Bilgisayarınızda Ubuntu yanına Windows da kurulu mu?

Başlatan eren, 25 Eylül 2008 - 17:26:37

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Bilgisayarinizda Ubuntu yanina Windows da kurulu mu?

Evet
598 (61.8%)
Hayır
329 (34%)
Sanal olarak kurulu
41 (4.2%)

Toplam Oy Verenler: 625

XRumer

#225
tekelden kastım o değil. Şunu demek istiyorum Ubuntu lider konumunu korumak için diğer dağıtımların önünü kesiyor. Teknolojinin gelişimine zarar veriyor. Debian sadece bir örnek. Canonical da yaptığı tanıtımlarda Linux yok Ubuntu var mesajı vererek kendini ön plana çıkarıyor. Linux piyasasında Ubuntu lider olması Ubuntu'nun kalitesinden değil, tanıtımının iyi yapılmasından ileri geliyor. Ayrıca Ubuntu yeterince kararlı sürümler çıkarmayarak teknolojinin gelişmesine de zarar veriyor. Forumun hoş sohbet bölümünde bu kararsız sürümler meselesi tartışılıyor zaten. Ubuntu, aslında Microsoft'la Aplle'a Google'a değil diğer linux dağıtımlarıyla uğraşıyor hepsini kendi kuyruğuna takıp eritmeye çalışıyor. Çok sesliliğe ve çeşitliliğe zarar vererek aslında Linux'un gelişimini yavaşlatıyor.


Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 13 Kasım 2009 - 08:53:52

Elbette beğenmeyen kaynak kodları alır başka bir sistem yapabilir ama herkesin elinde Canonical'ın sahip olduğu maddi güç yok. Canonical açık kaynak sayesinde bilgi tekeli oluşturamıyor bu doğru ama fakat çok sesliliği ortadan kaldırdığı zaman herkes kendi arkasında hizaya geçtiği zaman kendisinden başka pek fazla üretici kalmadığı zaman kaynak kodlarının açık olmasının bir anlamı kalmıyor, çünkü bu işleri yapabilecek güce sahip bir tek o olacak ve onun gibi bir kaç şirket. Sonra da kafasına göre hareket edebilecek. Bu teknolojinin gelişmesi de iyice yavaşlayacak. Kapitalist bir dünyada yaşıyoruz arkadaşlar, maddi destek olmadan bu işler acayip derecede zor, hatta imkansız. Lapis projesi bile bu yüzden sona erdi.

Şu anki özgür yazılım kavramını yetersiz görüyorum, gpl tekelleşmenin önünde bir engel değil, sadece onu yavaşlatıcı bir unsur. Özgür yazılım deyince akla gelen şey, kullanıcılara kaynak kodları açarak üzerinde değişiklik yapma şansı tanımak, gpl lisansı ile kişiye istediği gibi dağıtma, satma, kullanma, paylaşma, değiştirma hakkı tanımaktır. Fakat bu kadarla sınırlı olmamalı. Ortada dağıtım savaşları dediğimiz bir rekabet var, ayrıca Canonical, Red Hat gibi şirketler de en nihayetinde diğer şirketler gibi insan emeği sömürmüyor mu? Bunu burada açmayalım çünkü bu politik bir konu bu forumda böyle şeylere izin verilmez.

Ne yapabiliriz peki, o da politik bir konu. İsteyen herkesle özel mesaj yoluyla tartışılabilir ama.

xwes

@XRumer, ne yani ubuntu iyi olmasin mi, lider olmasin mi. Sirf lider olmamak için gelişimini mi yavaşlatsin? Asil budur teknolojinin onundeki engel. Ubuntu iyi diye diger dagitimlar kotu mu gorunuyor? Eger mesele buysa bu konuda ubuntunun yapabilcegi bir şey yok. Diyorsunuz ki canonicalin imkanlari çok herkeste bu yok, iyi de o zaman canonical kullanmasin mi bu imkanlarini?

XRumer

Ubuntu lider olmasın demedim sadece diğer Linux dağıtımlarına zarar vermesin, tekel gibi davranmasın dedim. ne yapılabilir sorusuna da burada cevap veremeyeceğimi söyledim.

heartsmagic

#228
@XRumer, iddialerın biraz mesnetsiz.
Debian'ın her zaman bir takvimi olmuştur. Takvimsiz gelişim süreci mi olur? Ne yani şimdiye kadar geliştiriciler "kararlı olduğuna inandığımız anda çıkartıveririz olur biter mi" diyorlardı sanıyoruz. Debian konusunda söylediklerine sağlam bir kaynak gösterebilir misin?

Ayrıca Ubuntu ve Canoniacal için söylediklerin de çok garip. Hem bir yandan MS, Apple ile rekabet edecek açı kaynak kodlu, özgür yazılım olan bir dağıtım (çoğu) olsun isteriz, hem de böyle bir dağıtım çıkınca bu tarz eleştirilerde bulunuruz. Biraz garip geliyor bana. Kaldı ki Ubuntu veya Canonical hangi dağıtımla uğraşmış, onları baltalamak için ne yapmış. Böyle bir iddiada bulunduğuna göre en azından bir kanıt sunman gerekiyor. Ortaya antikapitalist söylemler fırlatıp ardını doldurmadığında inandırıcılığın azalıyor.

Ha bu arada, Lapis'in sonlanma sebebi maddi yetersizlik değil. Bu da külliyen yanlış bir iddia. Lapis'in hiç çıkıp da "maddi sıkıntı yaşıyoruz" açıklamasını yaptığını gördün mü? Neye binaen bunu iddia ettin? Buna da kanıt isterim. Gerçi kanıt olmayacak bu konuda eminim peşin peşin belirteyim. Lapis'in bitme sebebi maddi değil insan yetersizliğidir. Çok söyleyen ancak az iş yapanlar olduğu sürece de Lapis gibi projeler ölmeye mahkumdur.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?


Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

ceddiguzel


Bunca yıldır linux kullanırım lakin şu camiaya beş kuruşluk katkım yoktur

Sırf bu nedenle elektronist , Erkan Kaplan ve heartsmagic  gibi insanların karşısında kendimi suçlu ve ezik hissetmişimdir

Sonuç olarak kolay değil yapılanlar

Ben Fenerbahçe ile gönlümü eylendirirken bu insanlar çoğu zaman kendi özel hayatlarından hatta ailelerinden fedakarlık yaparak ortaya bir deger çıkarırlar

Keza özgür yazılımlar ve linux için benzeri mücadeleyi veren pek çok isimsiz kahraman vardır ve herbirinin gönlümde yeri vardır

Peki bu isimsiz cengaverler yeterlimidir sorusunun cevabı bana göre koskoca bir hayırdır

İstedikleri kadar cansiperane mücadele versinler bir yerde tıkanıp kalıyorlar

Kah benim gibi çok laf az iş yapanlar kah maddi yetersizlikler , kah donanım üreicilerinin çıkardığı engeller bu insanları tıkıyorlar bir yerde 

İşte tam bu noktada mandriva gibi , Canoniacal gibi firmalar çıkıyor ve linuxsu desteklerken bu işten para kazanılabileceğinide ispat ediyor

Kabul edebiliriz ki linux'un da kendi içinde bir rekabeti vardır ve bu rekabetin olduğu yerde bir lider olacaktır

Bu lider bugün Canoniacal olarak öne çıkar ki geçmişte Mandriva gibi şirketlerdi
Mandriva büyürken ve piyasada yer ederken kaç şirketi milyonlarca dolara bünyesine kattı
O halde Mandriva'nın yaptığı çok sesliliği yutarak linux'un büyümesine engel olmak mı idi

Bence değil
Olmamalıda

Rekabet varsa para vardır , para varsa kapitalizm vardır
Kapitalizm varsa bir lider her zaman vardır

Birileri büyürken birileri küçülecek ve yok olacaktır
Bundan hiç bir kurum soyutlanamaz

Daha basite indirgeyelim
Kaç gündür sitemiz kapalıydı
Sebebini bilen kaç kişi vardı

Biz bayram havasında yaşantımıza devam ederken bu siteyi hayata geçirebilmek için ne fedakarlıklar yapıldığını kaçımız biliyor

Ya da hangimizin umurunda olmuştur
Bu insanların cebinden extra ne kadar fedfakarlık yaptığını ve ne şartlarda mücadele ettiklerini kaçımız biliyoruz
Ve bütün bu işlerin eninde sonunda paraya dayandığını

Bu işler için yorum yapmak kolaydır ama taşın altına elini koymak gerçekten zordur
Sırf elini koymakda yetmez çoğu zaman

Bu nedenle gerek Canoniacal , gerek Debian gerek Mandriva gibi firmalara büyük saygı duyuyorum
Tabi olarak bu işe para ve zaman olarak bir şeyler katanlara da

Bu arada lider olan ya da ön plana çıkanı ancak takdir ederim
Tekdir edecek kadar emeğim olmadığı için minnet bile duyarım 



Alquimista

2 gündür ubuntu kullanıyorum, hali ile windows'da ubuntu yanında kullanmak durumundayım ihtiyacım olan programları çalıştırabilmek için. ihtiyacım olan programları (corel x4, fireworks ve photoshop cs4) çalıştırmanın bir yolunu bulursam eğer windowsa ebediyen elveda demek istiyorum. bu mümkün mü bilmiyorum ama mümkünse onu öğreneceğim yada mümkün olacağı zamana dek bekleyeceğim artık.

bu noktada sanırım şuan itibarı ile bu ankete oy kullananların %60'ının windows kullanma sebebi temelde bu ya da bu olmalı. bir takım ihtiyacımız olan programları linux altında kullanamamanın çilesi windows, hepsi o kadar.

bu arada son yazılan mesajlar itibarı ile çok konunun içine girmek istemiyorum lakin foruma olan ilk mesajımla fırlamalık yapmak istemem ama bu linux geneli hakkıdaki sohbetler, insanların gönüllülük usulü ile bu işe girişmeleri dolaylı olarak (biraz fazla dolaylansada) bu yapılan güzel işler ve imkan konusu bence üzerine fazla varılmaması gereken şeyler. Gönüllülük usulüne dayanan bir çok toplulukta bulundum ve öğrendiğim yegane sey kişi ne yaparsa yapsın, sözün gideceği yer diğer kişilerin heyecanını kırmamalıdır. Bir şey iyi ya da kötü gerçekleştirilebilir (iyi ve kötü görecelidir) ama neticesi önemlidir, konunun varacağı nokta iyi ise gidilen yol üzerine edilen sözler yapıcı olmalıdır; kötü ise (göreceli olarak) netice düşüncemize göre oturup üzerine iki çift laf etmeye değmez. Ediliyorsa bunun maksadı yapıcı değildir, bir kötü gelip (göreceli olarak) birilerinin fişini çekmelidir ki konu uzamasın, can sıkmasın.

Forumlarda konu başlığının gevşetilmesine karşı bir ayar olma durumum varda, tutamadım kendimi.

Ubuntu yanında windows ihtiyaçtan başka bir şey değil gibi göründü bana. 2 gündür uyumadan keşfediyorum ubuntu'yu wubi sağolsun.
If you should go skating on the thin ice of modern life, dragging behind you the silent reproach of a million tear-stained eyes, don't be surprised when a c rack in the ice appears under your feet. You slip out of your depth and out of your mind with your fear flowing out behind you as you claw the thin ice.

heartsmagic

@AlmaMorena, Windows kullanılmasının nedenlerinden biri senin söylediğin gibi bazı programlara bağımlı olmak ve oyun meselesidir. Bunun haricinde sanmıyorum ki kimse ihtiyaç hissetsin.

Wine ile PS gibi bazı programları deneyebilirsin, forumda anlatımları da mevcut. Fakat ne kadar memnun kalırsın, ne kadar verim alırsın bilemiyorum.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?


Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

burdem

İlk zamanlarda kuruluydu ancak alışma dönemine girdikten sonra kaldırdım. Bazen sanal olarak xp kuruyorum, o da okuldaki delphi projeleri için.
Yani şu anda ve genel olarak Windows kullanmıyorum.
long live rock n roll

Alquimista

@heartsmagic, mecburen kullandığımız programların windows altında olması dışında hiçbir mantığı yok windows kullanmanın haklısın kesinlikle.

Wine'ı denedim, Photoshop ve fireworks'ü hallettim gayette güzel çalışıyorlar şaşırtıcı bi şekilde. 2 gündür ise corel ile uğraşıyorum, thinstall ile hazırlanmış portable corel wine ile çalıştırdığımda sıkıntı yaratıyor. Thinstall dışında hazırlanmış bi portable corel bulabilirsem hızlı çalışacağını ve ihtiyaçlarımı karşılayacağını düşünüyorum, bakalım farklı bi corel indiriyorum şuan. şu temel program ihtiyaçlarımı bi giderirsem, tamamdır. 3 gündür makinada ubuntu var, bir defa vista'yı açtım aradaki hız farkını göreyim diye =)

yok yok, çok ısındım ben bu ubuntuya yahu. kullanırken sistemi istemsiz olarak gülümseyip duruyorum sürekli, hakikatten diğer linux dağıtımlarını bilmem ama ubuntu kullanmadan bilgisayar kullanıyorum dememeliymiş insan.
If you should go skating on the thin ice of modern life, dragging behind you the silent reproach of a million tear-stained eyes, don't be surprised when a c rack in the ice appears under your feet. You slip out of your depth and out of your mind with your fear flowing out behind you as you claw the thin ice.

heartsmagic

Alıntı yapılan: AlmaMorena - 29 Kasım 2009 - 22:45:45
yok yok, çok ısındım ben bu ubuntuya yahu. kullanırken sistemi istemsiz olarak gülümseyip duruyorum sürekli, hakikatten diğer linux dağıtımlarını bilmem ama ubuntu kullanmadan bilgisayar kullanıyorum dememeliymiş insan.

Bu cümle Linux'un geneli için geçerlidir :)

Corel için şurada aslında bilgi mevcut fakat ne yazık ki pek iç açıcı görünmüyor:
http://appdb.winehq.org/objectManager.php?sClass=application&iId=440

Biliyorum Corel cidden profesyonel bir program ve bazen iş yerinden dolayı insanları kendisine mecbur ediyor. Diğer mesai arkadaşlarıyla alış veriş yapmak gerektiğinden başka bir program kullanılmıyor. Fakat senin böyle bir durumun yoksa iki programa göz gezdirebilirsin bizim tarafta.

1. http://www.inkscape.org/screenshots/index.php?lang=en
2. http://www.xaraxtreme.org/about-screenshots.html
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?


Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

cagliari

Bir süre önce burada Canonical'ın tekelleşmesi üzerine bir tartışma dönmüş. @XRumer, Canonical'ın tekelleşme çabası içinde olduğundan bahsetmiş. Birkaç arkadaşımız da karşı çıkmış. Bu konuda ufak birkaç bişey söylemek istiyorum ben de, biraz geç kalmışım ama mazur görürsünüz artık :).

Bahsedeceğim iki konu var fakat hangi birinden başlasam bilemiyorum.. Öncelikle Canonical'ın tekelleştiğini düşünmüyorum. ubuntu'nun Linux kullanıcıları arasındaki payı sürekli artıyor, o zaman Canonical tekelleşiyor diye düşünmek bana göre bir göz aldanması. Çünkü ubuntu kullanım oranını arttırırken, bunu diğer dağıtımlardan kullanıcı çalarak yapmıyor. Windows kullanıcılarının ilgisini çekerek, onları kazanarak Linux dünyasındaki ağırlığını arttırıyor. Burada en az %99'umuz ubuntu kullanıcısı; yeni bir anket açıp bunun böyle olduğunu görebiliriz. Ubuntu kullanmaya başlamadan önce başka bir Linux dağıtımı mı kullanıyordunuz yoksa Windows mu diye sorulabilir. Yani Canonical'ın piyasadaki rakipleri diğer Linux dağıtımları değil, Windows, Mac gibi işletim sistemleri. VE tekelleşiyor mu diye düşünürken Linux diye bakmadan tüm bilgisayar kullanıcıları arasındaki payını göz önüne almak lazım. Heralde tüm bilgisayar kullanıcıları arasında ubuntu'nun payı %3'ü geçmez, o halde Canonical tekelleşmekten çok uzak. Kartelleşme, fiyat manipülasyonları veya gelişmenin yavaşlaması gibi konulardan endişe etmeye gerek yok :).

Diğer bir konu da ubuntu'nun Linux dünyası içindeki bu büyük payı diğer dağıtımlara zarar veriyor mu. Ben malesef zararları da olduğunu düşünüyorum. Bu zarar yukarda da dediğim gibi kullanıcı çalma şeklinde değil. Diğer topluluklar ubuntu'yu kıskandığı için rahatsız değiller. Zaten bir Slackware kullanıcısının veya Gentoo kullanan bir kişinin kendi dağıtımını bırakacağını düşünemeyiz. Bunlar kendi dağıtımına oldukça bağlı insanlar. Bu konuda Debian'dan örnek vereceğim, ben Debian'ı yakından takip ettiğim için bunu biliyorum, diğer dağıtımların gündemi nedir bilemiyorum. Bir iki sene önce, ya Ian Murdock'un kendi sitesinde veya bşaka bir yerdeki bir röportajında şu şikayetlerini okumuştum. Bazı .deb paketlerinin artık Debian'da çalışmadığını söylüyordu. ubuntu'nun yüksek kullanım payının gücüne güvenerek giderek daha başına buyruk hareket ettiğini söylüyordu. Third-party yazılımların ubuntu'ya yönelik hazırlandığını ve bazı paketlerin Debian'da çalışmadığından bahsediyordu. Ve tabi bu konuda daha sıkı iş birliği istiyordu. Artık Murdock'ın Debian'la bağı zayıf sanırım, bu konuda birşeyler yapılıyor mu bilemiyorum tam. Ama ubuntu özellikle Debian türevi bir dağıtım olduğu için bundan en olumsuz etkilenen de Debian oluyor. Ha belki yararları da vardır, ben o konuya girmeyeceğim.

Yukarıda iki şeyden bahsedeceğim derken unutmuşum. Bir de takvim meselesi var. Debian 2010 baharından itibaren 2 yılda bir yeni sürümünü çıkaracak. Bunun Debian içinde tartışmalara sebep olduğundan haberim olmamış, onlardan önce Canonical biliyormuş gibi şeyler duymadım. Aslında enixma'yı ben de takip ediyorum ama dergide böyle bir habere de raslamamışım. Eğer Debian topluluğunun bu konudaki rahatsızlığı büyükse ve ikna edilemiyorlarsa mutlaka geri dönülür, bu konuda sorunun büyüyeceğini hiç sanmıyorum. Ama bence 2 yıllık bir döngü yeterince rahat. Zaten Debian X tarihinde çıkacaktır da denilmiyor. Tek yılların Aralık ayında(ilki Aralık 2009) dondurulacak ve izleyen bahar mevsiminde final sürümü duyurulacak deniliyor. Şimdiye kadar hiçbir dağıtım arasının 2 yıl sürüdğünü sanmıyorum, 1.5 yıl falan sürüyordu zaten. Kısacası ben, Debian'ın hazır olduğunda hazır olmaya devam edeceğine inanıyorum, yeni belirlenen bu döngünün kararlılığına hiçbir etkisi olmayacaktır.

Alquimista

@heartsmagic, corel'in o meşhur .cdr formatı ile kullanmadan olmazsa olmuyor ne yazık ki, birlikte çalışmak mecburiyetinde bulunduğumuz matbaalar (ki türkiyedeki sözü geçer matbaaların %99'u) .cdr formatı istiyor bu da bu programa hapsediyor bizi. hatta corel 11 ya da corel 9 gibi formatına kadar aynı biçimde dosya alışverişi yapmamız gerekiyor.

Önerdiğiniz Inkspace şuan yüklü, deneyim olması için ve belki de corel'den daha kullanışlı olabileceği için şuan çalışıyorum üzerinde. XaraXtreme'de aynı şekilde cdr formatını desteklemiyordu yanılmıyorsam. ama her durumda da bir şekilde bu corel'i en azından son aşamasında da olsa tasarımın kullanmak mecburiyetine düşeceğim.

Corel'i direk yükleyerek kullanabilmenin tek yolu şuan için virtualbox gibi görünüyor, henüz denemedim onuda nasıl gerçekleşecek bilmiyorum ama daha iyi bir fikrim var şuan onun üzerindeyim. Corel X4 olmasada Corel 13'ü çalıştırabileceğim sanırım portable olarak. Başarabilirsem foruma yazarım mutlaka.
If you should go skating on the thin ice of modern life, dragging behind you the silent reproach of a million tear-stained eyes, don't be surprised when a c rack in the ice appears under your feet. You slip out of your depth and out of your mind with your fear flowing out behind you as you claw the thin ice.

heartsmagic

Beraber çalışma zorunluluğu varsa dediğin gibi yapacak fazla bir şey kalmıyor. Ya Windows olacak ya da sanallaştırma, Wine türü yollarla.

Güzel haberleri ve paylaşımını bekliyoruz.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?


Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

Alquimista

Evetttt. Artık resmen windowsa olan bağımlılığımı kaldırmış bulunuyorum, Corel'i Ubuntu altında çalıştırdım =)

Söylediğim gibi Corel 13'ün Thinstall ile hazırlanmamış olan bir farklı portable versiyonu bulunuyordu. Onu buldum fakat enteresan hatalar verdi, bu hatada bi MFC42.DLL'ye takıldı gözüm. Kısa bir araştırmadan sonra irfanview gibi windows için hazırlanmış bir takım programlarda da MFC42.DLL'ye bağlı hatalar alındığını gördüm (Daha önce bahsettiğim gibi windows altında da bu tür portable'ları çalıştırırken aldığım hata aynı biçimde MFC42.DLL hatasıydı belkide). Çözümü basit oldu, Vista Kurulu windowsumdak MFC42.DLL'yi Wine'da Browse C Drive diyerek windows/system32 altına aldım. Corel 13 Portable şuan gayet güzel bir biçimde çalışıyor ;)

Oh be. 3 gündür bununla uğraşıp duruyordum. Tam bir kurulum olmasada bir şekilde Corel'i çalıştırabilmem benim için yeterli şimdilik. Zamanla x4'e de zor edeceğim bakalım =)
If you should go skating on the thin ice of modern life, dragging behind you the silent reproach of a million tear-stained eyes, don't be surprised when a c rack in the ice appears under your feet. You slip out of your depth and out of your mind with your fear flowing out behind you as you claw the thin ice.

heartsmagic

Eline sağlık @AlmaMorena :) Böyle .dll sorunları bazen doğrudan kopyalamalarla aşılabiliyor senin de bulduğun üzere.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?


Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

localhost

Alıntı yapılan: AlmaMorena - 30 Kasım 2009 - 19:18:07
Evetttt. Artık resmen windowsa olan bağımlılığımı kaldırmış bulunuyorum, Corel'i Ubuntu altında çalıştırdım =)

Söylediğim gibi Corel 13'ün Thinstall ile hazırlanmamış olan bir farklı portable versiyonu bulunuyordu. Onu buldum fakat enteresan hatalar verdi, bu hatada bi MFC42.DLL'ye takıldı gözüm. Kısa bir araştırmadan sonra irfanview gibi windows için hazırlanmış bir takım programlarda da MFC42.DLL'ye bağlı hatalar alındığını gördüm (Daha önce bahsettiğim gibi windows altında da bu tür portable'ları çalıştırırken aldığım hata aynı biçimde MFC42.DLL hatasıydı belkide). Çözümü basit oldu, Vista Kurulu windowsumdak MFC42.DLL'yi Wine'da Browse C Drive diyerek windows/system32 altına aldım. Corel 13 Portable şuan gayet güzel bir biçimde çalışıyor ;)

Oh be. 3 gündür bununla uğraşıp duruyordum. Tam bir kurulum olmasada bir şekilde Corel'i çalıştırabilmem benim için yeterli şimdilik. Zamanla x4'e de zor edeceğim bakalım =)

Sizin gibi bende bir kac uygulama icin DLL dosyalarini Wine altina kopyalayarak cözmüstüm. Her program icin gecerli olmasada bir kacinda ise yariyor bu yöntem.
Linux LPIC1 - MCSA

Alquimista

Denk gelmiş olması çok sevindirici gerçekten. Bir de neden bilemiyorum ama Wine'da windows sürümünü XP olarak ayarladığımda çalışıyor yalnızca, Vista olduğunda dosya açarken ve kaydederken sorun çıkartıyor bunuda belirtmiş olayım. Benim gibi başkalarınında işine yarasın.

Bu gibi programların linux altında çalıştırabilmesi daha doğrusu linux versiyonlarını çıkartmaya firmaları teşvik edebilmek için daha çok yol var gibi geliyor bana, nihayetinde piyasanın çok büyük bir bölümünü elinde tutan microsoft var ortada.

Bilgisayar kullanıcıları arasında yaygınlaşabilse bu tür özgür sistemler corel gibi çalıştıkça hantallaşan programların esasında kullanımı çok daha rahat olacak aslında. En basitinden bir iş bilgisayarı düşünürsek, her gün onlarca defa takılıp çıkartılan flash disklerle gelen virüs sorunları, sistemin yerli yersiz kasılması-kilitlenmesi gibi iş kaybına neden olan sorunları aşabiliriz aslında. Programlarımızla işimizi yürütmeye mi vakit ayıracağız bilgisayar başında yoksa rutin aralıklarla sapıtan sisteme çare mi üretmeyi düşüneceğiz çalışırken çok acı bir durum. Sadece virüs temizlemekten, virüs bulaşmasın diye ram'imizi heba ettiğimiz virüs programlarından kurtulmak bile iş gücü kaybını büyük ölçüde giderir bence. İş alanında linux sistemleri kullanmanın çok çok büyük nimetleri var, tüm bunları anlatmak farklı bir forum - makale konusu olur bence başlıbaşına.

Wubi gibi windows altında program yükler gibi ubuntuyu yüklemek umarım benim gibi bir çok kişinin dikkatini çekerde insanlar bu deneyimi en azından ilk etapta uğraşsız, risksiz olarak edinirler. Bu deneyimi yaşadıktan sonra çok az insan windowsa bağımlı kalacaktır bence.
If you should go skating on the thin ice of modern life, dragging behind you the silent reproach of a million tear-stained eyes, don't be surprised when a c rack in the ice appears under your feet. You slip out of your depth and out of your mind with your fear flowing out behind you as you claw the thin ice.

heartsmagic

Umarım bu düşüncelerin bir süre sonra herkesin dikkatini çeker @AlmaMorena :)
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?


Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

GAREZ

Benim Ubuntu Windows'un içinde kurulu... wubi ile... need for most wanted olmasa belkide o olmazdı...

ırmak

evet.
vista+ubuntu bir arada.
ubuntu'da çalışması mümkün olmayan (hatta çalışmayan) bazı mesleki programlar nedeniyle kaldırmadım windows'u.
ama artık gerekmedikçe yüzüne bakmayacağımdan eminim.

cmkmudafi

Vista Pardus ubuntu yüklü bilgisayarımda. Windows'u sadece hukuk programlarını kullanmak için açıyorum. Hukukj programları linux'da çalışmıyor

10ur_kaan


RoyaL

Sanal olarak kurulu bende, oda mecburiyetten.
Akbank hesabıma firefox ile giriyorum ama herhangi bir işlem yaparken lütfen bekleyiniz yazıp kalıyor.
Opera,chorome vs.. gibi seçenekleride denedim onlardada başarılı olamadım.

ayrıca emulator lerlede i.e. kurdum fakat sağlıklı çalıştıramadım, sadece bu yüzden sanal windowz u kurup akbank hesabıma gireceğim zaman açıp kapatıyorum :)

yusuftrb

Alıntı yapılan: RoyaL - 15 Ocak 2010 - 01:43:26
Sanal olarak kurulu bende, oda mecburiyetten.
Akbank hesabıma firefox ile giriyorum ama herhangi bir işlem yaparken lütfen bekleyiniz yazıp kalıyor.
Opera,chorome vs.. gibi seçenekleride denedim onlardada başarılı olamadım.

ayrıca emulator lerlede i.e. kurdum fakat sağlıklı çalıştıramadım, sadece bu yüzden sanal windowz u kurup akbank hesabıma gireceğim zaman açıp kapatıyorum :)


Akbank da online işlemlerde aynı sorunu bende yaşamıştım , fakat forumda seamonkey ile açılabildiği yazıyordu denedim ve şimdi seamonkey 1x sürümü kullanıyorum banka işlemleri için,

Bilgisayarımda windows-ubuntu var şirkette kullanıyorum, özel ticari yazılım,kısıtlı bir internet,msn,ve mail kullanıyorum, bunun dışında bir şey yapmadığım için ubuntu yetiyor, ne olur ne olmaz diyede win bi kenarda duruyo :)
Ben , Kendim ve Ubuntum :o

:.İnsan, susturuluncaya kadar konuşmaktan ziyade adam gibi bir şey konuşuncaya kadar susmasını bilmelidir.:

RoyaL

@yusuftrb Seamonkey ile akbank sorununu aştım.
Çok teşekkür ederim.
Ubuntu tam gaz devam :)