kernel panic not syncing out of memory and no killable processes hatası

Başlatan formardin, 23 Aralık 2012 - 16:43:31

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

formardin

merhaba arkadaşlar. pc de hem ubuntu 12.04 hemde win7 vardı. bende  recovery den win7 eski haline getireyim dedim. neyse işlem bitti.
ve pc yi açtığımda : no such partition grub resuce > hatasını verdi.
bi kaç yerden baktım win 7 dvd ile repair den bir kaç komutla düzeltilebileceğini yada ubuntu live cd ile giriş yapıp konsolan yine komutlar la düzelebileceğini söylediler. ancak ve ancak win7 dvd si taktığımda ön yükleme den sonra format at onar ekranı hiç gelmiyor.
  microsoft corporotion ekranında saaatlerce duruyor. yani anlayacağınız format dahai atamıyorum.
sonra usb den ubuntu yu kurayım yada live olarak kullanayım dedim.
bu seferde bootmgr eksik hatası verdi ve bi türlü onu da aşamadım.
sonra ubuntu dvd sini taktım ordan live yada format atayım dedim bu sefer de  bir yerden sonra: kernel panic not syncing out of memory and no killable processes   hatasını verdi. daha sonra başka pc de harici hdd ye ubuntuyu kurdum  sonra kendi pc me taktım ordan hard diskime ulşıp herşeyi sileyim dedim. harici hdd de ki ubuntu diğer pc de çalıştı ancak kendi pc me taktığımda yine kernel panic not syncing out of memory and no killable processes hatasını verdi.
bu durumda ne yapabilirm  lütfen biri yardımcı olsun ...

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 23 Aralık 2012 - 16:54:23

hadi forumdaşlar yardımmm :(((((

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 23 Aralık 2012 - 18:13:24

arkadaşlar az önce HDD Y yi söktüm. sonra pc hem ubuntu live dvd sini çalıştırdı hemde harici hdd ye kurduğum ubuntuyu açtı. şimdi sanırım sorun benim dahili hard diskte. hazır onu sökmüşken onu nasıl formatlayabilirm.

guopx

Dahili diskte problem var gibi. önce dahili diskini geri tak,  Boot sırasını değiştirmen gerekli bence. Bilgisayarı başlat ve bios ayarlarına gir sonra birincil olarak dvd sürücünü göster ki sistem  sorunlu olan dahili diske uğramadan ubuntuyu açsın. Sonrası kolay zaten eğer dahili diskin zarar görmemişse ubuntu üzerinden format atabilirsin
Sevdiklerine sevdiğini söyle çok geç olmadan.

formardin

Alıntı yapılan: guopx - 23 Aralık 2012 - 22:04:38
Dahili diskte problem var gibi. önce dahili diskini geri tak,  Boot sırasını değiştirmen gerekli bence. Bilgisayarı başlat ve bios ayarlarına gir sonra birincil olarak dvd sürücünü göster ki sistem  sorunlu olan dahili diske uğramadan ubuntuyu açsın. Sonrası kolay zaten eğer dahili diskin zarar görmemişse ubuntu üzerinden format atabilirsin

sorun tam olarak şöyle:
1.ilk başta normala çalışan ubunutu ve win7 vardı.

2.win7 acer in söylediği talimatlarla recovery yapayım dedim. açılışta alt(basılı tuttum) ve kısa aralıklarla f10 a bastım. sonra acer recovery arayüzü geldi.
iki seçenek vardı
a)sadece win7 sıfırlansın
b) hem win7 hemde dosyalar silinsin. ben a yı yani sadece win7 sıfırlansın dedim.
işlem baya uzun sürdü ve recovery bittikten sonra pc yeniden başlatıldı. sonra bu hata geldi no such partition grub resuce

3.nette araştırdım çoğu kişi iki yol önerdi

3.1.yol )çalışan bir win7 dvd ile sistemi tekrar çalıştır. onar kısmına gel command penceresinden fixmbr gibi kodları gir diyordu. bende öyle yapayım dedim ve çalışan bir win7dvd sini taktım. ön yüklme bittikten sonra win7 logosunu da gördüm ama micosoft corporotion un olduğu ekran bi türlü gitmedi bir saatten fazla bekledim olmadı.aynı şeyi win7 yi usb ye yazıp tekrar yüklemye çalıştım. ama yine aynı yerde takılıp kaldı.

3.2.yol ) çalışan dvd yada usb den ubuntu live den giriş yapıp terminalden yine üstte bahsettiğiniz şekilde kodlar girerek grubu kurtarabilirisniz. bu sefer bu adımı uygulamaya çalıştım. ubuntuyu usb ye yazdırıp pcde çalıştırmaya çalıştım ama gel görki bu sefefde bootmgr eksik verdi

daha sonra ubuntuyu dvd ye yazdırdım başka pc de denedim ondan live olarak çalştı. kendi pc me takıp bahsettiğiniz şeklde çözme gideyim dedim. bu sefer de kernel panic not syncing out of memory and no killable processes hatasını verdi.

4.sonra başka pc de harici hard diskime ubuntuyu kurdum diğer pc de denedim çalıştı. kendi pc me taktım. ve bingo yine aynı hatayı verdi kernel panic not syncing out of memory and no killable processes ve ilerleme olmadı.

5.daha sonra bende dahili hard diskimi söktüm. ve hariciyi usbden bağladım power tuşuna bastım. ve ubuntu açıldı hatta şuan bu mesajı bile harici diske yüklediğim ubuntu üzerinden yazıyorum(dahili disk sökük durumda .takılı değil )
sonra sistem açık iken arka kapak zaten açıktı kapatmamıştım dahili diski yuvasına taktım ve disk yönetiminden formatlıyayım dedim. dahili diskin ismini okuyor ama no media yazıyordu. kaç bölüm olduğuna dair bi bilgi şekil felan da yok. no media gibi bişi yazıyordu. format atayım dedim. format da atılamadı.
yani anlayacağın dahili disk pc de iken ne ubuntu nede win7 ile giriş yapılmıyıor. hatta ve hatta harici diske yüklediiğim ubuntu bile açılmıyor ne zaman ki dahili diski sökersem o zaman hem ubuntu dvd si hem win7 dvd si çalışıyor. ama tabi o zaman da dahili disk yok . yani sorun dahili hdd de . sanırım sorunu tüm hatları ile anlattım :)
not: bios tan gerekli ön yükleme öncliğini biliyorum her adımda gereken önceliği verip öyle başltmıştım.
şimdi bu durumda ne yapmam gerekiyor ??

if

@formardin, dahili olanı takıp dmesg | tail
sudo fdik -l
çıktısını altarın.

formardin

Alıntı yapılan: if - 24 Aralık 2012 - 01:26:23
@formardin, dahili olanı takıp dmesg | tail
sudo fdik -l
çıktısını altarın.
hocam o kodu yazmam için terminale ulaşmam lazım. Ama yukarda belirttiğim gibi dahili olanı taktıgmda live dvd si bile çalışmıyor. Kernel hatası veriyor.

if

Alıntı yapılan: formardin - 24 Aralık 2012 - 00:57:15
hatta şuan bu mesajı bile harici diske yüklediğim ubuntu üzerinden yazıyorum

@formardin, dahili diski herhangi bir disk kutusuna takıp harici disk üzerindeki ubuntu'ya takamaz mısınız?

Dahili disk takılı olsun olmasın Ubuntu'nun dvd/usb ile başlaması gerek. Önyükleme ayarlarından dvd/usb ön sırada olsa bile başlamıyor mu?

formardin

Alıntı yapılan: if - 24 Aralık 2012 - 02:02:15
Alıntı yapılan: formardin - 24 Aralık 2012 - 00:57:15
hatta şuan bu mesajı bile harici diske yüklediğim ubuntu üzerinden yazıyorum

@formardin, dahili diski herhangi bir disk kutusuna takıp harici disk üzerindeki ubuntu'ya takamaz mısınız?

Dahili disk takılı olsun olmasın Ubuntu'nun dvd/usb ile başlaması gerek. Önyükleme ayarlarından dvd/usb ön sırada olsa bile başlamıyor mu?
hayır yine açılmıyor. Üstte belirttiıM GIBI kernel panic hatasını veriyor. Bios tan hem usb hem dvd hem de harici hard disk için öncelik tanımama rağmen dahili içinde ıken açılmıyor.
Ve malesef elimde dahili disk kutusu da yok.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 24 Aralık 2012 - 02:18:00

ve pcyi harici hard diske ile actıktan sonra sistem çalışır vaziyette ıken dahili diskı yuvasına taktiğimda  ubuntu donuyor. Önceleri donmuyordu :) simdi o da gitti :)