bilgisayar açılırken ubuntuyu görmüyor

Başlatan biber, 10 Ocak 2013 - 02:38:57

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

biber

merhaba,

forumdaki yönlendirmeleri takip ederek bugün bilgisayarıma sıfırdan windows 7 ve ubuntu yükledim. öncelikle windowsu yükledim. format sırasında diskimi 4 e böldüm C, D, ubuntu ve 100 mb sistem için yer ayırdım.ardından ubuntuyu, oluşturduğum kurulum CD'siyle ona ayırdığım yere yükledim.ancak swap ayırmadım çünkü diski daha fazla bölemezdim. ubuntuyu /dev/sdc4'e ext4 türünde yükledim. sürekli buradaki yönlendirmelerden ve resimlerden kotrol ederek ilerledim. yükleme sırasında hiçbir sorun çıkmadı. yükleme sona erdiğinde de sistemi yeniden başlattı. ancak sonrasında işletim sistemi seçmemi istemeden direk windowsa giriş yaptı. boot seçeneklerinden harddisk seçeneğini tekrar öne almıştım zaten. kaç kere denediysem de olmadı. belki bir şeyleri yanlış yapmışımdır diye düşünerek ubuntuyu tekrar kurdum ama düzelmiyor. windowsta da bilgisayarıma girdiğimde ubuntu için ayırdığım disk alanı artık gözükmüyor, yalnızca disk yönetiminde var ama orada da o olan tamamen boş görünüyor.

bana yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. ilk defa bu kurulumu yapıyorum ve saatlerdir uğraşmama rağmen en sonunda ulaşamadığım bir işletim sistemi yüklemiş oldum  :)

bytan

Bilgisayarında kaç sabit disk var? Canlı cd ile açtığında çıktısı ne görünüyor:

sudo fdisk -l
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST