[Çözüldü] Büyükten küçüğe sıralama sorusu

Başlatan ahmet_matematikci, 20 Aralık 2012 - 22:46:26

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ahmet_matematikci

$sayi[1] = 10;
$sayi[2] = 2;
$sayi[3] = 45;
$sayi[4] = 1;
$sayi[5] = 7;
//Tek boyutlu dizisinin elemanlarını if-else veya switch veya while yada for ifadelerinin biri yada bir kaçı kullanarak
//45>10>7>2>1
//şeklinde sıralayınız.
//Not : sort ve rsort PHP fonksiyonları kullanılmayacaktır. Sadece  if-else veya switch veya while yada for ifadelerinin biri yada bir kaçı kullanarak ekrana yazdırılacaktır.

Bu sınav sorusunun cevabı ne olabilir?
20 puan
♥ Kız tavlamak için kahraman olmak gerekmez. Doğru kadın zaten sizi kahraman yapar ;)

ct

sayz

@ahmet burada direk sorunun cevabını aramak bence tam doğru bir iş değil. örneğin bunu yapmak için internette hiç araştırma yaptın mı? veya kendin bir çözüm geliştirmeye çalışıp çeşitli sonuçlar elde ettin mi? ettiysen bu sonuçları paylaşıp bunlar üzerinden sorarsan daha iyi olur.

anahtar kelimelerden biri örneğin "bubble sort php" olabilir. biraz araştırıp çalışmalarını ve sonuçlarını buraya yazarsan devamını getirebiliriz...

ct

Bir de öneri gibi olacak ama belli kontrol yapılarını ve döngüleri kavradıktan sonra POST, GET gibi metodlarla uygulamaya geçebilirsiniz. Form oluşturup bilgi girişi ve veritabanı kullanımı vb. gibi. Daha eğlenceli hale gelecektir bu şekilde. Mesela youtube'da denk geldim şifreyle giriş yapıp veritabanından şifre kontrolü yapan form uygulamasının anlatımı:

http://www.youtube.com/watch?v=zoOVOki5w4s

Ek olarak kod yazarken hataları görmek için bir ayar yapmanız gerekiyor:

http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=19112.0

hckr

ahmet_matematikci

Sayın hocalarım; Tabi evde kendi yaptığım gece uğraştığım kod örneği oldu. Bundan sonra fikir olması için eklerim
Sayın hckr  ve CT verdiğiniz cevap için çook teşekkür ederim . Aslında nette bu ve buna benzer konuları nasıl aratacağımı bu konu sayesinde öğrendim.
Algoritma bazında imiş. Elinize sağlık

Biliyorsanız keyif- heves kaçırmadan yardım etmek en doğrusudur.

NOT: Akşam algoritmaları deneyip cevap olarak forma işleyecğim..
♥ Kız tavlamak için kahraman olmak gerekmez. Doğru kadın zaten sizi kahraman yapar ;)

heartsmagic

Alıntı yapılan: ahmet_matematikci - 21 Aralık 2012 - 08:14:46
Sayın satz hem bir öneri yok  yada cevap yok hemde direk eleştiri var.
Biliyorsanız keyif- heves kaçırmadan yardım etmek eğer keyif kaçırıp heves kaçıracaksanız susmanızı rica ederim.
Siz cevap vermeseniz de hckr ve CT gibi halden anlayan cevaplar verilecektir.
NOT: Akşam algoritmaları deneyip cevap olara forma işleyecğim.

Hem cevap var hem de öneri:
Alıntı Yapanahtar kelimelerden biri örneğin "bubble sort php" olabilir. biraz araştırıp çalışmalarını ve sonuçlarını buraya yazarsan devamını getirebiliriz...

Susun demek ne yazık ki çok doğru değil. Hiçbir forumda, yerli olsun yabancı olsun, ödevlerin doğrudan sorulması hoş karşılanmaz. Genelde de kimse susmaz, doğru yolu gösterme adına bir iki şey söyler. Bazıları çok sert olur, bazıları yumuşak. @sayz'nin iletisi çok sert değildir fakat mimikler olmayınca öyle görünüyor da olabilir. Bu tipte eleştiriler almamak için ilk iletiden itibaren yapılanlar, denenen şeyler, nelerin bilindiği ve mümkünse kod örneklerini vermek gerekiyor.

Heves kırmamak konusuna ise katılıyorum. Bazen kantarın topuzunu bizler de kaçırıyoruz.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

ahmet_matematikci

Teşekkürler arkadaşlar sıralama algoritması (ki problemleri nasıl aratacağımıda öğrendim) ile çözdüm.
Bilgilerini esirgemeyen arkadaşlar teşekkürler.
Çalışan Kod'larımız aşağıdadır.

<?php
//Bismillahirrahmanirrahim
$sayi = array(10,2,45,1,7);

$dizi_sayisi count($sayi);
echo "Dizi Sayımız = ".$dizi_sayisi ;
echo "<br>";
echo "Sıralama Öncesi: ";

for ( 
$i 0$i $dizi_sayisi$i++ )  
    echo 
$sayi[$i].",";  
echo "<br>";  

for ( 
{  
   for (
$j 0$j $dizi_sayisi$j++ )  
  {  
      if (
$sayi[$i] < $sayi[$j])  
      {  

$bellek $sayi[$i];  

$sayi[$i] = $sayi[$j];  

$sayi[$j] = $bellek;  
      }  
    }  
 }  

echo 
"Sıralama Sonrası: ";  
 for( 
    echo 
$sayi[$i].",";  
 echo 
"<br>";  

?>

http://tr.wikipedia.org/wiki/S%C4%B1ralama_algoritmas%C4%B1