Yardımcı olurken ...

Başlatan karboran, 13 Ocak 2013 - 21:52:30

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

karboran

Mesela bir soru geldi
- x.tar.gz programın indirdim nasıl kurarım ?
Cevap :
sudo tar xvg x.tar.gz
cd x
sudo make
sudo install
---------------------------------------------
Tamam sorun çözüldü ama şöyle olsa daha güzel olmazmı ?

- x.tar.gz programın indirdim nasıl kurarım ?
Cevap :

tar xvf komutu ile sıkıştırılmış dosyamızı çıkardık
sudo tar xvf x.tar.gz

cd ile klasörün içine girdik
cd x

make komutu ile derledik
sudo make

install komutu ilede kurduk
sudo install
----------------------------------------------------------
Böylelikle neyin ne işe yaradığını öğrenmiş olmuyoruz aynı zaman da ne yaptığımızıda. Sorunun çözme yollarınıda linux un çalışma sisteminide öğrenmiş oluyoruz.
Sorunlarımız oluyor çözülüyor çok güzel. Sorunlar çözülürken bi yandan da öğrensek güzel olmazmı ?
Forumumuza böyle bi adet getirsek ?
Nacizane fikrimi görüşlerinize sunuyorum. Saygılarımla

Kabin basıncı düştü motorlarda arıza !
Vakit süratle aksın hakimiyet kur nabıza !
İçinden nasıl geldiyse yaz anlat herşeyi ,
Bu mektup varmıcak hayalini kurduğun kıza !

heartsmagic

Güzel olur elbette ancak bunu zamanı olanlar ancak her iletisinde yapabilir. Forumda ara ara konuşulduğu üzere uçbirim kullanmadan bile yardım etmek isteyenler olabilir, zamanları olduğu sürece yapabilirler bunu. Kendi adıma söyleyeyim, çok fazla başlık ve çok fazla ileti ile uğraştığımızda bu açıklamaları yazmak ne yazık ki mümkün olmuyor.  Şöyle ki, yardım isteyen 50 kişi var, yardım eden 5 kişi. Aynı şeyi defalarca açıklayarak yazmak ne kadar mümkün olur? Kaldı ki sorununu çözdükten sonra merak eden araştırıp bulabilir bunları. Eğer bulamıyorsa o yönde bir soru daha sorabilir.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

karboran

@heartsmagic yardımcı olabileceğim konu sınırlı ve öğrenciyim sonuç da zamanım geniş, benim için bu zor değil ben açıklarım. Ama her konunun altında imzası olan , evli iş sahibi insanlar ... O boyutunu ve araştırma olayını düşünemedim abi.  Haklısın :/
Kabin basıncı düştü motorlarda arıza !
Vakit süratle aksın hakimiyet kur nabıza !
İçinden nasıl geldiyse yaz anlat herşeyi ,
Bu mektup varmıcak hayalini kurduğun kıza !

heartsmagic

Ben kendi fikrimi söyledim tabi ama konuyu bana indirgemeyelim tabi, hatta benim gibi olanlara :) Sen elinden geleni yap, ancak heves kırmak gibi olmasın bir süre sonra sen de bırakmak zorunda kalacaksın bu alışkanlığı :)

Şöyle ki, burası yani forum aslında tam olarak bir eğitim alanı değil. Doğrudan değil yani. Zira insanların geneli burada sorularını ve sorunlarını paylaşıyorlar. Bizlerin temel amacı önce o soruları çözmek. Meselâ senin söylediğin bilgilendirme belgeleri Viki'mizde olabilir. Her seferinde başlıklara bunu yazmak yerine ne işe yaradıkları orada anlatılabilir güzel bir madde ile. Sonrasında forumdan oraya yönlendirme yapılır.

Fakat, forum dolaylı yoldan bir eğitim alanıdır. Zira insanlar komutları, yöntemleri göre göre önce onları kendisi araştırıp öğrenir, zaman zaman kullanır ardından da aşina olur. Nice üyelerimiz var ki foruma ilk uğradıklarında temel komutlar dahi hiçbir şey bilmiyorken, bir süre sonra insanlara bunları anlatıyor hâle gelmiştir.

plymouth

Alıntı yapılan: heartsmagic - 14 Ocak 2013 - 02:06:11
Nice üyelerimiz var ki foruma ilk uğradıklarında temel komutlar dahi hiçbir şey bilmiyorken, bir süre sonra insanlara bunları anlatıyor hâle gelmiştir.

Ben gördüm, var...
This life is not the real thing.
It is not even in Beta.
If it was, then OpenBSD would already have a man page for it

heartsmagic

:)
Herkes bir yerlerde başlıyor bu işe, söylediklerim benim için de geçerli haliyle.

ahmet_matematikci

Burada vakit geçirirken insan ailesinden kısıyor işinden kısıyor. Burada verilen cevaplar gerçekten değerli. Bir soruya piyasada 100 lira para alan var. Özel ders gibi düşünün. Burada bir beklenti yok. Verilen her cevap için teşekkürler.
♥ Kız tavlamak için kahraman olmak gerekmez. Doğru kadın zaten sizi kahraman yapar ;)

monthy_python

Bir de, (soru benim sormadığım bir soru bile olsa) bazan burnumu sokup komutların ne işe yaradığını soruyorum, cevabı da alıyorum. merak eden ulaşır yani bu bilgiye.

DechroS

Sorunlarla ilgilenen kişi sayısı az ise forum ekibinin sayısı artırılmalıdır. Bunun daha basit bir çözümü olamaz. Zaten bilen kullanıcılar yardım ediyor fakat sadece kullanıcı olmayıp forumda bir sorumluluğu olan kimseler sorunlarla daha çok ilgilenirler. Basit bir çıkarım.

heartsmagic

Alıntı yapılan: DechroS - 21 Mayıs 2013 - 01:42:03
... fakat sadece kullanıcı olmayıp forumda bir sorumluluğu olan kimseler sorunlarla daha çok ilgilenirler. Basit bir çıkarım.

Sevgili @DechroS, bu yanlış bir çıkarım :) Sorumluluk almak belki insana önceleri biraz yük bindirir fakat o insan hayatından vakit ayıramıyorsa forumun yönetiminin içinde de olsa, dışında da olsa vakit ayıramıyor. Kaldı ki yönetimin içinde olunca forumun üst taraftaki sorunları haricinde bir dünya başka sorunlarla da ilgilenmek zorunda kalıyor insan. Bu nedenle çözüm ekibin artması değil, çözüm işi bilip de vakti olanın buraya elinden geldiğince katkı yapmasıdır.