Sunucuda kullanıcı arayüzü olmasın istiyorum

Başlatan mcyegen, 03 Ocak 2013 - 15:07:16

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

mcyegen

Merhaba arkadaşlar, ubuntu servera ubuntu-desktop yükledim. bazı işlemlerimi ordan yapmak daha kolay geliyor. fakat sıradan dosya paylasımı sunucusu olarak çalışırken guisiz açılsın sistemi yormasın istiyorum. istediğim zaman tekrar gui ile açmak istiyorum bunu nasıl yapabilirim?
Hello World!

mcyegen

Ben aslında açılışta sorsun istiyorum 2-3 saniye beklesin otomatik olarak seçtiğim şekilde açsın ama istersem gui ya da terminal modunda açabileyim. bu mümkün müdür ?
Hello World!

krwlng

Öyle bir şey bilmiyorum fakat normal kurulumu yapıp X kurduktan sonra gdm kurmazsanız uçbirimde açılır, uçbirim üzerinden startX komutu ile masaüstünü açabilirsiniz. Siz elle müdahale etmediğiniz sürece uçbirim olarak açılır sistem.
http://twitter.com/yusuFBrn

Ali İsmail Korkmaz, FENERBAHÇE Yıkılmaz!

cagriemer

Runlevel kavramina bir goz atin isterseniz. Upstart ile aslinda isler biraz degisti ama runlevel 3'de X'i baslatma lightdm'i calistirma gibi ayarlar yapabilirsiniz. Bu ayarlari duzgun olarak yaparsaniz telinit ile GUI istediginiz zaman baska bir runlevel'a istemediginizde otekine gecmeniz mumkun.

mcyegen

yapamadım :/ samba ayarlarını gui olmadan yapabilsem aslında desktop da kurmayacaktım fakat şimdi ayarları yaptım server düzgün çalışıyor fakat ram belleğim az olduğu için gui yi kaldırıp uçbirimde açmam gerekiyor, bunu da yapamıyorum hala, aslında mutlaka bilen vardır sanki basit birşeymiş de ben bilmiyormuşum gibi geliyor
Hello World!

cagriemer

@mcyegen artik forumda eski sayilirsiniz. Yapamadim yazmaniz sizin de bildiginiz uzere pek yardimci olmuyor. Hangi islemleri denediniz adim adim anlatir ve karsilastiginiz hatalari verirseniz daha kolay cozum buluruz.

krwlng

@mcyegen, samba ayarlarını webmin ile başka bir bilgisayar üzerinden, sunucuda gui açmadan yapabilirsiniz.
http://twitter.com/yusuFBrn

Ali İsmail Korkmaz, FENERBAHÇE Yıkılmaz!

mcyegen

Cevaplar için teşekürler arkadaşlar, anca bakmaya fırsatım oldu. Sorunumun üstünden uzun zaman geçti fakat deneyeceğim
Hello World!