Bütün diske Ubuntu kurdum windows'a dönemiyorum

Başlatan canberk123can, 10 Ocak 2013 - 20:51:46

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

canberk123can

Merhaba,

Bütün diske ubuntu kurdum fakat şimdi windowsa dönemiyorum.
Elimde Windows cd'si ve ubuntu cd'si mevcut ayrıca windows cd sindeki setup.exe yi Wine ile açıyorum setup diyorum kurulumda 671 mb space filan hata veriyor

if

@canberk123can, tüm diske Ubuntu kurduysanız diskte bulunan ne var ne yok silinmiştir. Dolayısıyla Window kalmaz ortalıkta. Anladığım kadarıyla Windows kurmak istiyorsunuz. O halde Ubuntu üzerinden Window için bir bölüm ayırıp ondan sonra Windows kurarsınız o bölüme. Yalnız Windows diskin en başında olmadığında çalışmıyor sanırım.

Sanallaştırma uygulamasına Windows kurmak istiyorsanız Windows isosunun yolunu göstermeniz yeterli.

karboran

Ubuntuyu tamamen silip windows mu kurmak istiyorsun yoksa Ubuntunun yanına mı kurmak istiyorsun ?
Kabin basıncı düştü motorlarda arıza !
Vakit süratle aksın hakimiyet kur nabıza !
İçinden nasıl geldiyse yaz anlat herşeyi ,
Bu mektup varmıcak hayalini kurduğun kıza !

hakansral

Canberk tavsiyem windows u bütün diske yeniden kur- bunu da ubuntu üzerinden değil, bilgisayar açılırken biostan cd den boot etmesi için gerekli ayarı yapman gerekiyor ki ubuntuyu cd den kurduğuna göre aynı yöntemle bilgisayarın ilk açılışında windowsu kurabilirsin- İster kurulum sırasında, ister kurulumdan sonra diskini yeteri sayıda(windows+ubuntu+yedek olacak şekilde) bölmelisin ve ubuntuyu yeniden (bu sefer tüm diske kur demeden, "Başka bir şey" deyip ubuntu için ayırdığın yere) kurulum yapmalısın.

http://wiki.ubuntu-tr.net/index.php/Ubuntu_12.10_kurulum_rehberi

canberk123can

Alıntı yapılan: karboran - 10 Ocak 2013 - 21:21:21
Ubuntuyu tamamen silip windows mu kurmak istiyorsun yoksa Ubuntunun yanına mı kurmak istiyorsun ?

Hocam Ubuntuyu silip windows kurmak istiyorum

birde biraz daha hafif anlatır mısınız ? donanım ve yazılım bilgim çok az

waroi

Kardeşim bilgisayarın açılınca hemen F12 tuşuna bas sürekli (tabii bu arada Windows Kurulum CD'si takılı olsun) sonra bir bölüm gelecek sana nerden açılmasını sora orda CD yada DVD yazan yeri seç ve kurulum adımlarını izleyerek Windows kurulumu yap. Ama tavsiye etmem Ubuntu Windows'tan kat kat iyi bir sistem yada en azından Ubuntuyu'da Windows'un yanına kurman iyi olur bence ara sıra kurcalar öğrenirsin. Windows kurulum adımlarını tam bilmiyorsan: http://www.dailymotion.com/video/xchrg0_windows-7-kurulum-windows-7-videolu_tech#.UO81yG-6enc buradaki videoyu izleyerek yapabilirsin. Ubuntuyu tekrar kurmak istersen forumdan yada en azından benden yardım alabilirsin. Kolay gelsin :)

canberk123can

Karsima cd li bir sey cikmiyor ki
ubuntuyu seviyorum ama windows lazim

karboran

@canberk123can direk cd yazmaz zaten cd\dvd sürücünün ismi yazar. Bilgisayar bilgisayara değişiyor f12 tuşu . Bu yöntem olmadı ise. Bilgisayar açılırken "del" veya "f2" tuşu işe bios ayarlarına gir oradan. Boot bölümünü bul . Karşına tüm sürücüler çıkacaktır oradan da dvd\cd sürücünü en üst sıraya al Kaydet ve çık. Açılırken bilgisayar Cd yi,kendi otomatik başlatacaktır. Windows bölümlendirmeyi yaparken 30-40 gb bi alan ayır ubuntu için. windowsu kurduktan sonra oraya tekrar ubuntuyu kurması kolay ;)

canberk123can

Hocam zaten CD seçeneği bootta en üstte.
Ben diski biçimlendirebilsem zaten halledicem işi

karboran

@canberk123can windows kurulum başladıktan sonra biçimlendirebilirsin. Hiç mi başlamıyor kurulum sorun tam olarak ne şimdi anlayamadım ?

waroi

Bootda CD sürücü en üstte olduğu halde kurulum bölümü açılmıyorsa Kurulum CD'si sorunlu olabilir yeniden bir Kurulum CD'si yazdırıp onunla dene birde... Yada belki CD/DVD Sürücün sorunluysa da açılmayabilir sürücüler bazen CD seçebiliyor... Ozaman da Flash bellekle kurulum yapabilirsin. http://www.youtube.com/watch?v=d1wJLD0f-Lw Buradan flash bellek ile kurulum ile ilgili bilgi alabilirsin dahası için google'da arama yaparsan sayfalarca bilgi mevcut...

canberk123can

Büyük ihtimalle CD'de sorun var.

Hocam şöyleki:

Ben sistemin bütün diskinde ubuntuya yer vermişim.
Windows işletim sistemine geçemiyorum nasıl olacak

karboran

@canberk123can elinde windows.iso varsa flashdisk e ubuntudan boot edebilirsin.

bu programla

sudo apt-get install unetbootin

sudo unetbootin

canberk123can

karboran

@canberk123can sonra flashdisk bilgisayar takılıyken yeniden bios ayarlarına gir orada cd/dvd olan bölüm en üstteydi ya. usb yi en üste çek. usb üzerinden başlasın veya. Bios üzerinden yapamazsan Laptoplarda f12 masaüstlerinde f5 di sanırsam bu seçimi karşına getirmesi lazım başlarken tüm F tuşlarına bas biri tutar.

canberk123can

Buyrun hocam video çektim :D
http://www.youtube.com/watch?v=CUAxMpcyDPM&feature=player_detailpage

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 11 Ocak 2013 - 22:08:21

Konu kilit lütfen.
Vazgeçtim Ubuntu kral değiştirmiycem.
Windows bunun yanında hiçbir şey <3