tekrar basladim fakat ekran karti suruculerini kullanmadigi icin ekran bulanik gosteriyor ubuntu kurulup bitince ve ubuntu acilinca ekran kartini kullanamiycak miyim

heartsmagic

Yeniden kurulum yapmana gerek yoktu. Kurduğun sistemi nomodeset ile açmayı denerdin. Fakat, sadece siyah ekranda kalması normal değil, en azından hata vs. benzeri bir şey olmalı.
Kurulumdan sonra da grafik kartın için ayrıca sürücü işlemlerine bakılır.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

desperado27

yine acilmadi ayni sekilde siyah ekranda kaliyor  yalniz hic bir islem yapmadan ubuntuyu cd den calistirinca yani try ubuntu deyince calisiyor ama kurunca acilmiyor

heartsmagic

Ufak bir rica öncelikle, yazarken en azından noktalama işaretleri kullanırsan daha okunaklı olur cümlelerin.

Sorununa gelirsek tekrar soralım nomodeset ekleyerek sistemi açmayı denedin mi? Karşına önce bir önyükleyici, yani sistemleri seçebileceğin alan geliyor mu? Eğer Windows'un yanına kurduysan gelmesi lazım. Kısacası sana Ubuntu mu Windows mu diye soran bir yer olması lazım. Öyle ya da böyle @burk'un verdiği bağlantıyı okuyarak oradan nomodeset'i eklemen lazım açılışa.

desperado27

Nomodeset i kullanarak sistemi açmayı denedim fakat yine olmadı. Bilgisayarımda sadece Ubuntu kurulu olduğu için başlangıçta Windows ya da Ubuntu yu seçebileceğim bir ekran gelmiyor ve en ilginci hiç bir hata vermiyor siyah ekranda kalıyor. nomodeseti de şu şekilde kullandım. Ubuntu cdsini cd-roma taktım ve ubuntu cd sinde boot ettim ve f6 ya bastım dili seçtikten sonra diğer seçeneklere girdim ve nomodeseti işaretleyip yeniden kurulum yaptım. Fakat olmadı.Aynı şekilde siyah ekranda kaldı.

burk

@desperado27 sizin tekrar kurulum yapmanıza gerek yok, verdiğim bağlantıda;
Alıntı Yap1.2. Kurulu işletim sistemini çekirdek parametreleriyle başlatmak
şeklindeki alt başlığı inceleyin.

desperado27

Grub ekranı hiç gelmiyorki verdiğiniz linkteki işlemi yapayım

if

Shift tuşuna basılı tutunca gelmesi gerek Grub'un.

desperado27

Shift tuşuna nerede basılı tutucam? Çünkü heryerde denedim grub gelmedi.Gruba nasıl giriş yapıyoruz?

if

Bilgisayarı açtıktan hemen sonra basmanız gerek.

desperado27

Ben bilgisayarıma Ubuntu 12.10 kurmuştum ve Ubuntu açımıyordu resimdeki gibi kalıyordu ekran ne kadar beklesem de açılmıyordu.

Şimdi ise 12.04 LTS kurum ve normal çalışıyor.

heartsmagic

Farklı bir sürüm kurulumuna gidildiği için başlığımızı kapatalım.