[Çözüldü] [Ubuntu Windows 7 Ag Baglantisi Synergy

Başlatan tyrael5, 07 Ocak 2013 - 23:26:22

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

tyrael5

Arkadaslar 2 laptobum var birtanesinde windows7 digerinde ubuntu 12.10 var simdi Synergy adli programi kullanip tek fare ve klavyeyle iki bilgisayari yonetmek istiyorum, http://synergy-foss.org/ , programin olayi agdan baglanti kurup 2 bilgisayara ortak fare, klavye vermesi.

Ama asil sorunum butun ayarlari yaptim internette videolari izledim yorumlari takip ettim turkce yabanci ama bir turlu baglantiyi basaramadim cunku diger bilgisayara ping atamiyorum :( windows 7 workgroup aginda cunku home'da sorun cikiyormus.

Ozet gecmem gerekirse problemin 2 bilgisayarin agda birbirlerini gormedigi oldugunu dusunuyorum acaba ubuntu ve windows7 yi nasil birbirlerini gorcek sekilde duzenlerim, nasil ping atabilirim birinden digerine.

heartsmagic

Ağ nasıl kurulu orada? İki makine hangi IP adreslerini alıyor?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

tyrael5

Ama ping falan atamiyorum mesela 192.168.1.11 ubuntu ip adresim, 192.168.1.8 de windows7 adresim ayrica programdada hosta erisilemez tarzi bi hata veriyor "connect server timed out" hyr cunku videolardada falan izliom adam 10 saniye acio programi ip sini girio enterlio direk baglanio :( kafayi yiyecem haketen :(

Bu arada ikiside modeme bagli kablosuz.

ekinox2

ya ben benzer bi duruma çözüm bulmak için biraz farklı olarak durumu sanal makina üstünde denemiştim linux windowsu ağda tanırken windows linuxu tanımıyor

heartsmagic

Aynı ağda olmana rağmen makinelerin birbirini ping'leyememesi çok normal değil, hatta hiç normal değil. Eğer karşı taraf ping'e cevabı kapatmamışsa bunun olmaması lazım ki orada da yanlış hatırlamıyorsam "host erişilemez" cevabı gelmiyordu. Emin miyiz aynı ağdan IP aldıklarına? Gerçi modemden alıyorlarsa başka yolu yok bu işin.

tyrael5

evet kesinlikle ayni agdan tek modemimden aliyorlar windows7 de workgroup aginda linuxte direk baglandim ole bi ayar yoktu zaten bilgilerini veriyim olmadi

ubuntudan windowsa ping atarken -->
From 192.168.1.11 icmp_seq=2 Destination Host Unreachable

windowstan ubuntuya ping atarken -->
Pinging 192.168.1.11 wirh 32 bytes of data:
request timed out.
Reply from 192.168.1.8 Destination host unreachable
2 kere tekrarlaniyor

Pinging statistics for 192.168.1.11:
packets: sent = 4, received =2, lost =2 %50 lost (sabah lost yoktu yanliz onu belirteyim)

normal ping atarken bunlari aliyorum programla baglanmaya calisinca

ubuntuyu server yapinca => Warning: failed to connect to server : timed out
windowsu server yapinca => (windows logunda started server, waiting for clients yaziyor) ubuntunun logu yok quicksynergy kullanirken normal synergy kullandigimda ise oda baglanamiyo falan diyor.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 08 Ocak 2013 - 06:35:15

Bu arada program gelistiricilerle bi baglanti kurdum denemedgimiz sey kalmadi modeme port falanda actik heralde omu bozuyor diye esas sorunun benim ping alamamamda oldugunu dusunuyorum ping atip alsam iki bilgisayar arasinda olcak gibi ama :(

heartsmagic

Peki bu iki makine modemi pingleyebiliyor mu rahatlıkla?

tyrael5

Evet ikiside modemi, disariyi ve kendilerini pingliyorlardi 13 saat sonunda yardimla falan halletik sorun benim routerdaymis linuxe atadigi ip yi degistirdi arkadasim duzeldi ayrica sambaya paylasim falanda yaptik bilmiyorum ise yaradimi ama butun isin altindan router cikti baskasinin boyle bir sorunu olursa direk routerdan verilen ip yi degistirmesini oneririm, ilginize tesekkurler ayrica