Ekran parlaklığı ayarlanmıyor.

Başlatan mertdinler, 14 Ocak 2013 - 22:21:39

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

mertdinler

mertcan@mertcan-ev:~$ lspci | grep VGA
00:02.0 VGA compatible controller: Intel Corporation 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics Controller (rev 09)

Parlaklık ve Kilit ayarlarında bulunan Parlaklığı ne kadar düşürürsem düşüreyim parlaklık düşmüyor ne yapmam gerek ?

heartsmagic

Dizüsü bu muhtemelen, marka ve model nedir?
Ubuntu sürümün nedir?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

mertdinler

Toplama masaüstü bilgisayar. Ubuntu sürümü de 12.10

grayloop

Alıntı yapılan: mertdinler - 14 Ocak 2013 - 23:14:44
Toplama masaüstü bilgisayar. Ubuntu sürümü de 12.10

İşlemci? Ekran kartı? RAM?
hüzün ki en çok yakışandır bize
belki de en çok anladığımız
                                 H. Yavuz

if

En kolay yolu xbacklight kullanmak bence. xbacklight paketini kurun, forumda nasıl kullanıldığına dair örnekler mevcut.

mertdinler

işlemci :
Intel® Core™ i3-2100 CPU @ 3.10GHz × 4
Ekran kartı yok. Onboard

mertcan@mertcan-ev:~$ lspci | grep VGA
00:02.0 VGA compatible controller: Intel Corporation 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics Controller (rev 09)

2GB DDR3 Ram var.

xbacklight ta ekran parlaklığını düşürmüyor.

Önceden grafik te bilinmiyor yazıyordu ama http://unix.stackexchange.com/posts/27932/revisions burdakileri yaptıktan sonra

böyle oldu.

if

@mertdinler, kullandığınız xbacklight komutlarını görebilir miyim?

mertdinler

xbacklight -set 10
başına sudo koyarakta denedim. 10 göstermelik sayı 10 yerine 30-25 vs. denedim. En son ben mi farketmiyorum diye 10 ve sonra 1 de denedim :D

if

Çıktı olarak ne veriyor o komut?

mertdinler

çıktı yok
mertcan@mertcan-ev:~$ xbacklight -set 10
mertcan@mertcan-ev:~$

guopx

Sistemdeki parlaklık maksimum değerini cat /sys/class/backlight/acpi_video0/brightness
ile öğrenebilirsiniz
Şunu bir deneyin belki işe yarar uçbirimde sudo su deyip root olun sonra echo 5 > /sys/class/backlight/acpi_video0/brightness
yapın bir de echo 10 yapın gözlemleyin ekran parlaklığı değişecek mi?

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 15 Ocak 2013 - 18:06:50

Şurda çekirdek parametresi değiştirmiş ve sorun çözülmüş http://www.techjail.net/solved-brightness-problem-in-ubuntu-12-04-precise-pangolin.html
yukarıdan sonuç alınamazsa bir denenebilir.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 15 Ocak 2013 - 18:19:00

Şu da aklıma takıldı eğer toplama masaüstü bilgisayar ise ekran parlaklığını direkt olarak monitör düğmelerinden el ile ayarlayabiliyor musunuz?
Sevdiklerine sevdiğini söyle çok geç olmadan.

mertdinler

mertcan@mertcan-ev:~$ cat /sys/class/backlight/acpi_video0/brightness
20
mertcan@mertcan-ev:~$ sudo su
[sudo] password for mertcan:
root@mertcan-ev:/home/mertcan# echo 5 > /sys/class/backlight/acpi_video0/brightness
root@mertcan-ev:/home/mertcan#

yaptım fakat parlaklıkta düşüş olmadı. Ayrıca ordaki değer ayarlardaki parlaklık ayarlarıyla da değişiyor.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 15 Ocak 2013 - 19:09:31

evet monitör düğmelerinden ayarlayabiliyorum fakat. Windows a geçtiğimde parlaklık orda düşük oluyor. Birde o parametreyi denemiştim çözüm olmadı ve grubtan burg a geçtim. Birazda burg.conf ta oynama yaptım bu yüzden tekrar update-burg yapmak istemiyorum :D

if

video.use_bios_initial_backlight=0 parametresini kullandıktan sonra deneyin parlaklığı değiştirmeyi.

mertdinler

bu parametreyi nerede kullanacağız ?

if

mertdinler

Başarısız. Hem ayarlardan hem xbacklight ile denedim fark yok.

if

Peki, acpi.brightness_switch_enabled=0 parametresiyle başlatınca sonuç alıyor musunuz?

mertdinler

if

O zaman o parametreyi kaldıralım @mertdinler.

mertdinler

if

ls /sys/class/backlight/intel_backlight ne diyor?

mertdinler

mertcan@mertcan-ev:~$ ls /sys/class/backlight/intel_backlight
ls: /sys/class/backlight/intel_backlight'e erişilemedi: Böyle bir dosya ya da dizin yok

if

@mertdinler, şu an hiç bir parametre kullanmıyorsunuz değil mi? dmesg | grep linux ne diyor?

mertdinler

mertcan@mertcan-ev:~$ dmesg | grep linux
[    0.203431] EVM: security.selinux
[   15.449749] type=1400 audit(1358271909.928:8): apparmor="STATUS" operation="profile_load" name="/usr/lib/i386-linux-gnu/lightdm-remote-session-freerdp/freerdp-session-wrapper" pid=848 comm="apparmor_parser"
[   15.449803] type=1400 audit(1358271909.928:9): apparmor="STATUS" operation="profile_load" name="/usr/lib/i386-linux-gnu/lightdm-remote-session-uccsconfigure/uccsconfigure-session-wrapper" pid=849 comm="apparmor_parser"

quiet splash dışında bir şey yok.

if

Ne ACPI ne de ekran kartı sürücüsü parlaklığı yönetemiyor. Kullandığınız ekranın marka ve modeli var mı?