RTMP sunucudan video nasıl indirilir ?

Başlatan istiklal, 03 Ocak 2013 - 22:46:43

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

istiklal

Arkadaşlar uzun zamandır uğraşıyorum. Bir siteden ders videosu indirmem lazım fakat RTMP olduğu için ne mozillanın video helperi,downthemallı; ne chromenin youtube video downloaderi ne FVD'si; ne ubuntunun WGeti,UGeti ya da ismini hatırlayamadığım bir sürü indirme programı, eklentisi hiç bir işe yaramıyor.Hemen hemen duyduğum hepsini denedim.Wine ile IDM kurdum explorer kurdum sonuç yine olumsuz. VirtualBox ile xp kurdum oradan indirmeyi denedim inmesine iniyor fakat bilgisayarım bu şekilde çok kasıyor.Ubuntu dünyasında IDM nin görevini yapan bir program var mı? Aynı hatta birebir IDM gibi videoyu oynattığımda RTMP olarak sunulan videoyu algılayıp videonun sağıda solunda herhangi bir yerinde indirme simgesi çıkan ve bunun yardımıyla videoyu indirebileceğim.

neneki

Firefoxta bunun için güzel eklentiler var (downloadhelper dışında :) )

Flashgot ve DownThemAll diye aratırsan işine yarayacağını düşünüyorum

Buraya bakabilirsin bu eklentiler için. ==>> http://forum.linuxmint.org.tr/index.php/topic,5227.0.html

istiklal

Alıntı yapılan: neneki - 03 Ocak 2013 - 23:02:48
Firefoxta bunun için güzel eklentiler var (downloadhelper dışında :) )

Flashgot ve DownThemAll diye aratırsan işine yarayacağını düşünüyorum

Buraya bakabilirsin bu eklentiler için. ==>> http://forum.linuxmint.org.tr/index.php/topic,5227.0.html

Normalde mozillanın VideoHelper eklentisini kullanıyorum çok işime yarıyor.Ama indirmek istediğim sitenin tasarımında ufak bir not düşmüşler videolar mozillada çalışmaz diye ama ben yinede denedim ikisini de ama inmiyor :D Videolar jwplayer ile oynatılıyor ondan olabilir mi bilmiyorum. Benim aradığım her hangi bir video indirme ya da netten herhangi bir şey indirme programı değil direkt IDM gibi RTMP sunucusundan indiren tarayıcı ile etkileşimli bir program.

neneki

Tamam o zaman :) Depolarda rtmpdump adlı bir program mevcut sanırsam bu işini görür.

sudo apt-get install rtmpdump ile indirebilirsin.

rtmpdump -r rtmp_url_adresi -o dosya_adi.flv ile çalıştırabilirsin.

RTMP adres bulmak içinde gömülü site içindeki gömülü kodları bulman gerekcek :)

istiklal

Alıntı yapılan: neneki - 04 Ocak 2013 - 12:41:42
Tamam o zaman :) Depolarda rtmpdump adlı bir program mevcut sanırsam bu işini görür.

Teşkkürler. Deneyeyim bakalım bi' Olmazsa başınızı ağrıtırım yine :)

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 04 Ocak 2013 - 15:59:30

Alıntı yapılan: neneki - 04 Ocak 2013 - 12:41:42

Video adresini buldurdum fakat RTMP ile de şu hatayı verdi :(
RTMPDump v2.4
(c) 2010 Andrej Stepanchuk, Howard Chu, The Flvstreamer Team; license: GPL
WARNING: gnome-keyring:: couldn't connect to: /tmp/keyring-VMFKHH/pkcs11: No such file or directory
Connecting ...
INFO: Connected...
ERROR: rtmp server sent error
ERROR: rtmp server requested close

Ne oluyor ki acaba bu.

if

@istiklal, masaüstü yöneticisi nedir? Yoksa sadece pencere yöneticisi mi kullanıyorsunuz?

istiklal

Alıntı yapılan: if - 13 Ocak 2013 - 19:22:05
@istiklal, masaüstü yöneticisi nedir? Yoksa sadece pencere yöneticisi mi kullanıyorsunuz?

Pencere yöneticisi ne bilmiyorum ama masaüstü yöneticisi XFCE 4 diye biliyorum.

if

@istiklal, cat /etc/xdg/autostart/gnome-keyring-pkcs11.desktop çıktısını alayım.

istiklal

Alıntı yapılan: if - 15 Ocak 2013 - 19:25:45
@istiklal, cat /etc/xdg/autostart/gnome-keyring-pkcs11.desktop çıktısını alayım.

Buyurun.
cat /etc/xdg/autostart/gnome-keyring-pkcs11.desktop
[Desktop Entry]
Type=Application
Name=Certificate and Key Storage
Comment=GNOME Keyring: PKCS#11 Component
Exec=/usr/bin/gnome-keyring-daemon --start --components=pkcs11
OnlyShowIn=GNOME;Unity;LXDE;
X-GNOME-Autostart-Phase=Initialization
X-GNOME-AutoRestart=false
X-GNOME-Autostart-Notify=true
X-GNOME-Bugzilla-Bugzilla=GNOME
X-GNOME-Bugzilla-Product=gnome-keyring
X-GNOME-Bugzilla-Component=general
X-GNOME-Bugzilla-Version=3.2.2
NoDisplay=true
X-Ubuntu-Gettext-Domain=gnome-keyring

if

Xubuntu kullanıyorsanız XFCE yazmalısınız.

nasilolcekbuisler

Alıntı Yapneneki

benimde benzer bir sorunum var.aldığım eğitimleri indiremiyorum.firefox ve chrom'un bütün eklentilerini idmyi (onlardan hiç farkı yok sanırım.neden paralıysa)denedim indiremedim. bu dosya.flv uzantısını göremiyorum.bunu hangi program ile görebilirim?