Ubuntudan Windows'a dönmek

Başlatan BeeTLeApp, 12 Ocak 2013 - 17:10:26

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

BeeTLeApp

Merhaba arkadaşlar ilk olarak konu yanlış yere açtıysam özür dilerim.
Pc yi ilk aldığımda win7 yüklüydü.Ben ''Unetbootin'' programı ile USB ye Ubuntuyu yazdırarak kolay bir şekilde kurulumu gerçekleştirdim.Fakat şimdi Windows a dönmek istediğimde nasıl yaparım bilemedim.Daemon Tools yok.Bir kaç kez araştırdım K3B filan var daemona alternatif olarak ama onlar cd/dvd ye yazdırıyorlar.USB ile ubuntu dan windowsa nasıl dönüş yapabilirim.?
(Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim...)

maxwell

Pardon, yani windows silindi mi ? Ubuntuyu windowsun üstüne kurdun ve windows silindi.Doğru mu?

BeeTLeApp

Hayır windowsun üstüne kurmadım.Kurulum yaparken full baştan yükledim.

maxwell

Şu an bilgisayarda iki işletim sistemi mi var yani?

BeeTLeApp

Alıntı yapılan: maxwell - 12 Ocak 2013 - 17:42:37
Şu an bilgisayarda iki işletim sistemi mi var yani?
Hayır Ubuntu kurulum yaparken windows yanına kur demedım.Suan pc de sadece UBUNTU işletim sistemi var.

maxwell

Eğer ubuntu kullanmak istemiyorsan, sadece windows kullanmak istiyorsan; bir windos cd si takıp bilgisayarını öyle başlat.

BeeTLeApp

İste cd/dvd yok usb ile yapamazmıyım

q0x

Internetten Wındows  işletim sisteminin iso dosyasını bulup dvd olarak yazdır. Başlangıcı da Dvd'den okuyacak şekilde boot et ve bilgisayarı yeniden başlat windows kurulum ekranı gelecektir

BeeTLeApp

Alıntı yapılan: q0x - 12 Ocak 2013 - 18:02:07
Internetten Wındows  işletim sisteminin iso dosyasını bulup dvd olarak yazdır. Başlangıcı da Dvd'den okuyacak şekilde boot et ve bilgisayarı yeniden başlat windows kurulum ekranı gelecektir
İste cd/dvd yok usb ile yapamazmiyim

maxwell

Yapılır. Windows .iso dosyası indir. Sonra .iso dosyalarını usb ye yazan bir yazılım indir. Sonra usb yi tak ve bilgisayarını usb den başlat.

BeeTLeApp

Alıntı yapılan: maxwell - 12 Ocak 2013 - 18:04:22
Yapılır. Windows .iso dosyası indir. Sonra .iso dosyalarını usb ye yazan bir yazılım indir. Sonra usb yi tak ve bilgisayarını usb den başlat.
İso dosyasini usb ye yazan program? :) ariyorum bende ama bulamadım daemon tools gibi bise olsa usb yede gerek kalmayacak
Sizin bildiginiz bir program varmi

maxwell

Bir de bu programı dene ;
Startup Disk Creator

burk

Ubuntu üzerindeki başlangıç diski oluştur programı da ihtiyacınızı karşılar.

BeeTLeApp

windowsun iso dosyasına sağ tıklayığ disk kalıbı bağlayıcı ile aç dedim daha sonra o dosyaları flasha attım setup ı wine ile açıp kurmaya çalıştıgımda;
http://img17.imageshack.us/img17/1052/ekrangrnts2013011219412.png şu hatayı alıyorum;http://img27.imageshack.us/img27/5555/ekrangrnts2013011219421.png
Başlangıç diski oluşturucuyuda denedim ama diğer e basıp iso yu gosterıyorum ama çıkmıyor.

maxwell

Flasha dosyalarını attın. O boot olmuş zaten şimdi sen usb yi tak bilgisayara ve bilgisayar başlarken esc tuşuna basıp usb den başlatman lazım bilgisayarı. O şekilde setup a basarak olmaz. Sen .iso dosyasını usb ye yazdırcaksın. Startup disk creator programı ile. Eğer türkçe ise sistemin başlangıç diski oluşturucu var ordan usb yi gösterip usb ye açıcak dosyaları. Daha sonra hiç usb yi çıkarmana gerek yok.Bilgisayarı yeniden başlat ve dediğim gibi esc tuşu veya senin bilgisayarında hangisi ise ona basıp usb den boot etmen gerekir.

BeeTLeApp

ERROR:No configuration file found
No DEFAULT or UI configuration directive found!
boot:_
Hatasını verdi.

maxwell

Usb ye yazmadan evvel, usb yi formatladın değil mi?

BeeTLeApp

Alıntı yapılan: maxwell - 12 Ocak 2013 - 21:10:24
Usb ye yazmadan evvel, usb yi formatladın değil mi?
Formatlamıştım ama tekrar atım  (FAT NTFS hangisini NTFS yapmıştım)

maxwell

Hata büyük ihtimalle usb ye yazma kısmında. Tekrar tekrar dene programı aç ve ..iso dosyasını göster. Sonra da usb ye yaz. eğer olmassa başka bir .iso dosyası indir.

BeeTLeApp

Alıntı yapılan: maxwell - 12 Ocak 2013 - 21:18:30
Hata büyük ihtimalle usb ye yazma kısmında. Tekrar tekrar dene programı aç ve ..iso dosyasını göster. Sonra da usb ye yaz. eğer olmassa başka bir .iso dosyası indir.
Başka bir .iso dosyası indiriyorum şimdi...

maxwell

.iso dosyasına sakın dokunma indirince. Başlangıç disk oluşturcu programını aç ve .iso dosyasını göster. Yakma kısmınada usb yi göster.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 12 Ocak 2013 - 21:33:14

usb ye de bir daha format at.

BeeTLeApp

Bu seferde ''BOOTMRG is missing press to CTRL+ALT+DEL hatası verdi''
En iyisi bir dvd alıp temiz ve sağlam bir kurulum yapmak :D
@maxwell,@burk,@if ve @q0x hepinize teşekkürler... :)

maxwell

heartsmagic

Tamam, Windows sorunu ile bile ilgilensin arada bir forum -ki bazılarımız buna da karşı- ancak madem böyle yapılıyor bari "indirdim, bir daha indireceğim vs." gibi sözlerle genelde ifşa etme konuyu. Cidden kimin ne yaptığı bizim işimiz değil, hesap falan da sormuyoruz ancak orta yere bağıra bağıra söylerken, Windows için yardım beklemek de pek uygun olmuyor sanki?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.