Steam'in Linux Sürümü Açık Betaya Geçti

Başlatan mustang102030, 20 Aralık 2012 - 11:45:11

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

mustang102030

Bildiğiniz gibi Windows 8 ile beraber platforma uygulama satın alabileceğiniz bir 'Microsoft Store' eklendi ve Windows 8 açık bir platform olmaktan uzaklaştı. Valve, Blizzard gibi *bilgisayar platformunun vazgeçilmez geliştiricileri de bu duruma tepki göstermişlerdi. Hatta Valve, *bilgisayar oyuncularının vazgeçilmez oyun platformu olan Steam'i Linux'a uyarlayacağını duyurmuştu.

Çalışmaların başlamasının ardından geçtiğimiz aylarda kapalı betası için kayıt toplayıp, ardından Linux için Steam'i kapalı betaya sokan Valve, bu platformun açık betaya geçtiğini duyurdu.

@decent |: Kaynak eklendi.

Kaynak:
Steam for Linux Beta Now Available to All

ct

Ben çok anlamıyorum STEAM'den. Mesela Fallout New Vegas/Skyrim gibi oyunların GNU/Linux sürümleri çıkmadan oynayabilecek miyiz Steam sayesinde?

eribol

Steam bir oyun uygulama mağazasıdır diyebiliriz. Ubuntu Yazılım Merkezi gibi Google Play Store, AppStore gibi ama bunun oyunlar için olan mağazası. Steam bu pazarı linuxa uyarlamaya başladığında doğal olarak oyun geliştiricileri de linux pazarı için teşvik edilmiş oluyor.

ct

Alıntı yapılan: eribol - 20 Aralık 2012 - 18:04:36
Steam bir oyun uygulama mağazasıdır diyebiliriz. Ubuntu Yazılım Merkezi gibi Google Play Store, AppStore gibi ama bunun oyunlar için olan mağazası. Steam bu pazarı linuxa uyarlamaya başladığında doğal olarak oyun geliştiricileri de linux pazarı için teşvik edilmiş oluyor.

Teşekkürler açıklama için. Hayırlara vesile olur, Fallout 4'ü Ubuntumda oynarım inşallah :)

Luna

Bakalım önümüzdeki 5 sene için Ubuntu benim için alternatif bir sistem olacak sonrası içinse umutluyum.
İşlemci : İntel i5 750 2.66Ghz LGA 1156
Ekran kartı : GIGABYTE GTX 470 Super Overclock 1280 MB GDDR5 320 Bit
Ana Kart    : BIOSTAR H55 HD LGA1156 DDR3-1600
HDD : WESTERN DIGITAL Caviar Blue (WD3200AAJS) 3.5inç 320GB
RAM : G.SKILL Ripjaws 2 GB DDR3 1333Hz CL9 + 4 GB Team Elite 1333 Mhz
Kasa : Aerocool X Strike Mid Tower
PSU    : XILENCE Eco Series 550W