Ubuntu 12.10 kurulum sonrası hata

Başlatan akcay.es, 11 Ocak 2013 - 10:56:00

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

akcay.es

Arkadaşlar daha yeni ubuntu 12.10 kurdum.Nasıl olduysa sistemi 3 kere çökerttim(Hepsi şu ek sürücülerle alakalıydı) ve 3 kere format attım ama sonuncu format atışımda ingilizce olarak bir hata verdi(sanırım bölümlemeyle ilgili hataydı).Sonra ok'a tıkladım normal bir şekilde windows 7 nin yanına kurdum.Sonra windows 7 ye girdim Samsung recovery programı vardı tıkladım ve bana sisteminizde bir kurtarma alanı bulunmamaktadır dedi.Sistemi yeniden başlattığımda grup menüsü geliyo orada 4 seçenek var Ubuntu,Ubuntu memory test,windows 7,windows recovery(yani samsung recovery) Ben windows recoveryi tıklattığımda samsung recoverye başarılı bir şekilde giriyor ama windows 7 de program kurtarma alanı yok diyor.Bende korkmuştum ubuntuyu sildim bu sefer samsung recoverye hiç giremedim.İşin komik yanı samsung recoverye girebilmem için ubuntunun grup menüsüne ihtiyacım var yoksa hiç giremiyorum.Bu recovery alanını tamir etme şansmız varmı önceden f4 e basıp giriodum ubuntu olmadan.

if

@akcay.es, bozulan bir şey yok ki tamir edilsin. Grub kullanıldığı için Windows göremiyordur kurtarma bölümünü. Windows'un önyükleyicisini kullansaydınız görürdü Windows.

akcay.es

İşte grub olmadan kurtarma bölümüne girmiyor.Normalde ubuntuyu kurmadan önce f4 ye basıp kurtarma alanına girebiliyodum ubuntuyu kurup sildikten sonra f4 de basınca direk windows 7 ye giriyo.Yani bu alanı kullanabilmek için Linux kullanmaya mecmurum galiba.Ama bi gün ubuntu silinip gidince o alanı kullanamıycam.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 11 Ocak 2013 - 21:36:03

Alıntı yapılan: if - 11 Ocak 2013 - 14:53:38
@akcay.es, bozulan bir şey yok ki tamir edilsin. Grub kullanıldığı için Windows göremiyordur kurtarma bölümünü. Windows'un önyükleyicisini kullansaydınız görürdü Windows.
Peki ben ne yapabilirim kurtarma alanının windows tarafından görülmesi için.Ben yine eskisi gibi f4 e basınca samsung recoverye girsin istiyorum.

if

@akcay.es, Windows2un önyükleyicisini kullanmanız gerek. Önce Grub2'yi Ubuntu'nun kurulu olduğu bölüme kuracaksınız, şu anki gibi MBR'ye değil. Sonra burada[1] anlatıldığı gibi devam edersiniz.

[1] http://askubuntu.com/questions/62440/is-it-possible-to-boot-ubuntu-using-the-windows-bootloader/62442#62442