Anlayamadığım "500 Internal Server Error" Hatası

Başlatan Menow, 28 Aralık 2012 - 19:25:21

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Menow

Merhaba arkadaşlar. Windows 8'in mysql hantallığına dayanmayıp Ubuntu'ya geçmiş bulunuyorum.

LAMP kurulumunu yaptım ve localimde her şey mükemmel ve sorunsuz çalışıyor. Tek bir sorunum var. Bir dosyaya ajax ile erişmeye çalıştığımda "500 Internal Server Error" hatası alıyorum. Dosyayı "localhost/dosya.php" olarak rahatça açıyorum ama javascript ile site üzerinden ajax ile erişmem mümkün olmuyor.

Bunun sebebini anlayamadım acemi bir linux'cı olarak bana yol gösterirseniz çok sevinirim.

(NOT: "localhost/index.php" sayfamdan "localhost/dosya.php" sayfasına ajax yapıyorum. Uzaktan ajax falan yapmıyorum, Aynı dizin altında ve localimde çalışarak ajax isteği yapıyorum)

Menow

Konular ne yazıkki işime yarar nitelikte değil veya ben anlayamadım. Ama ilginiz için teşekkürler.

Anladığım kadarıyla yetki sorunu gibi bişey. Tarayıcı ajax ile aynı dizinde olan bir dosyaya erişse bile izin verilmiyor. Aslında konuyu javascript kodlayan ubuntu'culara sormak lazım.

heartsmagic

dosya.php'nin izinleri ne durumda?

ls -l /var/www/dosya.php veya artık dosya her neredeyse.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

Menow

-rw-rw-r-- 1 emrah root 9475 Ara 28 10:44

Ben emrah olarak hesap açmıştım ubuntuda. Kendimi o klasörde root etmişim sanırım. Ama tarayıcı root olmadığından erişemiyor muhtemelen. Bu durumda klasörü herkese açmalıyım sanırım değil mi? Bunu kendimi root ettiğim yerden yapabilirim sanırım. Ama gksu nautilus ile dizine gidip yapabilirim sanırım.

Hemen deniyorum...

Beceremedim :( Burada klasör erişim hakları menüsündeyim ve değiştirebiliyorum ama "sahibi" kısmında illa bir seçim yapmam gerekiyor. Herkese açabileceğim seçimin ne alduğunu ise göremedim.

heartsmagic

Erişim haklarını basit bir şekilde herkesin okuyup yazabileceği hâle getirebilirsin. Sahibi, grubu ve diğerleri için okuma, yazma, çalıştırma. Uçbirim karşılığı:

sudo chmod 777 /var/www/dosya.php

Ya da Apache kullanıcısına yani www-data kullanıcısına çalıştırma hakkı falan vermeyi deneyebilirsin, tabi dosyayı da o kullanıcının üzerine geçirmen lazım. Sorun izinler mi değil mi emin değilim, fakat en azından durumu anlamış oluruz.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.