Ubuntu mobil telefon isletim sistemi duyuruldu

Başlatan sireno52, 02 Ocak 2013 - 20:31:38

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

sireno52

(İŞLEMCİ:Intel Skylake Core i7 6700K 4.0GHz 8Mb Cache LGA1151 ( ANAKART:  MSI Z170A GAMING M7 Intel Z170 Express 3400MHz(OC) DDR4)  (RAM:DDR4  16 GB )  (EKRANKARTI:  NVİDİA GeForce / GIGABYTE VGA,2GB,GTX680 OC,DDR5,256Bit,DVI,HDMI,DISPLAY PORT )

hckr

https://www.youtube.com/watch?v=cpWHJDLsqTU

İki gündür gördüğümüz sayaçtan anlaşıldığı ve beklendiği gibi Mark Shuttleworth bugün Ubuntu'nun mobil stratejisini açıkladı ve sunum oldukça etkileyiciydi açıkçası.Video'dan anladığım kadarıyla Android kullanıcıları da Ubuntu'nun Android sürücülerini kullanmasıyla Ubuntu for phones'u kullanabilecek.Tasarım bence harika.Bu işletim sistemi tam anlamıyla OpenGL ve GLES erişimi sağlayacak ve kullanıcılar harika oyunlar oynayabilecek.Alışık olduğumuz Unity Dash benzeri bir arama ekranı bizleri bekliyor tabi ki Unity Çalıştırıcısıyla birlikte.Mark Shuttleworth'un açıklamasıyla "One search to rule them all".Videoyu seyretmenizi tavsiye ederim.

bigbang

Görünüm gayet güzel artık detaylarıda yakında öğreniriz zaten. Ama çok hoş olmuş
İlkokul öğretmenim sen'i cümle içinde kullanmamı istediğinden beri susuyorum, lehçesiz bir dilde.
Bilinmeyen kelimeler listemin en başındasın, taa o günden bugüne...

[Özgür Gümüşsoy // Aşkın Oyun Hamurunda Kullanılmayacaklar Listesi]

hckr

Alıntı yapılan: bigbang - 02 Ocak 2013 - 20:44:00
Görünüm gayet güzel artık detaylarıda yakında öğreniriz zaten. Ama çok hoş olmuş
Detaylar: http://www.ubuntu.com/devices/phone

bigbang

Evet az önce detayları da okudum. Ben çok etkilendim gerçekten. Bakalım 8-11 ocak tarihlerinde ki taınıtımlar nasıl olacak.
İlkokul öğretmenim sen'i cümle içinde kullanmamı istediğinden beri susuyorum, lehçesiz bir dilde.
Bilinmeyen kelimeler listemin en başındasın, taa o günden bugüne...

[Özgür Gümüşsoy // Aşkın Oyun Hamurunda Kullanılmayacaklar Listesi]

Lantis

bir sürü teknik detayı var olayın ama son kullanıcının şu an kullandığı akıllı telefona kolayca kurabileceği bir yöntem ile gelirse beklenenden kat kat fazla ilgi görür :)

krwlng

Bence gayet güzel, Ubuntu'nun zaman içerisindeki gelişimine uygun bir ürün olmuş. Android cihazlara kurulabilmesi ayrıca güzel bir durum fakat sistem özelliği olarak üst sınıf cihazları hedeflemesi ilk başlarda bir çok kullanıcıya ulaşamayacağı anlamına geliyor, ilerleyen zamanlarda piyasada üst düzey olarak adlandırılan cihazların fiyatları düştükçe daha fazla Ubuntu kurulabilen Android cihazlar olacaktır. Benim asıl düşündüğüm konu markaların Ubuntu'yu tercih edip etmeyeceği, özellikle de sektörün bir numarası konumunda olan ve her işletim sistemine göz kırpan Samsung firmasının tutumu burada çok önemli. Firefox OS geliştirici sürümünün çıkması ile de piyasa bir hayli hareketlendi, kısa bir süre içerisinde FirefoxOS, Ubuntu Mobil ve TizenOS bu çekişmeye dahil olduklarında sanırım her şey daha farklı olmaya başlayacak.
http://twitter.com/yusuFBrn

Ali İsmail Korkmaz, FENERBAHÇE Yıkılmaz!

krwlng

http://twitter.com/yusuFBrn

Ali İsmail Korkmaz, FENERBAHÇE Yıkılmaz!

KemalALKIN

İnşallah benim tabletime kurulabilir yahu. Android sürümünün güncelleme olayında firmasına kilitliyim ve firması herpa/polypad (android'i ilk tanıtan ve ilk android'li cihazı ülkemize satan) şirket daha aralık ayında aynı android sürümünü onarıp verdi. Google chrome sürümü şu an için benim 4.0.4 android üzerinde çalışmıyor beni delirtiyor :D. Birde bende daha sadece android boot olayı var yani boot kilitli vb. Ubuntu inşallah her cihaza kurabileceğimiz şekilde ayarlar ve bir yöntem verir bizlere. Hemen terkederim android'i :D. Zaten 4 gb hafızam var ve bana kalanı 1,5 gb :D. Hadi göreyim seni Canonical.
www.tckemal.ist

onuryorukoglu

Arkadaşlar yani şimdi telefonumdaki Android sistemi kaldırıp Ubuntu kurabileceğim anlamına mı geliyor bu ? Bir de tabletlere kurma imkanımız var mı ?

Alteran

Alıntı yapılan: onuryorukoglu - 03 Ocak 2013 - 00:37:03
Arkadaşlar yani şimdi telefonumdaki Android sistemi kaldırıp Ubuntu kurabileceğim anlamına mı geliyor bu ? Bir de tabletlere kurma imkanımız var mı ?
Umarım öyledir.Çok sevindim ayrıca mobil sürümünün çıkmasına hep beklediğim bir şeydi bakalım ilerde ne olacak. :D

Hic qua videum
Aveo, Amacuse

Tek gerçek sende olandır.(Oma Desala)

hckr

Alıntı yapılan: onuryorukoglu - 03 Ocak 2013 - 00:37:03
Evet o anlama geliyor diyebiliriz tabi söylendildiği gibi olursa.Video'nun başlığında Ubuntu for phones yazıyor ancak bu işletim sistemi çıkarsa tabletlere de çıkacaktır öyle tahmin ediyorum video'da bahsedilmese de böyle bir sistem tabletlerde de ihtiyaç.Zaten şu sıralarda Nexus 7 üzerinde uğraşılıyor bir sürüm de çıkarıldı hatta tabi normal Ubuntu'ydu bu.

agritux

Bende bu başlığı açmak için geldim bir heves :)
Daha önce davranmışsınız.
İlk galaxy nexus için geliyormuş.

http://www.xda-developers.com/android/canonical-announces-ubuntu-for-phones-coming-soon-to-galaxy-nexus/

heartsmagic

Tanıtımı ben de çok beğendim, sadece telefon tanıtımı da değil, Ubuntu da çok güzel anlatılmış. Masaüstüne dönebilen ikinci yani daha donanımlı modeli ciddi anlamda düşünülebilecek bir cihaz. İleride telefon yenilemem gerektiğinde kendi adıma bakınacağım bu modele. Hem o zamana kadar donanımlar da gelişir, masaüstü/dizüstü olarak telefon da kullanabilir hâle geliriz.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

janparey

Çok güzel bir hamle.Ayrıca arayüzün unity'ye benzerliği muhteşem olmuş.Merakla bekliyorum tanıtımını.Şu ana kadar ne kadar istesemde bir android cihazı edinemedim.Belki ilk linux mobil cihazım bu olur.Samsung yada sony gibi bir firma ubuntu cihazı çıkarırsa çok baştan çıkarıcı olur benim için.

Edit: Arkadaşlar BU LİNKTEN engadget'ın mark shuttleworth ile yapmış olduğu inceleme videosuna ulaşabilirsiniz.Güzel detaylar var.

Gabriel

Alıntı yapılan: heartsmagic - 03 Ocak 2013 - 12:26:08
İleride telefon yenilemem gerektiğinde kendi adıma bakınacağım bu modele.

Şurada belirtildiği üzere 1 GHz Cortex A9 ve 512 MB - 1 GB arası bellek yeterli oluyormuş. Ayrıca şurada okuduğum bir haberde ise Android gibi sanal makine üzerinden değil de yine Android sürücülerini kullanarak direkt cihazın donanımı üzerinden çalışacağı yazıyor. Bu durumda HTC HD2 için port edilmemesi olanaksız gibi görünüyor.
Bu bilgi ilaç gibi geldi desek yeridir. HD2'nin gömülmeyi ısrarla reddetmesi etmesi yüzünden uzun bir süre boyunca telefonunu değiştirmeyeceğim.

Heyecanla bekliyorum.

Düzenleme notu: Cortex A9 işlemcilerin Dual Core olduğunu gözden kaçırmışım :( Tecrübe etmek için cihaz değiştirmek zorunlu gibi duruyor. Yine de maharetli XDA geliştiricilerinden umut kesilmez :)
Yeryüzü bize atalarımızdan miras kalmadı, çocuklarımızdan ödünç aldık.

KemalALKIN

Gabriel
Yapma be :(. Benim tablete gelirse işlemcim A8 :(. Ama anakartım yeni A13 modeli :D yaygın olan ve her türlü rom bulunan A10 değil. Ram ise 512 ancak hem 4 gb hafızamın çoğunu hemde ramin yarısını android sistemim yiyor ve bana az gösterip az bişi kalıyor... :D. Hayırlısı... İnşallah benim herpa şirketi jelly bean veya ilerde çıkacak olan android 5.0 olan lime bilmemneyi yayınlar :D. Limonlu olur.
www.tckemal.ist

fakcay

şu tanıtım videosunun Türkçe altyazılısı olsa ne güzel olurdu...

özgürubuntu

Hackerlar iPhone'a da kurduklarinda buyuk sevinc yasayacagim :)

Bir kac gundur ilgiyle izliyorum. Ubuntu Phone OS Google+'da "trendtopic" BBC'de haber olarak verildi, Ubuntu'nun yolu acik olsun :)

İskender

Belki bu sayede daha geniş kitlelerde Ubuntu kullanıcısı elde edilebilir.. Hayırlı olsun Allah analı babalı bütüysün

Alteran

İnşallah t20'de çalışır.Sizce çalışır mı ?Zaten tablet alacağım karneyi aldıktan sonra ona kurarım.Allah mark abimizden razı olsun

Hic qua videum
Aveo, Amacuse

Tek gerçek sende olandır.(Oma Desala)

DoGuKaN

Gerçekten büyük bir heyecanla bekliyorum. Android artık benim için sıkıcı olmaya başlamıştı, dahası Android'in tekel olmaya başlaması ve yaptığı bazı şeyler de hiç hoşuma gitmemeye başladı. (Örneğin Android 3.0'ın kaynak kodunu neredeyse Android 4.0 çıkmadan hemen önce yayınladılar.)

Alıntı yapılan: Alteran - 12 Ocak 2013 - 04:52:03
İnşallah t20'de çalışır.Sizce çalışır mı ?Zaten tablet alacağım karneyi aldıktan sonra ona kurarım.Allah mark abimizden razı olsun

T20'de çalışacağını sanmıyorum. http://www.ubuntu.com/devices/phone/operators-and-oems adresinde belirtilen giriş seviyesinin ihtiyaçlarını karşılayamıyor maalesef.

Murat Erdemir

Birçok Ubuntu kullanıcısı gibi telefonlar için Ubuntu'nun birşeyler yapmasını ben de bekliyordum.Bu çok iyi olacak çünkü android uygulamalarının telefon rehberi,mesaj kutusu gibi istenmeyen yerlere girip bilgileri alması çok sıkıcı olmaya başlamıştı.Ama şuan ki durum için sistem gereksinimlerinin yüksek olması iyi olmadı.Belki de başlangıç için böyledir.İleride düşük özellikli telefonlar için de optimize edilirse daha geniş kitlelere yayılır.
Intel Core 2 Quad Q9300
Gigabyte EP45C-DS3R
Nvidia GeForce 9600 GT
Kingstone DDR2 6 GB
500 GB HDD

umutkaptan

Merhaba,
Tabletlerde Ubuntu farkını yaşamak için sabırsızlananlardanım. Tabletim var ve ben özellikle de flash desteği Android işletim sistemlerinden çekildiğinden beridir tabletimden soğudum. Ama son bir buçuk yıldır Ubuntu kullanan biri olarak kesinlikle Ubuntu Unity ile tabletim şenlecektir.
Birkaç yere nasıl kurabilirim, diye baktım. Yalnız anlaşılır ve tatmin edici bir anlatım bulamadım. Dimyat'a pirince giderken evdeki bulgurdan da olmamak için bekliyorum.
Tecrübeli birisi el atıp güzel bir anlatımla birlikte kurulum meselesini çözümlese, diye bekliyorum. Umarım benim gibi bekleyişte olan herkesi meraktan kurtaracak bir halk kahramanı çıkar. :D

DoGuKaN

Alıntı yapılan: umutkaptan - 20 Ocak 2013 - 22:06:11
Merhaba,
Tabletlerde Ubuntu farkını yaşamak için sabırsızlananlardanım. Tabletim var ve ben özellikle de flash desteği Android işletim sistemlerinden çekildiğinden beridir tabletimden soğudum. Ama son bir buçuk yıldır Ubuntu kullanan biri olarak kesinlikle Ubuntu Unity ile tabletim şenlecektir.
Birkaç yere nasıl kurabilirim, diye baktım. Yalnız anlaşılır ve tatmin edici bir anlatım bulamadım. Dimyat'a pirince giderken evdeki bulgurdan da olmamak için bekliyorum.
Tecrübeli birisi el atıp güzel bir anlatımla birlikte kurulum meselesini çözümlese, diye bekliyorum. Umarım benim gibi bekleyişte olan herkesi meraktan kurtaracak bir halk kahramanı çıkar. :D

Tabletinizin markası/modeli nedir? Ubuntu şu anda resmi olarak sadece Nexus 7 tabletleri destekliyor diye biliyorum.