Oturum ayarlarını kaydetme Sorunu Ubuntu 12.10

Başlatan RipLoad, 06 Ocak 2013 - 21:14:51

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

RipLoad

Mrb. arkadaşlar

Ben ilk kez ubuntu kullanıcam o yüzden denemek için flash içine kurdum.Fakat flashdayken yaptığım ayarlar bi türlü kaydolmuyor neden bu böyle bi türlü çözemedim.Dil ayarlarını yapamadım.Dil ayarını yapıyorum yeniden başlatmam gerektiği için yine * her şey kayboluyor.

İlgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkürler

Not: Konuyu yanlış yere açtıysam özür dilerim

matrax_41

Parmak bellek (usb bellek) üzerine kurulum yapmamışsın. Sabit diske kurulum yaptığında öyle bir sorun olmaz.

RipLoad

dediğini tam anladığımı söylemem kurulumu unetbootin isimli bi programla yaptım
eski bi pc var evde ona kurulum yapıp onda denemeyi düşünüyorum

matrax_41

Unetbootin ile parmak belleğe Ubuntu kurmuş olmuyorsun. Sadece parmak bellek ile önyükleme yapıyorsun.

RipLoad

Forumda dediğin gibi asıl yüklemeyi anlatan bi konu var mı? yoksa nasıl yapabilirim analatabilirsen memnun olurum

İlgin için teşekkürler

heartsmagic

Elinde bir Ubuntu CD'si var mı? Eğer varsa bildiğin kurulum yapar gibi ilerledikten sonra kurulum diski olarak belleği gösterebilirsin. Tabi mutlaka ama mutlaka parmak belleği seçtiğine emin ol.
Ancak, parmak bellekler her ne kadar hızlandılarsa da normal bir diske kurulum gibi olmayacaklarını bilmen lazım.

Not: Tam kurulum yapmak için parmak belleğin boyutunun yeterli olması lazım.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

RipLoad

Cd yok netten indirip direk unebootin ile yükleme yaptım.USB ile açınca "install ubuntu" falan çıkıyo masaüstünde pcye kurulmasın diye ona tıklamadım.Oradan yabilirmiyim acaba?

Usb sadece bu iş için gittim aldım.16 GB kadar sanırım yeterlidir.

heartsmagic

Peki bu işi Windows üzerinden mi yapman gerekiyor? Kulağı biraz tersten gösterebilirsin aslında. Bir başka küçük bellek ile kurulum medyası oluşturup, 16GB'lik belleğe kurulum yapabilirsin. Unetbootin gibi araçlarla "persistent" dediğimiz bu şekilde değişikliğin yapılabileceği sistemler kurulabiliyor mu bilmiyorum.

RipLoad

Teknik terimleri anlamıyorum bilgisayardanda çok anladığım söylenemez o yüzden daha basitçe anlayacağım şekilde anlatabilirmisin

heartsmagic

Basit olarak anlattığım gibi :) Bir başka küçük belleğe kurulum ISO'su koyulup onun üzerinden asıl belleğe kurabilirsin Ubuntu'yu.
Unetbootin bir uygulama, kurulum bellekleri falan hazırlayabiliyor. Ancak bu şekilde normal bir kurulum yapabiliyor mu bilmiyorum. Bilen arkadaşlar cevap verecektir.

RipLoad

Unetbootin "persistent" olayını  yapıyomuş ama onu yaptığımda bu sefer hiç masaüstü bile gelmedi ubuntunun.Ayrıca başka cd yada bellek yok bende program varsa bildiğin onunla kurulabilir

Linux Live USB Creator programını da denedim sonuç daha beter oldu...

if

Ubuntu'nun başlangıç diski oluşturucu uygulamasıyla yapabilirsiniz. Dosyaların kaydedilmesi için ne kadar yer ayrılması gerektiğini soruyor.

RipLoad

@if sadece flash bellekde yüklü olucak kendi masaüstümde windows kullanıyorum

volkana34

Universal-USB-Installer-1.9.2.1'ı kullanabilirsin.
http://www.pendrivelinux.com/universal-usb-installer-easy-as-1-2-3/

en altta, dosya ve ayarlar için ne kadar yer ayırmak istiyorsan ayarlayabilirsin.yaptığın değişiklikler kaybolmaz.

Not: canlı cd dir.usb belleğine kurulum yapmak istiyorsan başka bir usb veya cd den pc ni başlatman gerekiyor.