Java Kurulumu ?

Başlatan Dathka, 14 Ocak 2013 - 20:20:59

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Dathka

Selamlar.

Google'dan birkaç yöntem denedim.

-http://www.itworld.com/software/305913/install-oracle-java-7-ubuntu-1210
-http://www.unixmen.com/howto-install-oracle-java-7-jdk-jre-in-ubuntu-12-10-quantal-quetzal-ppa/

Artı olarak Java'nın kendi sitesinden de baktım açıklamalara. Ama kuramadım gene de.
tar.gz uzantılı kurulum dosyası masaüstümde bekliyor.

Yardım edebilecek var mı ?

ekleme.  OpenOffice.org'u da  tar.gz düzeni yüzünden yükleyememekteyim.  :-[

if

dpkg -l | grep java çıktısına bakayım.

Dathka

Alıntı yapılan: if - 14 Ocak 2013 - 20:33:29
dpkg -l | grep java çıktısına bakayım.

Buyrun.

ii  ca-certificates-java                      20120721                                  all          Common CA certificates (JKS keystore)
ii  gir1.2-javascriptcoregtk-3.0              1.10.0-0ubuntu1.1                         i386         GObject introspection data for the GTK+-based JavaScriptCore library
ii  java-common                               0.43ubuntu3                               all          Base of all Java packages
ii  libatk-wrapper-java                       0.30.4-0ubuntu4                           all          An ATK implementation for Java using JNI
ii  libatk-wrapper-java-jni:i386              0.30.4-0ubuntu4                           i386         An ATK implementation for Java using JNI (jni bindings)
ii  libjavascriptcoregtk-3.0-0                1.10.0-0ubuntu1.1                         i386         Javascript engine library for GTK+
iF  oracle-java7-installer                    7u11-0~webupd8~0                          all          Oracle Java(TM) Development Kit (JDK) 7
ii  tzdata-java                               2012e-0ubuntu2                            all          time zone and daylight-saving time data for use by java runtimes

Valla hocam biraz gereksiz başlıklar açtım ama ben Ubuntu'yu yükleyip yazılım merkezinden işimi hallederim diye düşünüyordum. Biraz eksik bilgi olunca ters takla etti beni  :)

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 14 Ocak 2013 - 21:35:19

Bu arada yazılım merkezinden Ek Sürücüleri arattırdım çıktı birkaç parça birşey. Yükle dedim ama bittiğinde Java ile ilgili hatalar verdi.  :-\

Ayrıca ilk kurduğumda Java sitesinden sorgulama yaptırdığımda hemen sürümünüz eski diyordu şuan ise 5-10 dakika geçmesine rağmen Sürüm Test Ediliyor ...  diyip duruyor. Google'daki verdiğim işlemleri yapınca birşeyleri karıştırdım galiba  :-\

heartsmagic

Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.